SEB MTB Maratons 5. posms Vietalva 2010

trases garums samazināts līdz 43km. skat velo.lv

Nedēļas nogalē jāizbrauc, un tad jau redzēs :)

par smiltīm te gudrinieki runājā arī pirms Tukuma. Tukumā labi ja vienu vietu varēja nosaukt par smilšainu.

Tad jau izklausaas peec dezinformaacijas. :)

Izbraucu šovakar pievakarē trases tālo cilpu, ja skatās no starta vietas pozīcijām, tas ir no Cigoriņkalna līdz Jučiem un atpakaļ līdz vietai kur trase atkal iziet uz lielās grantanes pie Līdača ezera. Varu teikt, ka šausmu stāsti par šausmīgajām smiltīm neiztur nekādu kritiku (nezinu varbūt tādas ir no starta līdz Cigoriņam un pēc tam pēdējā nogrieznī no Līdača līdz finišam). Ir protams smiltis gan braucot kalnā, gan no kalna (vienā vietā smilšains nobrauciens un uzreiz 90 grādu pagrieziens pa kreisi tur gan būtu jāuzmanās), bet visā visumā normāla SEBa trase. Iespārda Cigoriņš un XC posms pie Līdača ezera pirms pašas izbraukšanas uz grantenes. Tur ir kaut kas līdzīgs amerikānu kalniņiem ar diviem straujiem nobraucieniem un tikpat stāviem kāpumiem, bet tikai ieskrieties nobraucienos diezin vai varēs (vismaz man nesanāca) jo tie ir stipri bedraini un sakņaini. Nobrauciens no Cigoriņa tāds pats kā Livelo un uzbrauciens tāds pats tikai pēc 2/3 nav jābrauc pa kreisi un jāmet tā cilpa līdz vietai kur stāvēja akordeonists, bet jāturpina braukt taisni. Tas arī viss ko gribēju pateikt. Gan jau būs puiši un meitenes kas izbraukuši visu trasi un varēs iedot pilnīgāku info. Ceram uz e-velo komandu ar jaukajām fotogrāfijām un aprakstiem.

P.S. Cigoriņa nobraucienā pacēlu zilu Multipower pudeli, ja ir vēlēšanās atgūt tad esot Vietalvā 01.08.2010.g. zvaniet 28372790

Kādu apli domā braukt - sporta vai tautas?

Kādu apli domā braukt - sporta vai tautas?[/quote]
Tu shēmā arī ieskatījies? Tauta un sports ir viens un tas pats aplis, tikai sports pirmajā reizē nebrauc Cigoriņu, bet uzreiz griež pa kreisi un pa veco Vietalvas ceļu ripo atpakaļ uz startu, bet otrajā gāž to pašu apli ko tauta vienreiz, tas ir vietā kur pirmo reizi griezās pa kreisi otrreiz griež pa labi un dodas uz Cigoriņu, Jučiem un atpakaļ gar Līdaci uz finišu, respektīvi, ja lasīji manu komentu iepriekš par trasi, tad pirmajā aplī sports izlaiž šo cilpu

Vai ir kāds, kas svētdien brauc Cēsis - Vietalva un ir brīva vieta auto? Labprāt uzzsēstos uz astes :)
Ja nepieciešams, varu sagādāt veloturētāju.
Mans nr: divi seši 48 nulle 68 nulle.
e-pasts: viva_e@inbox.lv

briesmīga trase, sākums garlaicīgs, vēlāk muļļāšanās + karstums iedeva galvā.
vietām marķējums norauts un dažviet nesaprotami novietots, bet čila režīmiņā ar peldi pa vidu ap divām h var nobraukt :)
un man kā parastam mirstīgajam gribētos trases saīsinājumu pa dažiem km :D
tomēr tie kalni nav viegli un pa pēdējiem nobraucieniem bija bail braukt, jo bija jau iestājies autopilots un mīkstas rokas.

Ja lietus būs pamērcējis trasi… kādas riepas prasītos? Vai pagluds Smart Sam nebūs par vāju?

Kādi Tev ir izvēles varianti, godājamais atlēt ?

īsti variantu patreiz nav (+/- līdzīgs CST C1391 riepai neliekas nopietni), bet, ja trasei pēc lietus, prasās kas rupjāks par Smart Sam, tad express rezerves variants riepu maiņai ir pieejams.

es domāju ar sacensības vajag sākt ar 3,5 atmosfērām, vīdū palaist gaisū ārā līdz divām un maukt tālāk :D
tak nepaliekat smieklīgi.
ja arī nolīs, tad netiksiet augšā slēpošanas trasē, kurā netiksiet augšā arī ja neesat no priekšgala braucējiem.
ja es braukšu, kas visticamāk nenotiks, braukšu ar to kas ir. nevis domāšu ar ko iegūt 3 sekundes.

Iespēja braukt no Baldones uz Vietalvu. Ir auto un viens brīvs velo turētājs. Ja piemet kādu latu degvielai raksti e-mail. Iespēja pielikt vēl divus Jūsu velo turēkļus.

Vakar izbraucu trasi un nevienu slēpošanas kalnu nemanīju, pa kuru būtu jāminas augšā. Vai es būtu kaut kur norāvis greizi?

itkā Cigorinjaa būs jābrauc…
nezinu kā pēc lieliem lietiem, bet pagājušajā 7dienā arī ne pirmā simtnieka braucēji tur brauca augšā, vajag tikai mēģināt un mīt…

Nu ja Livelo kausā varēja gandrīz visi 4X uzbraukt tad es domāju, ka vienreiz tas teorētiski būtu izdarāms visiem, protams cits jauājums ir vai kājām dažiem nesanāk ātrāk

Es arī vienmēr esmu domājis - kāda jēga braukt stāvā kalnā ar vismazākiem pārnesumiem, kad sirds klauvē kā negudra, kājas piedzenas pilnas ar asinīm, ja turpat blakus kājāmgājevs Tevi mierīgi apdzen, paiet garām un tajā laikā atpūšas - atgūst elpu un padarbina savās kājās pavisam citas muskuļu grupas? Tāds kājāmgājējs kalna galā vienmēr ir jau atguvies un ripina jauniem spēkiem tālāk, kamēr minējs elso un mēģina atgūties? Es jau saprotu, ka tas vairāk ir tāds goda un lepnuma jautājums - tā ir tāda kā “mērīšanās ar krāniņiem” - rau, es uzbraucu visos kalnos, bet rezultātā paliku 300… 4000 vietā!

Klau, zinātāji, kā ar laika apstākļiem Vietalvā? Arī tur šo nakti un dienu ir lijuši lieti?

[quote=makreckis]Es arī vienmēr esmu domājis - kāda jēga braukt stāvā kalnā ar vismazākiem pārnesumiem, kad sirds klauvē kā negudra, kājas piedzenas pilnas ar asinīm, ja turpat blakus kājāmgājevs Tevi mierīgi apdzen, paiet garām un tajā laikā atpūšas - atgūst elpu un padarbina savās kājās pavisam citas muskuļu grupas? Tāds kājāmgājējs kalna galā vienmēr ir jau atguvies un ripina jauniem spēkiem tālāk, kamēr minējs elso un mēģina atgūties? Es jau saprotu, ka tas vairāk ir tāds goda un lepnuma jautājums - tā ir tāda kā “mērīšanās ar krāniņiem” - rau, es uzbraucu visos kalnos, bet rezultātā paliku 300… 4000 vietā!

Klau, zinātāji, kā ar laika apstākļiem Vietalvā? Arī tur šo nakti un dienu ir lijuši lieti?[/quote]

Kaads tad ir tas mazaakais parnesums ar kuru tevi apdzen ejot ?

mani ar 22-34 priekshaa ejoshi piebremzee un pulss braucot ir mazaaks kaa stumjot.

Jā, jā, un vilkties pa trases vidu, lai braukt gribošie stātos zosu gājienā. Tad varbūt labāk visu distanci noskriet, nevis braukt ar velo? Skat, ka kaut kur vēl ātrāk sanāks, nekā tiem braucējiem, ne?
Tad kāda jēga piedalīties? Tā drīzāk ir atruna par savu nespēku. Diez vai top braucējiem, kājām ejot, varēs tā mierīgi paiet garām.

Pesonīgi es tik un tā mīšos līdz pēdējam, kamēr spēka vairs nebūs, vai nu priekšu metīs atpakaļ pāri galvai. Jo es piedalos sacensībās, pārbaudu, trenēju savu tehniku, spēku braukt kalnā. Un jo lielāks, stāvāks, garāks kalns, jo lielāks gandarījums ir pēc tā pieveikšanas. Neatkarīgi no tā, vai es braucu ātrāk, vai lēnāk par stūmējiem.