SEB MTB Maratons - 2007.gads

he es ar trāpīju tajā propkā :) būtībā tas radīja situācija ka daudziem gonka daļēji bija laimes spēle - dažs labs piebrauca daudz vēlāk bet aizbrauca daudz ātrāk…
Grūpij es tevi manīju :) skrien tu diezgan ātri!

Malacis Dailis! Un paldies labajiem cilv’ekiem kuri atrada un nodeva mikrafona v’iri’nam manis nozaud’eto velokompi. Ir vel godigi cilveki! Bet intresanti-kaa zaalee var ieraudziit pulksteni? Vienigais nokr’itot un ieduroties komp’i ar degunu. PALDIES!

Paldies Dailim. Trase bija tāda, kādai tai vajadzētu būt visos pārējos posmos. Par šaurību… bija iespējami daži korķi, bet vajag braukt sporta klassē un ar tādām problēmām praktiski nebūs jāsaskarās. Kopumā vietu, kur var apdzīt, bija vairāk kā vajag!

Dazas bildes

http://fotki.lv/?x=OS5RKFxDRy06RDxIU1M5LlMoXEFRTFFMVVM5LlIoXERTR1ZDWA==

Aga. Es paskatījos, kā nobrauca džeks, kas bija pirms manis, kad man plīsa ķēde. Ja pieņemam, ka es turpinātu braukt aiz viņa, tad es būtu par 200 vietām uz augšu. Bet ja ņem vērā, ka beigās ir taisnie gabali, kuros man labi iet un spēki bija sataupīti…

Dazas bildes no VitCOM :)

http://fotki.lv/?x=OS5RKFxDRy06RDxIU1M5LlMoXEFRTFBNWFM5LlIoXERYR1JGRy06TTxIMSAj

Jāsaka, ka man Kandavas SEB maratons vienmēr ir sagādājis drīzāk vilšanos nekā prieku. Šodien trasē kopā nostāvēju ~5 minūtes, nostaigāju vismaz puskilometru, vēl vismaz kilometru nobraucu pa līdzenu vietu ar ātrumu <10km/h, vēl daudzviet bezcerīgi tērēju spēkus apdzenot citus pa traktora iebrauktām špūrēm un visādām bedrēm. Pēc punktiem rezultāts sanāca sliktākais pēdējo gadu laikā. Saprotu, ka iznākums atkarīgs no starta un pirmajiem kilometriem, taču visi jau tā tos pirmos kilometrus brauc pāri savām spējām, es nevaru vēl ātrāk.
Šķiet, šis arī ir pēdējais piliens. Apsolos SEB sacensības vairs nebraukt tautas klasē. Pamēģināšu sporta klasi, varbūt iepatiksies.

Helmars
Kandava noteikti iepatiktos sporta klasē(pārgājiena nav, jāstāv arī nemaz)- interesantākā SEB trase. Ērgļi gan var izrādīties vienmuļi.
Bet vēl jau jānotestē jaunā Cēsu trase.

Paldies par foršo trasīti !

Trase bija ne pa garu, ne pa īsu. Braukšanas tehnikai šeit bija izšķirošā nozīme, jo starp kalniem un bezceļu ir līdzeni posmi, kur jātērē spēki pēc maximuma un var kārtīgi pakāpties uz augšu.

To Helmars → Sporta klases otrais aplis saplūst ar tautas klases braucienu un tas pats vien sanāk (+ lielāks nogurums + lielāks besis utt)

Sporta klases pirmo simtu tautas klase vispār nepanāca,tādēļ braukšana vienkārši bij ideāla.

Sporta klases pirmo simtu tautas klase vispār nepanāca,tādēļ braukšana vienkārši bij ideāla.[/quote]
Parasti tautas klases sākumgals “noķer” sporta klases beigas un vidu kaut kur otrajā aplī, bet tas ir papildus stimuls mums, sporta klases braucējiem braukt ātrāk…

…kāpēc gan lai tautu nelaistu pa intervāliem, līdzīgi kā igauņos bija… nebūtu nekādu sastrēgumu…

Bet igauņos arī ir sastrēgumi,piemēram pirmajā posmā Rouge sastrēgumi bija pirmajā trases trešdaļā ik pēc pāris km.

Aptuveni 10. km bija nobrauciens no kalna, kur laikam jau uz kāda akmens pārsitu priekšējās riepas kameru.
Turpat vēl viens bēdu brālis izstājās tā paša iemesla dēļ. Kā jau īstiem vīriem, rezerves kamera man nebija līdz.

Paldies vēlreiz cilvēkam (atceros, ka viņš no Bosch komandas un šķiet numurs bija kaut kāds 6xx), kurš aizdeva man kameru. Pats viņš bija tik jancīgi minis, ka pārrāvis ķēdi…
Norunājām startā pie putras bļodas tikties, bet nesanāca. Ja kāds zin kurš tas bija un kā ar viņu sazināties, lai atlīdzinātu kameru, lūgums mani painformēt.

Pirmajā posmā Igauņos dalībniekus nelaida pa intervāliem, līdz ar to bija sastrēgumi…
Bet trešajā posmā nekādus sastrēgumus nemanīju (intervāli)

Jā, tā ir :) trasēs, kur apdzīšana laba, tas problēmas nesagādā, un dažreiz pat var iesēsties tautas grupiņu mugurās, kad spēka nav vienam. Bet šoreiz laikam minos ātrāk un negribēju, lai man nāktos zosu gājienā mīties aiz tautas masām, un pirmie no tautas (izņemot protams, nr 500:) noķēra tik vien kā 2 - 3 km pirms finiša, kā rezultātā nekādu īpašo traucējumu neizjutu. Un tomēr sporta klasē labāk, mazāks bardaks sākumā (pagājušo gad pamēģināju mazliet tautas klasi…), un kopumā trasē, lai gan no otras puses savs azartiņš ir tieši tajā tautas masā…

Pati trase man patika, jo esmu vairāk “lēno” un tehnisko trašu piekritējs. Savau spēku tas prasīja, bet kopumā patīkami:)

trase, protams, bija laba - skaisti šķēršļi, un pat pie piltuves pirms krūmainās vietas nesanāca stāvēt ilgāk par pusminūti, ja pat tik ilgi -, bet nu dīvainas domas raisās galvā pēc gonkas - vai tiešām vairums no mūsu braucējbāleliņiem ir bailīgi, vai pirmo gadu uz riteņa… nu negribu izklausīties pēc visuvarenā (bet sanāk), tomēr, ja paša spēki tajā mirklī neļauj pietiekoši labi izbraukt braucēja paša prāt sarežģītās vietas, tad iespējams, ka galvā var ienākt doma vai nu palaist aizmugurē braucošos, vai saņemties spēkus. savādāk sanāk tā, ka pie saknēm, sūnām, akmeņaina kāpuma vai vēl kaut kur ir tāds štopars to ļautiņu dēļ, kuri pa abām trases pusēm stumjās… nu nevar, protams, cilvēks, kas pēc būtības ir egoists, pārmest citiem to pašu… bet nu moška puikas var saņemties un mazliet ņiprāk pacelt pēcpusi uz saknēm, mēģināt aprēķināt riteņa trajektoriju… vai patrenēties kāpumos pirms gonkas, vai riepas uzlikt tādas, lai pie katra trases malā augoša koka nebūtu jābremzē… vislielākais fufelis manuprāt bija tā vieta, kur bija tas bērzs pārkritis trasei pāri netālu no finiša - nu tur mierīgi varēja izbraukt, pārredzama vieta, līdzens segums, vietas tik, ka vairāk nevajag… un tomēr atrodās puiši, kuriem pārāk dārgs ritenis (bail apskrāpēt??) vai pārāk plati plīvojošas ausis (bail, ka neaizķer) - tad seko kāpšana nost, stumšana, utt - principā vieta braucama pat bez bremzēšanas…

nu atvainojos par kārtējo romānu, bet neturējās šitais iekšā ;D

aha, un vēl - atvainojos augļu servisa cilvēkiem par pārmetumu, ja varbūt lasa xc forumu - ne jau viņu vaina, ka bija tikai divi cilvēki uz 10 vienā brīdī garāmbraucošajiem :(

Krievu valoda šoreiz tika dzirēta arī tautas klases pirmā koridora ietvaros, no zilā tērptās komandas pārstāvja (varbūt tikai tāds krekliņš bija uzvilcies)! Kārtējo reizi uzjautrināja arī cirks pirmajos ~7km, kad visi vaktēja Ozolu, mēginot izbīdīt lielo stratēģiju, sanāca tiešām jautra braukšana… :)

Tapēc jau tas ir TAUTAS maratons un katrs brauc pēc savas gribēšanas un varēšanas, un ja netiek garām tad var pabļaut lai kalnā palaiž pa vidu un problēmu nekādu un arī ja kādam ir bail apbraukt ap bērzu tad, lai stumj, vai tiešām 5 sek tik daudz ko maina rezultātā? Dīvaina dažiem ir attieksme … Un galu galā, ar ko parasti beidzas šādas diskusijas? - ar piedāvājumu braukt sporta klasē, tur točna šādu problēmu nebūs![/quote]
nu redzi, ferre - mana nostāja vairāk būtu uz to pusi, ka katrs tiešām brauc tik, cik var, un kā var - bet tam obligāti nebūtu jāietver arī doma par tādas pašas braukšanas neļaušanu citiem, kas to vēlas. kliegts jau tika pietiekoši - nu vairāk gan no apkārtējiem, ne manis, par to kalnu - un arī par sakņainajiem posmiem - nevienam nav liegts stumt velosipēdu kalnā, ja to vēlas - bet vai arī pārējiem braucošajiem tas automātiski nozīmē to pašu?

braucot ap 130-ajām vietām visu trasi tautas klasē tomēr galvā līda doma, ka no pirmajiem diviem simtiem varētu sagaidīt bikucīti drošāku rumaka valdīšanu. nu it sevišķi trasē, kurā grūti apdzīt.

tas viss pie tā, ka pašam taktika maksimāli pieklājīga, lai kāds nejaušs izlēciens/izgājiens nesabojātu visu dienu kādam citam.

paldies brauciena kolēģiem, kas braucot kalnā palīdzēja iestumt un uzsākt kustību, kad pie kāda stūmēja bija jāstājās - prieks par atbalstu - kā arī braucējam pļavā, kurš ievērojis, ka vairākas reizes skatos pār plecu, lai ielektu ātrajā sliedē, palaida pa priekšu.

šādi sīkumi sagādā prieku braukt tālāk un izpalīdzēt citiem

ieteikums par sporta klasi tikai loģisks, bet visa komanda braucam tautas klasē savam priekam, un nav jau arī nekas traks, ja nokavējam tās 5 sekundes kāds, protams. tas viss tikai kā neliela piebilde pie savādāk labas gonkas.

• sarkani/pelēki/melna forma un dzeltenmelns ričuks