SEB MTB Maratons - 2007.gads

Laiks bija labu labais :) Spīdēja saule un vēju nejuta

Laikam jau te tūlīt atkal sāksies visu veidu ierastā pēcsacensību “cepsanās”, bet man patika!
Bija laba gonka! Tikai auksta…

Eh bija gana labi, auksti gan nebija drīzāk gan karsti, pie pēdējā dzeršanas punkta pat pudeles pārpalikumu uzgāzu uz galvas!

Bij laps … ;)

ps. varēja sadzerties gardu Lipton tēju pēc finiša :))

ja ir taadas rūpes par tautu - lai buutu, bet nu sporta klases sākuma apli cēsis - cēsis jau vareeja nepakautreties arī mazliet mežā ielaist. tuvaak valmierai jau bija interesantaak, nenoliedzami.

ja būtu rūpes par tautu, tad grantenes nobraucieni ar zavaliem par to nelicina. Atvaino Grūpij !

Bija labais

Nu jā, sorry, par zavaliem piemirsu…

Bet ko lai dara lietas labā? Ja ir kāds risinājums, mož vajag organizatorus “sabakstīt”

Šogad braucu garo distanci un biju ļoti apmierināts, atšķirībā no tautas klases, nebija starta burzmas un tādējādi arī zavali. Tāpat nebija korķi tālākā distancē. Braucēju kultūra arī daudz augstakā līmenī.
Labi, meža ceļi varēja būt vairāk, bet šis tomēr ir viens no diviem labākajiem SEB posmiem (otrs, manuprāt ir Smiltenes).

Mārtiņš

nu zavali jau nez vai ir organizatoru vaina, taa ir pargalviiba un nemaaceeshana vadiit velo pa taadu segumu.

man šoreiz bija tas gods startēt un braukt tautas augšgalā un biju dikti izbrīnīta, cik normāla braukšana tur ir. ne lamāšanās, ne grūstīšanās, ne baigo korķu.
protams, neiztika bez dažām lidojošajām raķetēm no aizmugures, kuras tad veiksmīgi izprovocēja kritienu.
patīkami, ka tiek domāts par augļiem trasē. jautājums tikai- vai nesagrieztiem??
pasmaidīju, kad vienu džeku apbraucot, saku “eju pa kreiso”, bet džekiņš nodomāja, ka dod tam rīkojumu un paniskā veidā pārleca no labās joslas uz kreiso.
:))

Tas droši vien ir pilnībā attiecināms uz situācijām sporta klasē, kur ir iespējams izretoties.
Grantenē tūlīt aiz Cēsīm masu kritienos esmu iegadījusies 2 gadus no vietas, un , manuprāt, tam ir viens vienīgs objektīvs iemesls - starts no kalna tik lielām ļaužu masām. Nobraucienā pa asfaltu pa priekšu braucošā policijas mašīna attiecas tikai uz priekšā braucošajiem, aizmugure šajā laikā spiež uz priekšu cik var. Mīkstajā grantenē, kas arī iet uz leju, iebraucam blīvākā masā, nekā starta koridoros. Drošākais ir turēt ātrumu no kalna līdzi, bet pa vidu vienmēr gadās kāds, kas iedzīts visdziļākajās smiltīs nenovalda stūri. Aizmugurē braucošajiem mēģināt apbraukt vai bremzēt ir vienlīdz bīstami. Tas, vai priekšā braucošais nokritīs, ir kā krievu rulete un nekādi nav atkarīgs no savas pārgalvības vai nemācēšanas.

Nu jā, piekrītu, manuprāt vaidzētu iespēju robežās izvairīties no nobraucieniem un mīkstām grantenēm startā… apzinos, ka Cēsis ir kalnā, bet varbūt startu tomēr var kkā nolikt lejā, tad ļaut tautai uzmīties kalnā (t.i. Cēsīs :D ) un tad jau, kad tas kalns ir izretinājis kaut mazliet to tautu, ļaut tiem laist lejā…

nu shis tachu ir vieniigais posms, kur ir taads starts liekas, ka paareejos posmos starti ir daudz maz normaali sakaartoti piemeeram Krimuldaa :) Kaa man patiik tas starts kaut gan arii dazhi metas lejaa no taa kalna, lai tikai tuvaak piedziitos pie pirmajiem koridoriem. Kaa buutu, ja taadus “vecmeistarus”, kas nogaazh citus diskvalificee no visas gonkas? Tik probleema buutu ka nebuutu pietiekoshi daudz cilveeku, kas tos vecmeistarus-gaazeejus piefikseetu.
Man arii shii gonka patika tik viens muullaaps ar numuru 1188 mani gandriiz nogaaza no kaajaam, kad iespraucaas starp mani un veel kaadu velo brauceeju, kur vispaar nebija iespeejams izbraukt cauri un gandriiz muus abus nogaaza no veljljiem. ;) Visumaa bija labi.

Paskatot Ceesu posma, kas buus veelaak, karti, tur tiesi taa arii izskataas, ka izmetam goda apli pa pilseetu, un tad pa so pasu kalnu augsaa, un finisaa veelreiz augsaa. Kalni- laba lieta. Gan lai uzmiitu augsaa, gan lai mazaak crashu.

paldies braucējam, kas uzbļāva “lec atpakaļ trasē!”, kad biju iepeldeejis svaigi kultivētajā trases daļā :)
man 707

Cēsu posmā starts arī būs pa šī paša kalna stāvāko daļu uz augšu, tad jau redzēsim, kā tautai patiks.

nu man jau liekas ka tas otrs ceesu p[osms buus vissmagaakais kas tautai buus bijis :) 2 reiz tajaa kalnaa vilkt augshaa… njaa nu startaa buus kaajas piedziitas kā blukji un finishaa buus krampju terapija vairumam :) nedomāju ka baigi prātīgi bija shitā nopasha saakuma raut visus tai kalnaa augshaa… nav jau vieniigais veids kaa ceesiim uz otru pusi tikt… nu bet tas taa… skaidrs ir tikai viens, ka jāiesildās ir baigi pamatīgi un kvalitatīvi…

agrak es ari sumejos, ka parak neintersantas ir SEB trases un vajag vairak mezu utml. tagad, kad ir pietiekosi daudz realu alternativu - Balozi, Trek, Sportlat - kur patiesam var pa mezu izdauzities uz nebedu, sak likties, ka ir pat interesanti, ja vieni maci ir tadi savadaki un vieglaki. un tas kalns sporta klases apli 4km pirms Cesim tacu bija labs ari tapat.

agrak es ari sumejos, ka parak neintersantas ir SEB trases un vajag vairak mezu utml. tagad, kad ir pietiekosi daudz realu alternativu - Balozi, Trek, Sportlat - kur patiesam var pa mezu izdauzities uz nebedu, sak likties, ka ir pat interesanti, ja vieni maci ir tadi savadaki un vieglaki. un tas kalns sporta klases apli 4km pirms Cesim tacu bija labs ari tapat.[/quote]
tas sporta klases kalns bija labs, turklāt jārēķinās, ka Latvijas apstākļos grūti dabūt tādus kalniņus vairumā…un vēl pie pilsētas (izņemot Siguldu,Kandavu) bet žēl ka tā