Sakarā ar to, ka notiek ļoti ievērojami ceļu remonti posmos Rīga-Ērgļi un Ērgļi-Vietalva, organizatoriem nākas atcelt sacensību “SEB Latvijas čempionāts kalnu divriteņu maratonā” 5.posma startu Ērgļos. Sacensības 31.jūlijā norisināsies ar startu un finišu Vietalvā. Šobrīd aktīvi tiek strādāts pie trases izveides un tiklīdz tā tiks precizēta, būs pieejama trases shēma.
vismaz atkrīt transporta problēmas no finiša uz startu vai otrādāk.
Domāju, šis ir ļoti labs lēmums! :) Atbalstu! :)
Es arī atbalstu šo lēmumu :) Man patika Vietalvas trase pagajusaja sezona :)
Šis lēmums iespējams būtiski palielinās dalībnieku skaitu.
Jo transporta jautājums tiešām bija viens no svarīgākajiem. Ja Cēsis-Valmiera vai Līgatne Sigulda posmos ir iespējams vilciens, tad Ērgļi Vietalva nekādu citu transporta iespēju nebija.
Ļoti labi, nāksies piedalīties :)
Gan jau būs labi, mūsu zemē jau grantenes netrūkst :D
[quote=raiter]Šis lēmums iespējams būtiski palielinās dalībnieku skaitu.
Jo transporta jautājums tiešām bija viens no svarīgākajiem. Ja Cēsis-Valmiera vai Līgatne Sigulda posmos ir iespējams vilciens, tad Ērgļi Vietalva nekādu citu transporta iespēju nebija.
Ļoti labi, nāksies piedalīties :)[/quote]
,Nu nu , no Līgatnes stacijas līdz starta vietai - 10 km/ ar riteni 15 min…
[quote=jonisvi][quote=raiter]Šis lēmums iespējams būtiski palielinās dalībnieku skaitu.
Ļoti labi, nāksies piedalīties :)[/quote]
,Nu nu , no Līgatnes stacijas līdz starta vietai - 10 km/ ar riteni 15 min…[/quote]
Piekriitu, es taa arii domaju dariit. Bet tici man ,lielaaka dalja tautas klases no tiem 10 km baidaas kaa no uguns
Nu es personīgi nevaru pabraukt ar 40 km/h. Īslaicīgi “skrējieni pa vējam” neskaitās.
Patiesībā tā praktizēšana ar startu vienā vietā un finišu citā ir diezgan pastulba, un protams ka ir daļa dalībnieku kuri šī iemesla dēļ nepiedalās. Saprotu ka ideja paņemta no Tartu velomaratona ,kur starts ir Otepē bet finišs Elvā, bet tur arī organizātori nodrošina transportu atpakaļ !
Atceros, ka pagājušo gadu Vietalvas posmam iesākumā bija saplānoti kādi 45 km, bet pēdējā brīdī tos nogrieza, atrunājoties ar dabas aizsardzības plāniem, un trasi noīsināja! Cerams, ka šogad, ja būs jābrauc pa to pašu trasi, IJSA nenoīsinās trasi un tāpat kā Kuldīgā atstās garo versiju! Jo Kuldīga pierādīja, ka uz plakanajām zemesceļa gonkām galvenais izaicinājums tieši paliek trases garums!
Cik es atceros, Vietalvas trase nebija tā līdzenākā…
Pagajsgad Vietalvaa pirmie 20 km bija skrienamais gabals. Pec tam saakaas pauguri, bet uz to briidi jau visi bija sadalijusies pa grupinjaam.
Kad varētu parādīties marķējums trasē?
Tuvāko 2 nedēļu laikā būs. Pagaidām var braukt arī pa “ne trasi”.
Tuvāko 2 nedēļu laikā jau mačs! :D
Līdz mačam ir mazdrusciņ vairāk kā 2 nedēļas, pa to laiku gan izplānos trasi (pieļauju, ka tas vēl nav 100% izdarīts; vakar tika ziņots, ka būs citāda trase nekā līdz šim plānots), gan nomarķēs. Trenēties var arī citur.
Drusku kaitina visi šitie “kad būs trases shēma?”, “kad būs programma?”, “kad būs zināmi starta koridori?” utt pirms katra posma… Kad būs, tad būs - sekojam velo.lv publicētajai infai un būsim starp pirmajiem, kas par to uzzinās. Visi tie jautājumi pa lielam neko nepaātrina.
Tak jā, vienkārši šoreiz esmu gandrīz vai vietējais, un vēlos ātrāk izbraukt trasi, kas parasti nesanāk.
Nu daudzi pat uz iepazīšanos nevar aizbraukt, nemaz nerunājot par regulāriem treniņiem konkrētajā trasē.
Tieši tas pats un parasti sanāk tā, ka trasi var izbraukt ātrāk nekā velo.lv paziņo! Vienkārši gribam painteresēties :)