Sveiki!
Jau kādas 2 nedēļas atpakaļ treniņā ap 100to kilometru sāka sāpēt pleci, tgd sāk sāpēt jau ap 50to km, sāpes ir diezgan neizturamas, vai pie vainas varētu būt nepareiza uzsēde? jo liekās kad stūre ir nedaudz par tālu.
Sveiki!
Jau kādas 2 nedēļas atpakaļ treniņā ap 100to kilometru sāka sāpēt pleci, tgd sāk sāpēt jau ap 50to km, sāpes ir diezgan neizturamas, vai pie vainas varētu būt nepareiza uzsēde? jo liekās kad stūre ir nedaudz par tālu.
Tieši tā - ja stūre ir nedauz par tālu vai rāmis par lielu, tad sāp vai nu pleci, vai nu ap roku lielajiem pirkstiem.
Varbūt jāpamēģina īsāks iznesums?
Noteikti, ka uzsēde ir nepareiza. Ja ģeometrija un augums atļauj, var jau mēģināt pabīdīt sēdekli.
Pirms treniņa iesildies? Respektīvi, vai pastaipies un palokies?
Jā, tad būs jauzliek īsāks iznesums.
Nekad pirms treniņiem nēsmu staipījies, tikai pirmos 4km braucu iesildīšanās tempā, riteni iegādājos jaunu pavasarī un tad likās jau kad stūre ir nedaudz par tālu, bet domāju kad pieradīšu, bet tagad saprotu kad uzsēde ir nepareiza
Kāds Tev augums un kāds velo rāmja izmērs? Varbūt pašu velo ar pārāk lielu esi iegādājies?
Trenēties ar velo nenozīmē tikai kačāt cisku. Paskaties uz pro līmeņa braucējiem, gan staipās, gan iet uz zāli. Pats sapratu, ka tam ir jēga, kad sāku iet arī uz stieņiem. Mugura, šragas un pleci paliek stiprāki, respektīvi, kopumā komfortablāk jūties uz velo.
Kā man teica viens sporta ārsts-students gados - svarīgi ir ne tikai iesildīties, bet arī atsildīties.
Taču tas viss nelīdzēs, ja rāmja izmērs ir nesaderīgs ar augumu.
ir komforta uzsēde, un ir laba aero uzsēde… velns viņu zin ar kādu baiku brauc, kāds ātrums/temps un mērķis
Paldies par noderīgu info.
Esmu 189cm un šosejas velosipēds 60 vai 62cm
Baikam man ir xl rāmis un uz tā es jūtos ļoti labi.
Labots: manējais rāmis ir 56 cm un ar 100 mm iznesumu pie 179 cm auguma ir perfekts. Ar 120 mm iznesumu jau bišku par lielu lai brauktu komfortabli ikdienā.
Nav tā, ka 60-62 pa lielu?
Vajadzētu paskatīties, ko Tu vari un ko nevari izdarīt no vingrinājumiem līdztekās, un būtu skaidrs, vai pleci nav vnk par vājiem.
Tā bija pirmā lieta par ko iedomājos, kad sāka sāpēt, jo pleci tiešām nav nekādi stiprie.
Tu kādreiz ar riteni atbrauc līdz Jūrmalai? Līdztekas ir pie Lielupes skolas, es tur blakus dzīvoju. Varētu sarunāt kopā aiziet, pamēģināt testa vingrinājumus.
Tas, cik reizes var atpumpēties no zemes, arī ir rādītājs.
Ja interesē, uzraksti man PM.
Es jau labprāt, bet diemžēl jūrmala man ir 90km attālumā.
Ko nozīmē “sāp pleci?” Priekšpusē, sānos, pie lāpstiņām? Man ap 30. km sāka sāpēt pie lāpstiņām; visu pagājušo gadu (un vispār, arī iepriekšējos gadus, cik atceros) un vēl šī gada pirmo pusi mocījos, biju jau samierinājies. Bet tad nomainīju iznesumu no 110 uz 100 (ebay :D 115gr variants) un sāpes kaut kā nemanot nozuda. Pats pat nebiju iedomājies, līdz neieskatījos šajā topikā :)
Vairāk takā sāp plecu sānos, ceru kad tur slēpsies arī mana problēma ;)
Iemeslu var būt daudz, forumā patiesību pagrūti būs atrast.
Bet pieminētie:
Es domāju, kad pie vainas bus 1) variants, jo ar mtb riteni braucot šī problēma neizpaužās, tikai ar šosejas riteni.