Jālūdz palīdzība gudriem prātiem ! Jau otrajās sacensībās pēc kārtas pie nopietnākas slodzes uz beigu daļu tā sāk sāpet mugura, ka nekurr likties. Katrs uzspiediens uz pedāļa sagādā sāpes muguras lajas daļā, bet tas notiek tikai pie slodzes. Braucot pa šoseju neko nejūt. Pirms neilga laika nomainīju riteni kuram ir lielāks rāmis .varbūt tas ir iemesls, vēl varbūt mugura nav pieradusi pie jaunajiem leņķiem. Parasti mugura iesāpējās sezonas beigu daļā, bet tās bija panesamas sāpes, bet tagad kaut kā sāp pa daudz. Ko ieteiksiet darīt ? Jau iepriekš paldies.
Nu pirms jebkuras fiziskās slodzes ir jālokās… IR arī atkarīgs, uz kuru pusi leņķis mainījās - ja vairāk saliecies, protams sāpēs… Vismaz es sēdekļi pacēlu pa pārs-cm, arī bija nepierasts mugurai…
Man bij tadas pašas problēmas. Pirmais uzliku īsāku (3cm) iznesumu. Otrais ziemā spēcīgi sporta zālē nodarbināju muguru. Vienkāršākais vingr.-vieglais stienis(10kg) ar katrā galā pa 5kg smagumu,vairāk nevajag. Celt ar muguras palīdzību līdz krūtīm taisnām kājām. 3 reiz 20. Pie reizes nostiprināsies arī rokas, varēs maukt bez dakšas amortiņa, ietaupīsi lielu piķi, atvieglināsi riteni.
Bez dakšas jau nobraucu trīs gadus, rokām spēka pietiek ); mugurai laikam vecums iestājies ;
Man arī ir pieredze ar pārāk lielu rāmi. Mugura sāka sāpēt, braucot lielākus gabalus (100+ km), un arī sacencībās uz beigu pusi. Pamēģini vienus sačus nobraukt ar veco rāmīti :)
Man aarsts staastiija, ka tas esot normaali. Jo braukaajot MTB sanaak daudz braukaat kalnos un tur tad nu arii rodas nestandarta slodze. Bet manaa gadijumaa muguras muskulji kaa reiz peec taadiem kaa MTB saapeejusi, bet ne uz liidzenumiem.
ir tikai vienas zāles- muguras trenniņš:))) uzprasiet skrituļslidotājiem, kā viņi pāri pa 1.5 stundām var slidot saliekušies un bes jebkāda roku atbalsta- tikai trenniņš.
Man tikko bija tās pašas problēmas, sāpēja muguras lejas daļa. Internetā atradu info, ka vajag veikt muguras stiepšanas vingrojumus no rītiem, pirms un pēc treniņa un vakarā ;) Plus, nolaist pa kādu centimetru sēdekli. Par rezultātiem ziņošu :)
Te būs info:
http://www.pezcyclingnews.com/?pg=fullstory&id=2927
http://www.pezcyclingnews.com/default.asp?pg=fullstory&id=3003
Man sapeeja mugura augsdaljaa. Muguras stiepshana peec trenninjiem paliidzeeja.
vot gudrīši piesējās, bez amīša( varbūt piesiesities arī šim vārdam ) braucu, ar cieto dakšu , ka tik no smiekliem nenomirstat ! Atraduši rakstu no 2006. gada. Parakājties vēl aiz nav ko darīt , gan jau vēl ko atradīsat.
Kādi ir ieteikumi, ja mugura sak sapet pec treniniem tiesi plecu josta un metas stivums kakla un spranda, vai tas varetu but tapec ka mugura varetu but pa ziemu atradusi no lielas slodzes, vai tapec ka pacelu sedekla stuti par paris cm uz augsu, bet braucot mugura nesap, diskonforts parādas tikai kadu laiku pec trenina?
jau ieprieks paldies par ieteikumiem!
intars90>> Pamegini muguras stiepshanu pec braukshanas. Man arii bija tieshi stiivums un sapes sprandas rajonaa kadu laiku pec trenninja. Tad saku stiept muguru pec katras braukshanas, un pargaja. Vienkarshi stavot saliecies un lenaa garaa megini aizsniegt purngalus. Taa pastavi kadu 1-2 min. Tikai nevajag parpuleeties, jadara leeni un bez lielam sapeem.
Treniņi un staipīšanās ir laba lieta, tomēr der aiziet pie daktera pirms nav par vēlu. Tur tik pat labi var būt vainīgs kāds nobīdīties sācis skriemelis vai tamlīdzīgi.
Manai sievai pēc pabraukāšanās ap Ineša ezeru bija līdzīgi. It kā vainīgs savilktais muskulis bet drošības pēc uztaisījām arī tomogrāfiju un tur atkājās arī mugurkaula problēmas.
Muguras treniņi nenoliedzami ir vajadzīgi, bet daudzko tomēr ieteikmē tieši riteņa ģeometrija. Braucu ar lielu rāmi - garos gabalos sāpēja mugura. Nomainīju rāmi uz izmēru mazāku - uzreiz palika stipri labāk. Var mēģināt ķūnēt esošo ričuku - uzlikt īsāku iznesumu un rizera stūri. Tas maksā salīdzinoši maz, bet var palīdzēt. Un vēl man liekas, ka muguru stipri ietekmē kratīšanās un vibrācija. Tas nozīmē, ka var palīdzēt komforta līmeņa uzlabošana - cietās dakšas nomaiņa pret mīksto :)
Varbūt kāds ir saskāries ar muguras sāpēm lejas daļā ? Konkrēti, mugura ir sapūsta ar vēju. pēc intensīvas braukšanas protams, ka sasvīsti un tad nedaudz iepauzē un pa to laiku notiek atdzišana.
Ko lai dara lietas labā? Nākošajā dienā sēdot birojā uz pēcpusdienas pusi jūtama mugura (stīvums)
p.s braucu velo terpā.
Ieteikumi, pieredze ?
paldies
Man arī sāp mugura, tikai nezinu vai tur vainīgs vējš? Vairāk jau slodze, saliecoties. Es lasīju tepat forumā, ka riteņus ar aizmugurējo amortizatoru iesaka!
Var gadiities, ka muguras skriemeljus vienkaarshi ir “jaasaliek vietaa”, attieciigi pie laba fizioterapeita jaadodaas (bet tieshaam pie speciaalista nevis maseetaaja vai naudas kaaseeja).
Jo nejau visiem tik muskulju trenninjsh vajadziigs, vai arii dakshas mainja…
Darbam birojā vajag pīppauzes. ;)
Sākumā būtu jādomā par biroja krēsla nomaiņu un nelieliem pārtraukumiem (pīpēšana kaitē veselībai… bla bla…), kuru laikā nevis vienkārši atlaidies ērtāk krēslā vai atbalsties pret sienu, bet tiešām izkusties.
Ja problēma turpinās, tad taisnā ceļā pie ārsta, nevis prasīt padomu forumā.
Es tā pamanījos ielaist diskozi. Tad vēl pat forumu nebija, bet tāpat negribējās iet pie ārsta, jo viss “itkā” bija normāli. Līdz brīdim, kad vairs nevarēju apavus uzvilkt.
Man Traumās bija tāda procedūra - mugurkaula ekstrakcija ūdenī … un vēl kaut kādi vārdi. Patiesībā neliels baseiniņš (2m+ dziļumā) ar siltu ūdeni un piepūsta kamera, kurā ar rokām iekaries un vienkārši karājies pusstundu.
Bez ūdens (pie stieņa) karāties nedrīkstot, jo tad slodze uz mugurkaulu sanāk pārāk liela un var vēl lielākās problēmās iedzīvoties.
Devil! Paldies par pieredzi ar baseininju ;)
Shitaadu muguras staipiishanas vingrojumu, profilaksei var da jebkura uudenstilpnee (vasaraa) taisiit!