Varbūt varat ko ieteikt. Braucot ar ričuku pie lielākas slodzes sāp labais ceļgals. Sāku regulāri braukt pirms gada un arī ziemā minos uz tacx. Biju pie ķirurga Orto - ar ceļgalu viss it kā kārtībā. Saites veselas, meniski ok, sonogrāfija neko neuzrādīja. Biju pie fizioterapeita Grundmaņa - esot drusku “šķībs rāmis” (kā jau visiem) un ir jāveic specifiski vingrojumi. Vingroju. Nepalīdz. Esmu pārregulējies klipšus velokurpēs no viena galējā stāvokļa līdz otram. Nepalīdz. Ričuku pirku pēc visiem pariezajiem izmēriem, visu it kā ieregulēju pēc “mācību grāmatas”. Nepalīdz. Negribās velli mest krūmos, SEBs tuvojas :). Teipot, elastīgās saites likt? Iesakiet kādu sporta ārstu, kurš sapratīs tēmu.
Valdis Andersons. pieņem gan Arsā, gan Orto
It kā biju Orto pie Viļuma… Bet nu pagaidām izskatās, ka tiešām jāaizstaigā uz to pašu Orto. Vai ir kāda ideja par to kur un ar ko var pārspriest par velo ieregulējumu - sēdeklis, stūres attālums, vai arī pie vainas braukšanas tehnika? It kā jau tēmu esmu pētījis gan sheldonbrown gan citur, bet varbūt arī Latvijā ir kāds guru?
Man palīdz vairāk stāvot braucot, tad ceļgali atpūšas. Nedaudz ilgāk un biežāk, pie reizes arī dibens atpūšas. Pie ilglaicīgas intensīvas (sēžot) mīšanas gan parādās sāpes, bet tas ir normāli domāju :)
Man tā problēma sākas jau pēc 1/2 stundas pedāļošanas. Un kreisais nekad nav sāpējis un nesāp aŗi pēc 2-3 stundām.
Vēl var paprovēt Vipsportā pie Marutas Noveičukas, lai palabo tev rāmi :)
Jautājums - cik ilgi tu vingro? Es savas ceļgala saišu problēmas nejūtu (minimāli tomēr reizēm jūtu) pēc 2-3 gadu nopietnas piedomāšanas vingrinājumu izpildē. Viens rehabilitācijas kurss ar 10 nodarbībām neko nesalabo un nemaina. Uz problemātiskajām vietām ir nopietni jāstrādā, jāattīsta muskulatūra.
Man tieši tā pat, viss ir ok ar celi, bet reizēm sāp labais celis. Pagājušo gadu sākumā sāpēja, tad izmantoju saiti. Pēc tam sāpes pārgāja, neliku vairs saiti. Varbūt celis pierada pie slodzes?! Vēl ir svarīgi pirms gonkas iesildīties pareizi, izlocīties, tad arī celis nesāpēja. Reizēm bija tā, ka sākumā braucot izstiepjot kāju mazliet nokrikšķ un tad pazūd diskomforts. Bet ja ir diskomforts un nevar dabūt krikšķi, ar laiku parādās sāpes…
[quote=Chris_B]Vēl var paprovēt Vipsportā pie Marutas Noveičukas, lai palabo tev rāmi :)
Jautājums - cik ilgi tu vingro? Es savas ceļgala saišu problēmas nejūtu (minimāli tomēr reizēm jūtu) pēc 2-3 gadu nopietnas piedomāšanas vingrinājumu izpildē. Viens rehabilitācijas kurss ar 10 nodarbībām neko nesalabo un nemaina. Uz problemātiskajām vietām ir nopietni jāstrādā, jāattīsta muskulatūra.[/quote]
2.gadi!! Nu jā… par to es taisni baidījos… :) Gribās jau lai notiek brīnums un viss “salabojas” pēc nedēļas :). Bet nu skaidrs, ka brīnumi nenotiek. Būs jāpaciešas.
Jāiesildās ir vienmēr, ne tikai pirms gonkas.
Atsāku braukt pēc ļoti ilga pārtraukuma. Par brīnumu kājas nesāp, bet sēžamvieta gan.
Nu to gan es ievēroju! Vecums jau liek citādi sevi manīt. Tā ka ar to ir viss kārtībā. Un ar “izstaipīšanos” pēc tam arī.
Piekrītu par ieslildīšanos…
Bieža kļūda - cenšas mīt visu laiku ar lielu collu. Pīt,pīt un tikai pīt.
Tepat jau bija šitāds topiks. Meitene ieteica tauksaknes ziedi. Nopirku, tur rakstīts, ka ieteicama tvirtai ādai (noprotams sievietēm), arī sagurušām locītavām. Domāju, nu ko, lai ir man tvirts celis, palietošu. Pietika ar 1/5 trauciņa un celis mani liek mierā jau gadu.
Pirms tam, kopš minos aktīvi, vienmēr nedaudz traucēja, rudens vēsumā pat jūtami. Saasinājās, ceļoties kājās uzminot kalnu. Nākamajā rītā sāp.
Ja jau tik labi palīdzēja, nopērc arī tvirtiem gurniem un krūtīm… :)
Man aptiekā iedeva tauksakņu ziedes vācu analogu: Beinwell Salbe, gaiši zaļa smēre. Es arī teiktu, ka palīdz.
Ja jau tik labi palīdzēja, nopērc arī tvirtiem gurniem un krūtīm… :)
Man aptiekā iedeva tauksakņu ziedes vācu analogu: Beinwell Salbe, gaiši zaļa smēre. Es arī teiktu, ka palīdz.[/quote]
Būs kliente, nopirkšu, jeb vēl man ir :)
P.S. Ziede droši vien tā pati.
Dīvaini, arī man labais celis… Ārpuse, vai ne? :) Pērn palīdzēja sildošā eļļa (iesmērēju pirms katras braukšanas!)… Ziemā likās - ko nu uz ruļļiem niekošos ar smērītēm, taupīšu āra braucieniem… Laikam nevajadzēja taupīt, jo sāpīte atkal ieviesās un neiet prom… :(
Līdzīgās situācijās esmu sācis lietot kinesio teipus. Man sāp mazāk vai nemaz, atkarībā no traumas smaguma.
Traumētu celi ar sildošo smēri? :O
Ja, arpuse un uz priekspusi. Sak likties ka pie vainas tomer nepareizs regulejums un sedesana…