Rumbas knakšķi un bremzes

Pirmā problēma ir tā ka vakar sāka aizdomīgi knakšķēt un skanēt aizmugurējā rumba līdzko sāk braukt un otrs viņa negiežas normāli, tobiš brīžiem smagi. Izjaucu ārā un jā vienā pusē tās lūdītes vairs nav spidīgas bet tādas brūnganas un raupjas, bet nu šeit sākās dilēma, jo īsti nezinu vai jāmaina visa rumba vai pietiek tik ar lodīšu nomaiņu, jāatzīmē ka ritenis ir noripojis nujau 3 gadus, arī cītīgi ziemā izmanots un rumbas ir kaut kādas lētā gala. Otrs ja jāmaina tā rumba, tad kādu labāk izvēlēties (8ātrumiem itkā ) ? par daudz maz sakarīgām naudām…

Otrā porblēma ir ar V-bremzēm, šim ritenim nu beidzot arī tās ir izbeigušās (Traktor vienkāršākās bremzes) gribējās uzlikt kaut ko daudz maz cilvēcīgu kas normāli kalpotu gan ziemā gan vasarā gan lietū un dubļos, skatijos uz tām Shimano XT http://www.evelo.lv/?id=674 , bet nu vai ir tā vērts un varbūt ir kas labāks/normālāks?

Paldies par atsaucību ! :)

Rumbu gan nebūtu prāta darbs mainīt(protams ja pašā rumbā nav izgrauzti robi)! Vajag nopirkt asīti ar konusiem(atsevišķi neesmu redzējis) un jaunas bumbiņas pēc diametra! Cītīgi iztīrīt un savākt kopā, protams arī sasmērēt (litols un uz augšu), tad arī domāt ko tālāk darīt! Vēl iz maza problēmiņa ar atslēgu, bet ja esi jau izjaucis tad droši vien risinājums ir atrasts!

Cik atceros Avid bija labaki un letaki http://www.evelo.lv/?id=753 varbut tagad kas mainiijies

…nu rumbai ar atslēgām nebija problēmas 2x17mm, robi tur nekādi nav, bet tos konusus un asi tad vajag laikam no tādas pašas rubmas vai arī tur visur viens standarts? Smēri gultņiem es lietoju teflona…

…aa nu skaidrs tad laikam jāņem būs tās…

Intereses peec, ar ko labaaki? Man interesee pamatojums.

p.s.
Ja nu ljaudis skataas piemeeram svaru, tad kaapeec pirkt bremzes pa 15Ls ja pa 3,5Ls ir vieglaakas un taadas pat konstrukcijas(ar atsperi ar garo kaaju). :D
AVID SingleDigit 7 - 186g
Tektro TX-117 - 162g un 3,5Ls
Bet lai nu paliek filozofiskais offtopiks…

Vispar tur Shimano bremzes vel ir uz atlaideem…

es jau to linku iemetu tā tik kā piemēru par kurām es runāju bremzēm, tā jau paskatītos noteikti ka kaut kur ir lētāk un pieejamāka tā padarīšana. Vienkārši man nekādas pieredzes nav ar tām bremzēm, tāpēc šiet cerēju atrast padomu.

Paņem gan veco asīti uz salīdzini(nebūtu slikti arī bīdmēru! Atskrūvēt ir viens , bet nokontrēt ir kas pavisam cits! Vari izlīdzēties arī ar padomjlaiku universālo atslēgu ‘‘mammu’’, jeb slīpēt plānāku jebkuru citu, slīpējot neatlaidināt/nepārkarsēt!

…labi bet kas liedz nokontrēt ar to pašu 2x17mm? Tobišs kā tad pareizi jākontrē? cik nu ir maz nācies to darīt, tad aizvelk tobs abus konusus tā ka ass brīvi griežas bet nestaigā un nekustas un tad pieturot konus ar atslēgu piegriež to otru uzgriezni klāt, visu hlops hlops ciet un brauc :) - šajā jomā nav nekādas zināšas īpašās, tāpēc priecātos ja uzrakstītu kā tad ir pareizi…

Tieši tā arī ir kā Tu raksti, bet vajag noturēt konusu un novilkt kontra uzgriezni ( pirmo pusi jānokontrē tā lai asīte paliek vajadzīgajā attālumā izvirzīta ) , otro pusi jau uz izjūtām, beigās rodas vajadzība pēc šauras atslēgas ar ko noturēt konusu lai kontrējot nepievilktu ciešāk kā vajag! Nav mana pamatnodarbošanās rakstīt manuāļus(ceru ka izlobīsi domu) ātrāk būtu sataisīt to rumbu!!!