man pašam personīgi ir RST gila t6 dakša pagaidām labi iet un nekādu problēmu… tikai nesaprotu, kāpēc cilvēki forumos saka, ka šīs dakšas ir galīgie s**i… ??? vai patiešām tā ir, ka tas ir tikai kaut kāds lētais variants stulbeņiem? būtu priecīgs, ja izpaustu savas domas… :)
pats braucu jau vairāk kā gadu ar RST lētā gala dakšu - nevaru teikt neko sliktu. Man liekas, ja “downhilisti” izmanto šo dakšu saviem nobraucieniem, tad jau nav brīnums, ka kāds pateiks, ka RST nekur neder. Der gan un darbojas kā vajag.
RST atspernieces:
Uz ričuka uzlikt var
Bremzes pieskrūvēt var
Ratu ielikt ārī var
Tik tālu vis ir OK,
Ja nav pamēģināta kāda gaisiniece ~200Ls/gab., tad liekas, ka RST strādā (amartizē) labi :)
Ja ir braukts arī ar krutajām dakšām un joprojām liekas ka RST ir OK tad… (lai labi ripo)
bet vispār dažreiz kad tādā pavēsākā laikā izbraucu ārā pabraukāties, pēc laiciņa jūtu, ka dakša tā negribīgi staigā… tas ir pilnīgi normāli?
taa ir RST priekshrociiba, ja nepatiik, ka amiitis shuupojas. ja nopietni, velosipēdi par 200-350Ls NEKAD oriģināli NAV aprīkoti ar amortizatoriem, kas strādā jebkuros apstākļos. arī tie par 500-800Ls nee. vienkārši tie amortizatori maksā 350-500Ls.
kad pašam bija RST dakša es vienkārši braucu un neraizējos ;)
Prekš RST normāli :)
ir divas pozetīvas lietas ko nodrošina RST
- mazina iespēju pārsist priekšējo ratu
- minimāla cena
Negatīvi.
-šūpojas minot
-starp štokiem un biksēm liela ļusfte
-Smaga
-nepaaugstina braukšanas konfortu un kontroli (drīzāk samazina)
par komfortu gan nepiekrītu! man liekas, ka salīdzinājumā ar orģinālo ir ļoti ētri!
Kārlis jau visu apstāstīja, vienīgi par komfortu nepiekrītu- kamēr RST ir jauna, komforts ir.
ir milzīga kaudze daudz sliktākas dakšas. ja ričukam pa 250-300 ls nāk virsū RST Gila, tad viss ir tā kam tam būs būt- pie šīs cenas labākais, ko var dabūt.
Artian- labāk neizvērsies :) kad pārkāpsi uz labu dakšu, pats pasmiesies par savu pašreizējo pārliecību.
un “downhilisti” šādu dakšu var nokopt dienas laikā.
Pilnigi pareizi ir pateicis Baltais ,esari braucu ar tadu dakšu savu finansialo iespeju deļ un par to nekreņķejos, braukšu un cinišos.Pats regulāri veicu apkopes ,tas gan ir jādara.
Ar RST man saistaas labas atminjas. Vecajam Giantam bija RST (neatceros modeli) daksha, kura amortizeejot taisiija pssssh-pssssh troksni. Egh, tas bija feini!
man vel viens richuks ar taadu daksu staav :D tagad uzkaapjot uz taa ritenja saprotu ka mana cietaa daksa labaak amortizee nekaa tas rst omega, tipa viena no labkajaam rst :D nepirksu vairs taadu. un ja kaadam vaidzees pavasari varees dabut fox f100rpl 2008 gada
vispar man bija RST daksa nu sakuma jau nabij ne vainas, bet tagad arvien leenak un leenak grimst un nak atpakalj, tirit meginaaju-nekas labaks
tagad braucu ar Manitou skareb elite gaisa daksu, teiksu ka liidz sim nav pieviilusi!
man pasham bija rst daksha ritenim pa 300 ls. no saakuma bija ok, bet peec 2 gonkaam un 1,5 meeneshu intensiiviem treninjiem taa pamazaam saaka suudiigaak straadaat (sliktaak amortizeeja, un atnaaca atpakalj), tagad braucu ar manitou axel super tpc dakshu un siltaa laikaa ir tiiri neko. ar rst nesaliidzinaat, kura peec 3,5 meeneshiem uz cita ritenja praktiski nestraadaa.
es iepūtu bik WD-40 abās pusēs… un tagad strādā tā kā gaisenes! un jau kādus 2 mēn! :D un Vispār tur eļļa ir iekšā vai uz atsperēm???
Nu doonald, Tu vēl ielej iekšā acetonu un paskaties kas notiksies…
WD-40 ir ķimikālija, kas domāta ātrai vienkāršu mehānismu attīrīšanai + eļļošanai (piemēarm atslēgu slēdzenes, nu labi, varbūt vēl ritenim ķēde, vai pedālim klipšu mehānisms). WD-40 nav tas ar ko aizrauties komplicētās detāļās, un to noteikti nevajadzētu pūst ne dakšā, ne klaņos, ne rumbās. Bez labā (ātrās) saeļļošanas darba, WD40 arī paveic slikto - saēd visas biezās smēres, arī pret-korozijas aizsargkārtu, negatīvi iedarbojas uz gumijas daļām (putekļu sargiem, blīvēm u.c.)
WD40 visdrīzāk varētu būt “ātrās palīdzības” pasākums - piemēram, pirms sacensībām konstatētas problēmas ātrai novēršanai. Bet ilgtermiņā labāk to dķšu tomēr iztīrīt un savest kārtībā ar normālām smērēm.
Ak jā, nepieminēju - WD40 nekādā veidā neblīvē spraugas un tam ir tendenze iztecēt - tādad- mehānismos var iekļūt ūdens un smiltis. Tieši priekš tam mehānismos lieto biezākas smēres.
nu man tā dakša naw laba… naw žēl… :D bet darbojas jau laiciņu ļoti labi priekš RST!