[quote=raiter]Bija laiki, kad 26-nieku varēja sedanam bagāžniekā iebāzt (izjauktu). bet tagad viss 29 :(
No pieredzes:
poličiem nepatīk ja ritenis aizsedz numuru.
Jārēķinās, ka tie turētāji spiežas pret bagažnieka vāku vai bamperi, un pēc vienas sezonas noteikti paliek kādi nelieli skrāpējumi.
Aizmugurē slapjā laikā riteni piemet ar visiem mēsliem un dubļiem no šosejas (aizbrauc uz gonku, vet šifteros benčiki karājas :D )
Mans novērojums, ka jumta bagažnieks tomēr ir vispraktiskāk, drošāk.[/quote]
ja kāds tavam vecajam opelim un jaunajam Pinarello iebrauc nedaudz paka**, kā tas diezgan bieži pilsētas apstāklōs gadās, tad skāde pa tiešo ir jaunajam 8t eur vērtajam Pinarello nevis aprūsējušā opeļa bamperim. Ar jumta bagažnieku šis risks pazūd, bet parādās atkal risks nenovērtet konstrukcijas augstumu un atrauties lielveikala pazemes stāvvietā :D Kopumā ļoti grūta izvēle :)
[quote=hans][quote=raiter]Bija laiki, kad 26-nieku varēja sedanam bagāžniekā iebāzt (izjauktu). bet tagad viss 29 :(
No pieredzes:
poličiem nepatīk ja ritenis aizsedz numuru.
Jārēķinās, ka tie turētāji spiežas pret bagažnieka vāku vai bamperi, un pēc vienas sezonas noteikti paliek kādi nelieli skrāpējumi.
Aizmugurē slapjā laikā riteni piemet ar visiem mēsliem un dubļiem no šosejas (aizbrauc uz gonku, vet šifteros benčiki karājas :D )
Mans novērojums, ka jumta bagažnieks tomēr ir vispraktiskāk, drošāk.[/quote]
ja kāds tavam vecajam opelim un jaunajam Pinarello iebrauc nedaudz paka**, kā tas diezgan bieži pilsētas apstāklōs gadās, tad skāde pa tiešo ir jaunajam 8t eur vērtajam Pinarello nevis aprūsējušā opeļa bamperim. Ar jumta bagažnieku šis risks pazūd, bet parādās atkal risks nenovērtet konstrukcijas augstumu un atrauties lielveikala pazemes stāvvietā :D Kopumā ļoti grūta izvēle :)[/quote]
es personīgi zinu trīs cilvēkus, kuri ir apskādējuši uz jumta esošus velosipēdus :D
braucot nogurušam no pasākuma tas nemaz nav grūti izveicams :D
Protams, var aizmirst arī par aizmugurē esošiem velosipēdiem, īpaši busa gadījumā, kad tos vispār neredz. bet tas man šķiet mazāk iespējams.
Jumta bagāžniekiem būtisks mīnuss ir augstums - vidusmēra meitene savu vidusmēra velo nez vai spēs uzcelt jumta, īpaši ja auto ir augstāks par sēdinātu vw shiroko :)
Pats tumsā vieglā pālī ceļot velo uz megānes jumta nolohojos un tiku pie buktes jumtā :D
Protams, var vienmēr palīdzēt dāmām, tomēr gadās dažādas loģistikas shēmas :)
Manā gadījumā konkrētais uz āķa karināmais turētājs arī nebūtu labākais risinājums, jo regulāri izmantoju piekabes āķi piekabes vilkšanai (gandrīz katru nedēļas nogali vizinu krosa motociklu), tāpēc turētāja stiprinājumu visu laiku turēt uz āķa nebūtu ērti, tas tāpat jāskrūvē nost/virsū.
Te atkal katrs runā par ko citu.
Normāla veloturētāja lietošanu ērtību ziņā nevar salīdzināt ar izjaukta velo stūķēšanu sedana bagāžniekā :D
Varēt var daudz ko, arī ar vienu velo vest citu, bet tas nav ne ērti, ne droši.
Ja problēma ir jumta augstums, tad iesaku Thules turētājus, kur velo stiprinās aiz dakšas. Man pašai nav nekādu problēmu uzcelt, jo visa konstrukcija ir zemāka.
jā, es lietoju. kādi 3-4 tūkstoši nobraukti ar velo uz jumta pa sezonu. vienīgais, ka auto visu laiku jāvadā logu mazgājamais līdzeklis un papīra dvieļi, jo jumtam vietās kurās stiprinās jābūt perfekti tīram, savādāk zūd vakuums piesūcekņos. un nezinu kā viņu var lietot ziemā, kad ledus uz jumta uzsalis.
par stiprinājumu varu teikt tikai to labāko, iztur solījumus un pāri tiem, uz apdzīšanām īslaicīgi ieskrienoties līdz 150-160 km/h velo nekur nepazūd. velo šūpojas ļoti maz. par cenu- itkā dārgs, bet manam auto tā bija lētāka opcija kā thule stieņi, kas stiprinās arkās + velo turētāji uz tiem. arī fakts, ka var iemest bagāžniekā un aizmirst nevis visu laiku turēt stieņus uz jumta likās ļoti pievilcīga.
Izskatās bailīgi… Kāda garantija ka nenontiek ļaunākais… pie 100kmh tajā piesūceknī pa virsbūves krāsas mikro plaisu iekļūst gaiss, un Tavs 3kEUR karbonnieks aizlido … ? :(
jā, 10 sekunžu jautājums lai visu noceltu. var caur salonu izvilkt tērauda trosi vai ko tādu. bet thule jau nav diži savādāk, cik esmu redzējis, pieej, atsprādzē rāmja turētāju un aizness velo
Izskatās bailīgi… Kāda garantija ka nenontiek ļaunākais… pie 100kmh tajā piesūceknī pa virsbūves krāsas mikro plaisu iekļūst gaiss, un Tavs 3kEUR karbonnieks aizlido … ? :([/quote]
tur ir 3 piesūcekņi dakšas turētājam, jābūt ļoti ļoti ļoti neveiksmīgam, lai atliptu visi 3 reizē. es parasti nobraucu 3-5km un apstājos apskatīties, vai vakuums turas, ja turas tad turēs līdz galam. no visām ~30-40 lietošanas reizēm vakuums pazuda tikai vienreiz vienā piesūceknī, bet tikai tapēc, ka pirms tam nenomazgāju jumtu.
Seasuckers liekas ļoti labs variants, varbūt citu gadu arī nopirkšu, jo patīk varianta mobilitāte un iespēja izmantot to uz teju visām mašīnām. Mazās kupejas un kabrioleti )
Ja kaut daži Seasuckers nolidotu no jumta, vai tiešām jūs domājat, ka šī kompānija vēl joprojām būtu tirgū? Vēl tas ir ļoti labs variants ceļojumiem un nomas auto.