Šo forumu ieteica kā vietu, kur griezties pēc padoma velo jautājumos.
Šobrīd uz darbu braucu ar noname kalnu divriteni(foto zemāk). Vienā virzienā sanāk nepilni 10 km. Maršruts ir velo draudzīgs, 90% veloceliņš, ir tikai 2 luksofori un nepatīkamas apmales ir skaitāmas.
Esošais velo ir aizlienēts, tāpēc gribētos iegādāties savu, atbilstoša izmēra un, ne “traktoru”, bet ko vieglāk ripojošu. Augums ir 180cm, svars ap 75 kg. braucu katru darba dienu, sanāk arī vieglos lietus apstākļos, ziemā braukt, nebraucu. Budžets, negribētos vairāk par 500 euro iztērēt.
Ko varētu ieteikt, kur skatīties, kur doties ? Negribētos baigi smago ar ar 101 zobratu utt. Šobrīd braucot esmu sapratis, ka priekšā 1 zvaigzne tiek izmantota un aizmugurē 1-2, retu reizi 3. Respektīvi 3 robu pietiek.
Šo forumu ieteica kā vietu, kur griezties pēc padoma velo jautājumos.
Šobrīd uz darbu braucu ar noname kalnu divriteni(foto zemāk). Vienā virzienā sanāk nepilni 10 km. Maršruts ir velo draudzīgs, 90% veloceliņš, ir tikai 2 luksofori un nepatīkamas apmales ir skaitāmas.
Esošais velo ir aizlienēts, tāpēc gribētos iegādāties savu, atbilstoša izmēra un, ne “traktoru”, bet ko vieglāk ripojošu. Augums ir 180cm, svars ap 75 kg. braucu katru darba dienu, sanāk arī vieglos lietus apstākļos, ziemā braukt, nebraucu. Budžets, negribētos vairāk par 500 euro iztērēt.
Ko varētu ieteikt, kur skatīties, kur doties ? Negribētos baigi smago ar ar 101 zobratu utt. Šobrīd braucot esmu sapratis, ka priekšā 1 zvaigzne tiek izmantota un aizmugurē 1-2, retu reizi 3. Respektīvi 3 robu pietiek.
Ja tevi nebiedē lietots, ss.lv ir viens sakarīgs variants pa 400 eiro, ja interesē, atradīšu linku. Vienīgi, uzreiz minēšu problēmu, vakar biju pie tā pārdevēja skatīt vienu citu velosipēdu un viņš pārdod velosipēdus no Norvēģijas un Anglijas, taču dokumentus nekādus uzrādīt nevar. Varbūt kādam ir pieredze, kā pārbaudīt vai attiecīgais velosipēds (šajā gadījumā no Norvēģijas) nav zagts?
Bildē tas ir baigi labs, tāds arī ir jāņem. Ieguldīsi papildus jaunās riepās un slēdzenē. Ievestie pat mēdz būt ar gludām riepām. Uztaisīsi apkopi un pārējos 250 ieguldīsi apģērbā, lampiņās u.c. sīkumos.
Nexus 3 ātrumi rumbā būs smagāks par 101 zobratu.
Nu un jauns līdz 500 būs sākumlīmeņa grupa, tāpat 14 kg
http://www.xc.lv/f/thread.php?id=73711
Lēts ikdienas velo. Cena runājama protams ;)
Priekšā vienmēr var uzlikt 1x kaut ko, aizmugurē atstāt 8 ātrumu sistēmu.
Līdz ir arī pilsētas riepas.
Tavā velo sarakstā nav gandra ? Cenas augstākas, mazs velo sortiments? Līdz šim tikai tur un depo velo nepieciešamās lietas esmu pircis., jo par citiem īsti neesmu iedomājies.
Kāda, kad ir optimālā komplektācija uz ko jāskatās ? Jau atvainojos par muļķīgiem jautājumiem, bet ar velo esmu tuvu 0.
Ripuļi: šobrīd braucu ar 26", neesmu braucis ar lielākām, bet tā kā kustība ir maz saraustīta, viens laidiens tā teikt, tad ar lielajiem rupuļiem būs ērtāk ?
Dakša šobrīd ir ar kaut kādu amortizāciju, uzlikta uz cietākā režīma, it kā patīk, kad uz kādiem uzsitieniem uzņem nedaudz trieciena inerci, bet atkal bez tādas dakšas esmu tikai bērnībā braucis ar krievinieku. Tas ir jautājums par svaru vs nelielu komfortu ?
Bremzes: šobrīd aizmugurē ir v un priekšā lētās disku, visdrīzāk, lietoju 99% priekšējās, liekas daudz efektīvākas un mitrā laikā nečīkst, mazāk problēmu arī ar regulēšanu/beršanos. Bet te atkal jautājums par svaru ? Jo bremzēts tiek maz un bremzēšana ir paredzama, maršruts ir velo draudzīgs
Komplektācija: noteikti dubļusargi vajadzīgi un gribētos grozu, vai aizmugurē vai priekšā, jo katru dienu ir mugursoma un zem tās mugurā metās mitrums!
par rāmja izmēriem vispār tumša bilde, tāpat kā par stūres konfigurācijām un zobratiem utt.
Vēl par kategoriju, katrā veikalā skatos tās kategorijas ir citas, vienā pilsētas velo, citā komforta, tūrisma vai universālie,
Ar Jūsu pieredzes palīdzību gribētu apjaust, uz ko man jāskatās, salikt jau listi, pēc kā veikalā jau jautāt, uz ko neiekrist.
Cietā dakša liels pluss šajā cenu kategorijā, jo mīkstās tikai pilda liekā svara funkciju, noteikti izvēlies ar cieto. 28" rati ir standarts pilsētas/šosejas, te nekas nav jādomā. Par izmēru palīdzēs veikalā.
Atstāj nedaudz naudu budžetā dubļusargiem, speciālām velosomām/bagažniekam, ko uzreiz pērkot gan jau veikalā varēs piemeklēt.
Es iespējams pat skatītos uz single speed pusi, bet ar izvēli ir kā ir pie mums. Ja paņemsi velo ar daudz zobiem priekšā, nakotnē vienmēr var pārtaisīt uz sistēmu ar 1 zvaigzni priekšā (noņemot priekšejo pārslēdzējo, šifteri uz stūres un liekos zobratus, ja to atļauj klaņi).
Ja cietā dakša, tad aploces vajag dubultās vai arī rezervē naudu, kad salocīsi lētās no standartkomplektācijas.
Dubļu sargus un bagāžniekus var nopirkt citur, bet skaties, lai rāmim ir paredzēts kur pieskrūvēt.
Ātrumu nekad nav par daudz, single speed ir priekš stila vai vectētiņiem, kas vēl lieto pogu telefonus.
Man nav nekas pret Gandrs.
DEPO, RIMI, Senukai un tml veikalos par 430€ nepērc!!! Nopirksi apkarinātu mēslu.
Tā ir laba ideja, bet bieži vien tie speciālisti grib tikt vaļā no nepirktākā modeļa noliktavā un ierindas nezinātājam sastāstīt, ka tas ir tieši, tas ko visi tavā situācijā izvēlētos.
Tāpēc arī pirms došanās uz veikalu, ir doma apzināt galvenās vadlīnijas šādam velo.