Sveiki ir doma uz kādam divām trim dienām pabraukāt ar riteni pa Latviju, un tad nolēmu uzjautāt ko jūs ieteiktu apskatīt maršutā Rīga-Līgatne-Valmiera?
Līgatnē diezgan labs skatāmais ir zvēru parks un funkcionējošs padomju valdības bunkurs, zvārtas iezis un pārceltuve.
Maršrutā Rīga - Līgatne - Valmiera ieteiktu apskatīt Cēsis :) Līgatnē interesanti ir klintīs iecirstie pagrabi (ir pat iespēja apmaldīties garākajos), izcila koka apbūve (fabrikas strādnieku “barakas”), kā arī Latvijā vecākā papīrfabrika. Ekskursijai pa fabriku vajag pieteikties iepriekš, uz jau minēto bunkuru arī iepriekš jāpiesakās. Lejaslīgatnē pie ezera (“Gulbīšu dīķa”) ir jaunizveidots tūrisma informācijas centrs, tur pastāstīs vairāk. Uz Līgatni visātrāk atbraukt pa jaunizveidoto MTB trasi no Siguldas vai arī pa zemesceļu. Nemēģini lietot šoseju, tas nopietni apdraud veselību.
Pulsometru.
p.s. www.piedzivo.lv ?
[quote=black]jaunizveidoto MTB trasi no Siguldas[/quote]Ir kaut kas jauns izveidots vai domā to pašu velotūrisma maršrutu, kas iet gar +/- Gauju?
sveiki!
Domāju to GNP taku, kas iet gar Gauju (Murjāņi - Sigulda - Līgatne)
Offtopic!
Viss, protams, ir ļoti jauki. Taču ieteiktu nomainīt tēmas nosaukumu, vismaz.
Padomā pats, kā kāds cits, izmantojot meklētāju, varēs iedomāties, ka šajā tēmā ir runāts par maršrutu - Rīga-Līgatne-Valmiera?
[quote=Deryl]Offtopic!
Viss, protams, ir ļoti jauki. Taču ieteiktu nomainīt tēmas nosaukumu, vismaz.
Padomā pats, kā kāds cits, izmantojot meklētāju, varēs iedomāties, ka šajā tēmā ir runāts par maršrutu - Rīga-Līgatne-Valmiera?[/quote]
+1
Šeit foruma nav sadaļas, kurai atbilstu šāds tēmas nosaukums! Pat priekš poligona nē! :)
Vai velotūrisma taku posmā Līgatne -Sigulda var ieteikt pensionāram (nokrauts velo,lielās bagāžas somas)? Aktuāli septembra vidum.
Vispār, no Rīgas līdz Inčukalnam pa šoseju, tālāk gar Gauju līdz pat Līgatnei, tad mazliet nostāk no Gaujas līdz pat Cēsīm un gar Gauju līdz Valmierai.
ir tādas dabas takas, iet gar visām apskatāmākajām vietām un ik pa gabalam ir milzīga karte ar riteni uz viņas. visu maršrutu tur var redzēt ;)
mans vectēvs, kuram nu jau ir pāri 70 gadiem, savu 70 gadu vecumā nobrauca maršrutu Sigulda- inčukalns- un tad no inčukalna gar Gauju līdz Cēsīm
kopā 120km laikam sanākuši
tā tad var to izdarīt ;)
[quote=emils]Vispār, no Rīgas līdz Inčukalnam pa šoseju, tālāk gar Gauju līdz pat Līgatnei, tad mazliet nostāk no Gaujas līdz pat Cēsīm un gar Gauju līdz Valmierai.
ir tādas dabas takas, iet gar visām apskatāmākajām vietām un ik pa gabalam ir milzīga karte ar riteni uz viņas. visu maršrutu tur var redzēt ;)[/quote]
Ir tikai tāds sīkums, ka Inčukalns nav pie Gaujas ! :)
Paldies Emīl. Domāju, ka sniedzi atbildi arī tēmas autoram. Lūgums vienīgi precizēt par ceļa segumu. Zinu, ka Līgatnē sākums (pie Dabas takām) ir asfaltēts. Turpinājums ir meža taka, grants? Kāds reljefs? Līdzīgs SEB MTB trasei vai Jūrmalas veloceliņam?
Inčukalns ir man tuvākā zināmā vieta tam velotakas sākumam.
segums ir diezgan kalnains. lielāko ties meža takas, zemes ceļi.
es uzprasīšu vectēvam kur viņi atrada to karti pēc kuras braukt.
Prospektiņi ir savākti tūrisma informācijas centrā, arī inetā maršruts atrodams. Interesēja tieši reālā situācija - var vai nevar ieteikt pensionāram atpūtas tipa braucienam. Paldies vēlreiz.
priekš atpūtas brauciena, ja 3 dienas, tad būs ok ;)
[quote=emils]Inčukalns ir man tuvākā zināmā vieta tam velotakas sākumam.
es uzprasīšu vectēvam kur viņi atrada to karti pēc kuras braukt.[/quote]
Taka sākas Rāmkalnos. Tur pat var dabūt arī karti, pie tam pa brīvu.
[quote=e518][quote=emils]Inčukalns ir man tuvākā zināmā vieta tam velotakas sākumam.
es uzprasīšu vectēvam kur viņi atrada to karti pēc kuras braukt.[/quote]
Taka sākas Rāmkalnos. Tur pat var dabūt arī karti, pie tam pa brīvu.[/quote]
nu re, kā jau teicu, man zināmā tuvākā, laikam jau pietura :D
Liels paldies par info! Tad nu apkopošu visu info un domāšu kā braukt , ko aspkatīties
ļoti atvainojos par to tēmas virsrakstu, nebiju vel neko rakstijis , tādēļ nezināju kā labāk uzrakstīt, bet nu turpmāk zināšu