Riepu izvēle

Sveiki!

Šajā gadā tā nopietnāk pievērsos riteņbraukšanai un nomainīju savu 10 gadīgo ZZK Freeride uz Cube LTD CC: http://www.cube.eu/hard/special/ltd-cc/. Tā kā pamatā ikdienā tomēr sanāk braukt Rīga - Jūrmala pa veloceliņu, bet brīvdienās tomēr ir vēlme izbraukt arī pa mežiem, laukiem, tad man ir jautājums - vai standarta komplektācijā esošās riepas Rapid Rob performance der braukšanai pa asfaltu, vai tomēr labāk nomainīt uz citām (kādām?). Ja ir divi riepu komplekti, tad kādas ir rekomendācijas - mainīt riepas? vai varbūt domāt par papildus ratu iegādi un mainīt ratus?

Ja lielāko daļu pavadi braucot pa asfaltu, tad jau pratīgāk būtu iegādāties asfaltam paredzētas riepas - būs patīkamāka braukšana. Ja finanses atļauj, tad protams, ka ērtāk un vieglāk ir samainīt ratus, nevis bortēt riepas.

Noplēš Robus un tad skaties ko gludāku. Uzsit gaisā Robus, paņem Fredus vai tml. Priekšpēdējais ir riepu/ratu maiņa - kuram gan tīk pēc katra izbrauciena to darīt. Un pēdējais (racionālākais) ir velo maiņa, jeb otra velo iegāde.

Es dzīvoju ar diviem riepu komplektiem, gludž 1.5 platuma šosejas riepa un otrs bontrager xr1 mežam.

Skatoties cik bieži taisies mainīt tās riepas. Ja katru vai katru otro dienu, tad labāk jau otrus ratus, bet ja reizi mēnesī, tad nomainīt riepas aizņem 10-15min… tādēļ parēķini vai izdevīgāk rati, vai laiks…

maiņa sanāk 1x 1-2 nedēļās. Jāpadomā. Ko tauta saka par šiem: http://www.bike-discount.de/shop/k735/a60413/ex-5-1-mit-xpw-1800-wheel-set-6-bolt-black-green.html

ratu maiņa un arī riepu maiņa nav tik vienkārša kā izklausās:D

Labi rati.
Ratu maiņa nozīmē to, ka katru reizi būs jāpieregulē ātrumi, ja vienīgi nav vienādas rumbas un kasetes, bet riepu maiņa ir vienkārša.

ok, thanks par padomu. Būs ko padomāt, jo nebiju iedomājies, ka pēc ratu maiņā javeic papildus regulēšanas.

bremzes ar jāregulē, rotori jāpērk un kasetes piedilst nevienmērīgi sūdīgi slēgsies ātrumi, ja vien nelietosi arī divas ķēdes utt. līdz ar to jau tiek investēts gandrīz velo.
budžeta otrs velo vieglākais un prātīgākais lēmums. mainīt riepas divas reizes nedēļā, protams, var, tikai gribētu dzirdēt, kā tu viņas esi mainījis pēc mēneša vai diviem:D

Iesaku nopirkt universālākas riepas - kurām centrā ir sliki, bet sānos protektors. apmēram tādas http://sheldonbrown.com/harris/tires/images/TravelContact.jpg kaut gan, tagadējās jau arī ir normālas braukšanai pa asfaltu.

Es ar esmu čakarējies ar riepu maiņām, jo ikdienā tieši tas pats veloceliņš tiek braukāts. Beigās apnika un braucu ar traktoriem. Nav jau sacenes, tās pāris zaudētās minūtes štrunts. Pierodi un tāpat labi ripo un kāja stiprāka :D Mans ieteikums - nobrauc tos robus un tad domā.

Nu nez, ar traktoriem pa asfaltu varētu būt diezgan nogurdinoši… Kāja gan stiprāka, bet gribas jau aizbraukt tālāk, vismaz izbaudīt ilgāku ripošanu brīvgaitā. Pilnīgi piekrītu KasparsZ ieteikumam, es ar uzliku līdzīgas - ar vidu gludu un rupju protektoru malās, bēdu nezinu, ieperos tikai pludmales smiltīs :) Priekš maniem 10% bezceļa, ja pārējais pa šoseju, neko vairāk neprasās. Pie tam, tāpat nevar vienmēr paredzēt, kur gadīsies iekulties :)

Manuprāt labākais variants, ja rocība atļauj, ir nopirkt kādu vecu šosejnieku ap 100Ls, tad pēc vajadzības ieguldīt tik, cik pašam vajag un braukt. Varētu pat sanākt maza ekonomija uz ķēdēm, kasetēm, jo vecajām sistēmām tas viss ir no biezākiem dzelžiem, līdz ar to ilgāk turas. Sakumā gan var gadīties, ka būs jāiegulda diezgan, lai viss būtu tip-top.

Schwalbe Smart Sam 2.1 ir pietiekoši universālas. Braucu gan ikdienā, gan Sebus - pamainu tik spiedienu.

Man arī jautājums par riepām - vislaik braucu ar riepām, kas resnumā pāri 2, līdz pat 2,6. Gribētu pabraukt vairāk pa šoseju un domāju riepas 1,2 līdz 1,5… Kādas būtu piemērotākas?? Jāņem vērā, ka daudz sanāk pārvietoties arī pa Rīgu, kur nav baigi gludie apstākļi :/
Ko jūs ieteiktu?

kojaki

Ar Kojakiem mežos labāk nerādīties, bet pa asfaltu - labāk nemēdz būt.

Man tā pati bēda-treniņi vairāk pa asfaltu un arī galīgi negribas čakarēties ar riepu maiņu, tādēļ esmu nolēmis izmēģināt šitās: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=76481

nopērc treniņu ratus pa 50Ls, kāpēc jādeldē gonkas ratus/kaseti