Riepas ziemā!

Man te 1. februārī ir lemts piedalīties velo pasākumā, un radās jautājums, kā ar riepām?

Vai es varu braukt ar tām pašām kārtīgām dubļu riepām, vai vajag speciālas ziemas, vai pat šipenes. Apstākļi nav zināmi. Fakts, ka tas viss notiksies pa lauku rajoniem.

Kādas ir Jūsu pārdomas šai sakarā?

Tas tev pašam jāizdomā, vadoties no laika apstākļiem un pārējās informācijas druskām.

Ja regulāri nebrauc pa ziemu, diez vai būtu prātīgi pirkt riepas ar šipiem. Ar parastām riepām var iztikt un braukt normāli pie mīnusiem. Ja ir plusi un ledus, tad sākas ekstrēms.

riepas, kas labi der dubļos, derēs arī sniegā. uz apledojuša lauku ceļa gan būs čau. tur tikai šipenes kaut cik uzlabos situāciju.

Paskaties laika prognozi vajazigaja teritorija ebruara sakumam. Tad bus vieglak izdomat.

Ja cels ledains tad tikai ar sipenem, ja sniegs tad var domat par citam alternativam.

p.s. shipenes par labu cenu var dabut pie manis :)

Pec personigās pieredzes varu teikt, ka sausā sniegā derēs jebkura apvidus riepa ar svaigu protektoru, bet aizmugurē ieteicams likt ar sānu ragiem, lai tiek no risēm ārā, pāri valnīšiem.
Slapjā sniegā vaidzētu izvēlēties ne platākas par 1.9, it sevišķi ja velo ar V-bremzēm.
Saus ledus vēl ir braucams bez šipiem, bet pa slapju braukšana pārvēršas par murgu, drīzāk pastaiga ar velo pa ceļmalas kupenu.

Šai ziemai iegādājos Nobby Nic. Savas iepriekšējā gada Continental Explorer atdevu sīcim.
Grūti tā salīdzināt, bet braucot ap 25.12 pa ceļiem ap ložmetējkalnu šis norāva uz acīm 2x es 0 gabalā, kur bija tīrs ledus ar risēm. Tas gan vairāk uz tā rēķina, ka jaunietis dikti safanojās un domāja, ka vajag tik mīt…

:):):) labi pateici

Mazliet nolaid gaisu riepām, tad vis būs Ok un tik traki neslīdēs uz ledus :)

Viss izgāja fantastiski labi!
Man ir tipa šādas riepas
http://www.tiogausa.com/international/grphx/mountain-bike-tires-0.jpg
un pa sniegu vilka vienkārši ideāli. Temperatuura ties bija bargi zem nulles, tākā sniegs bja sauss.

šodien kādā diskusijā kāds mēģināja pārliecināt, ka “tak gumijai pizģec iestājās tajā salā” (tas ir, pie mīnusiem) un tādēļ vajag speciālas ziemas riepas. “Katram gada laikam ir savs gumijas sastāvs un beidziet man klārēt, ka velo viss universāls”

nekādi neizdevās pārliecināt, ka velosipādam nevajag katrai sezonai savas riepas.

nez, kā lai pārliecina? varbūt kāds kaut ko gudru zin par riepu sastāvu?

itkā jau tomēr vajag savādākas. ar vasaras sliku tak nebrauksi.
protams, ka mīksta dubļu riepa arī ziemai der, ja vien braukšana nav pa ledu…

nav jautājums par protektoriem vai platumu, bet par gumiju kā tādu.

Ja nav domāts braukt pa tīru ledu, tad normāliem ziemas apstākļiem pēc paša pieredzes labi der Continental Explorer un Shwalbe Nooby Nic. Pirmās man ir 2 collu, otrās 2.5. Tāda sajūta (tīri mana “čuika”, tāpēc nepretendēju uz patiesību), ka uz noblietētiem ceļiem šaurākas ripo un tur labāk, bet irdenā sniegā vai pakusušā šļurā platākās tomēr izvelk labāk un par cik šādi apstākļi tomēr ir biežāki, tad braucu ar platajām. Droši vien arī citu ražotāju riepas ar līdzīgiem protektoriem nav sliktākas.

Lētā gala neieteiktu pirmkārt tāpēc, ka viņām salā gumija paliek tik cieta, ka aukstumā tās ļoti grūti nomontēt. Reiz ziemā nācās manīt kameru KENDAi, kura bija pieņēmusi plastmasas konsistenci. Nočakarējos teju stundu, salauzu 2 bortējamos tūļus, apdauzīju pirkstus, nosalu un pateicu daudzus vārdus. Pēc tam nozvērējos nevieno lēto riepu vairs nelietot. Bet varbūt ir arī lētajā galā kādas pērles, par ko gan šaubos, jo teorijā riepu gumijas elastību aukstā laikā nosaka dabīgā kaučuka daudzums un tas nav lēts, cik zinu.