Palīdziet ar padomu, kur var nopirkt ‘gludas’ riepas priekš Syncros GX19 / 32H ratiem, braukšanai vasarā pa asfaltētu ceļu, pašlaik virsū stāv Maxxis IKON / 2.2 60TPI, es gribētu apmēram 1,75 platas riepas kurām vidus ir pēc iespējas gludāks. Budžets abu riepu pirkšanai ap 50.EUR. atkarībā no kvalitātes.
Tā pat interesē nopirkt normālu cieto dakšu, kura kvalitātes ziņā neatpaliktu no mana velosipēda SCOTT SCALE 970 kvalitātes , budžets dakšas pirkšanai ap 50.EUR un uz augšu atkarībā no kvalitātes.
Man tāds iesācēja jautājums - ja gribi braukt tikai pa šoseju,tad kāpēc nepērc šosejnieku? Papildjautājums - kas traucē braukt pa šoseju ar jau esošajām riepām? Nevar pabraukt pietiekoši ātri? Sk.pirmo jautājumu.
Es ar savu MTB braucu arī pa šoseju. Nav ienācis prātā katru reizi mainīt riepas,lai attiecīgo distanci veiktu par 5 min.ātrāk.
Tā jau nav ka braucu tikai pa asfaltētiem ceļiem, šosejnieku nepirku tāpēc ka, gribu izbraukt uz šoseju caur visāda seguma ceļiem un vajadzības gadījumā nobraukt no šosejas uz piemēram grants ceļiem.
Ar esošajām Maxxis riepām noteikti daudz zaudēju ātrumā un pa gludiem ceļiem braucot visu laiku ‘jāvizina’ riepu svars, domāju manām braukšanas prasībām būtu daudz labāk riepas kurām ir mazāki protektori, piemēram kā SCHWALBE http://evelostore.lv/lv/1023-schwalbe-riepa-furious-fred-29-x-2-00?filter[44]=29+collas riepām.
Gribētos kādas mazliet lētākas riepas.
Ja taisies mainīt dakšu nomēri kroņa-ass attālumu esošai, lai nesabojāt ģeometriju un rēķinies, ka labāk jutīsi nelidzenumus.
Piemēram 485mm, 475mm k-a garumi. Itkā pareizais garums būs no esošas nesaspiestas mikstas dakšas k-a atskaitīt 15mm, ja kas var arī stūri pacelt uz trubas rēķina.
Nopērkot Schwalbe Hurricane riepas svaru tāpat vizināsi līdzi. Varu piedāvāt varbūt mazlietotas Schwalbe Thunder Burt 2.1 performance. Riepa ripo lieliski, sver tikpat lieliski. Tikai pa šoseju nobraukt tādu būtu grēks laikam.
Priekš ceļiem pa kuriem domāju braukt nelīdzenumus jutīšu minimāli, pa asfaltētu ceļu braucot nejutīšu, pa nelīdzenām vietām ar lielu ātrumu braukt nav manos plānos.
Par tik priekš manis smalkām lietām kā dakšas garumiem vēl neesmu domājis, sākumā jāizvēlas dakša pa pieņemamu cenu un tad skatīšos vai tā der.
Force Carbon 29" karbona dakšu noteikti nelikšu, ja likšu tad maxi.maxi.maximums līdz 100.EUR. Kuru pirkt patiešām nezinu…
Iesakiet kuru :) un es pateikšu paldies.
No šitām stabili neviena nav ievērības cienīga? → http://evelostore.lv/lv/127-daksas-1?filter[6]=alum%C4%ABnijs&filter[2]=MOSSO
+=+=+
Tas gan, Schwalbe Hurricane ir pat uz 75Gr smagāks, tādu variantu lai atrast tieši tādas kā gribās laikam nemaz nevarēšu. Schwalbe Thunder Burt 2.1 riepu platuma dēļ vien nelikšu. Ideāli būtu 29 collas, 1,75" platas un ne smagākas par 650g (manas Maxxis svars) riepas.
Schwalbe Hurricane ir briesmīgas riepas, lai nobrauktu uzliktu ričukam, ar kuru dažreiz uz darbu braucu - jau teju nobrauktas. Paldies dievam varēšu drīz mest ārā.
[quote=TOUCH]http://www.wiggle.co.uk/continental-cyclocross-speed-folding-cx-tyre/
Vari mēģināt paskatīties CX riepas, tikai viņām vajadzīgs paliels spiediens. Tur jāskatās, ka nesačakarē aploku pie tā spiediena.[/quote]
Protektors ir skaists, baidos ka ar CX riepām var gadīties problēma ja ceļā pārduras riepa, mūsu laikos dubultaplokiem vajadzētu stabili turēt 4-6 atmosfēru spiedienu.
[quote=Vilhelms]
Protektors ir skaists, baidos ka ar CX riepām var gadīties problēma ja ceļā pārduras riepa…[/quote]
Tieši kāda problēma? Reizēm pārduras visas riepas, ar ko cx riepai lielāka problēma?
[quote=wattanens][quote=Vilhelms]
Protektors ir skaists, baidos ka ar CX riepām var gadīties problēma ja ceļā pārduras riepa…[/quote]
Tieši kāda problēma? Reizēm pārduras visas riepas, ar ko cx riepai lielāka problēma?[/quote]
:) Viens pa sezonu nobrauc tūkstošus un cits tikai simtus, kā lai es zinu cik ar tām brauci?[/quote]
Šitie draņķi ilgi iet, bet neripo, slīd un vispār paņēmu tāpēc, ka nekas cits vietējā Jelgavas veikalā uz sitiena nebija.
Kad braucu, sezonā vidēji nolietoju 15 riepas.
Ja gribi ātru riepu, paņem continental Speed King. Šeit vari palasīt par riepas rolling-resistance testu, ja angļu valoda nav sveša:
Paskatoties vispār rolling resistance testus, tad ir redzēts, ka ir tādas tievas semi-slick riepas, kas testos uzrāda daudz sūdīgākus rezultātus kā Thunder Burt piemēram. Hurricane, manuprāt, arī ir viens no tādiem piemēriem. Bet nu jā, šis ir tikai viens no faktoriem, ko var ņemt vērā pērkot riepas.