Riepa negrib iesēsties vietā.

uz riepas ir līnija kas ļauj viegli redzēt ka citur riepa ir dziļāk diskā nekā citur

jamēģina vel ka ginca teica
ar peleko izoleni.
ja ne javed uz servi

Nevajag pelēko,vienalga zilo vai melno bet kamerām abām nekādas vainas abas labas,tikai ar to sporta ventili to gredzenu neskrūvē kamēr neesi piepumpējis riepu.

Nejau ar riepu montaazju Meistariem ir jaanodarbojaas!
Nav jau nekaads nosleepums ka iepuushot riepaa 6-7 atmosfeeras + izmantojot skruuvspiiles pashu vellu var ievilkt vietaa.
BET ja tagad sho te izlasot cilveeki kjersies klaat, jo redz nosleepums atklaats, bet peecaak briiniisies ka sapleesushi riepas vai aplokus, nu tad taa buus vinju pashu vaina.
Taapeec arii saku ka taadas lietas ir jaadara servisaa. Beztam, par shaadu lietu nekad nevienam vel neesmu ne santiima paprasiijis (ak shausmas, tagad tieshaam miljonu pazaudeeshu jo visi pashi maacees riepas uzmonteet…).

• mazs noveerojums. Kaut internetaa ir tuukstoshiem pamaaciibu un video, kaut arii labaam kameraam liidzi ir pamaaciiba - lielaakaa dalja nejeedz pareizi kameru riepaa ielikt…

Labi, ka Tu jēdz. Cilvēks lūdz palīdzību, visi dalās ar pieredzi. Asprātības vari pietaupīt saviem klientiem.

kā es to daru.(varbūt kāds jau uzrakstīja, bet te pārāk daudz ko lasīt)

1. iezieķēju riepas malu, kas skarās pie aploka ar ziepjūdeni vai tml.
  2. iepumpēju nedaudz, tā lai riepa vēl ir pietiekami mīksta un pakļautos rokām
  3. vietā, kur riepa par daudz uz iekšu, ar roku spēku velku(locu) uz āru, tā jādara ne tikai tai vietai bet pēc tam pa perimetru visam pusaplim, kas uz to pusi, kur bija uz iekšu
  4. rezultātu pārbauda uzreiz, atkārto ja vajag.
  5. pumpē riepu vajadzīgajā spiedienā

Skrūvspīles man nav, ko līdzīgu daru vienkārši uzkāpjot uz riepas no sāna(pēc kārtas uz viena, tad uz otra) un locot aploka brīvo galu uz augšu, ja nepieciešamas nelielas korekcijas, lielas tādā veidā man nesanāk.
vienkāršākais ir protams uzpumpēt 6 atm vai vairāk, bet ir gadījumi, kad tas nelīdz.

cik tad ir 6 atm?

man ir rokas pumpis

== ==
|| _
|| /
||/

Es laikam esmu klasisks - lietoju to pašu zeipjūdeni un padomju laikos ražotu kārtīgu rokas pumpi, kas citreiz gļuko, bet funkcijas pilda. Uzmonetēju riepu ar kameru, saskaņoju uzrakstus, iepumpēju ļoti minimālu daudzumu gaisa un tad ar otiņu iegrūžu manis pagatavoto slidīgo ziepjūdeni uz riepu bortiem. Pēcāk piepumpēju riepu tik cietu, lai kamera neuziet gaisā. Tā kā manam pumpja modelim tāda lieta kā manometra funkcija, tad taustos pēc izjūtām. Jā, varbūt kādam tas šķitīs muļķīgi, bet abas rokas nav kreisās un prātā arī nav tukšums, tad nu vajadzētju daudz maz apjēgt cik daudz tur var pūst iekšā. Bet nu ir tā, ka pie kādām ~ 5 atm riepa ieliec savā vieta, un to tik tiešām var labi dzirdēt. I

Protams, ir bijuši gadījumi, kad viss nenorit tik gludi - tad nolaižu strauji gaisu, pazieķēju vēl savu ziepjūdeni un pumpēju vēlreiz - tad parasti viss ir kārtīgā - riepa uzmontēta taisni un visi laimīgi.

Mjā metodes, daudz un dazhādas. :) Katram meistaram savi knifi. Nu man godīgi sakot arī sagādā grūtības aprakstīt detaļās riepas maiņas procedūru. Tagad arī piemēram cenšos iedomāties despeca aprakstītās darbības, bet pagaidām nevaru iebraukt. :) Mosh jau sačakarēta aploce ar to skrūvgriezi. Mosh riepas nesaderība ar aploci. Pamēgini labākas riepas.

TOUCH sačakarēja Vanagam visu konspirāciju. Nu ir ķeza.
Spītīgām riepām lietoju FAIRY. Uzziež ar pirkstu uz riepas borta pirms montāžas.
Pat krosa moča riepa pārstāj spītēties.
Lai labi ripo!

:O būs jāpameklē manuālis, varbūt nepareizi lieku kameru riepā :O

:O būs jāpameklē manuālis, varbūt nepareizi lieku kameru riepā :O[/quote]

es arī pēkšņi aizdomājos par to pašu…

Neticami bet fakts- SANĀCA

es aptinu pelēko izoleni vajdzīgajā platumā.
iezieķēju visu ar dušas želeju.
ar to pašu uzbāzu riepu bez kādiem skrūvgriežiem!
tad iespiedu vēl no abiem sāniem, mazliet piepumpējot jau daudz taisnāk.
piepumpēju cietu ļoti.

minimali jau kkas ir bet tas jau vel var braucot izlaboties.

Paldies :)

Gribu tevi apbēdināt, bet man škiet, ka parasti braucot nekas neizlabojas. Neticami, bet fakts. Bet nu saņemies, minimāls metiens riepā nav pasaules gals.

Katrā ziņā izvairāmies no dažādiem metāla štruntiem, ko bakstīt gar aplokiem. Iestumjam mutē pilngraudu maizes šķēli, saņem sevi rokā un atrodam spēku rokās vai bortējamās lāpstiņās. Jāiet labāk ārā ar savām šķībi uzbortētajām riepām ripinās. Tik skaisti dubļi, ka tik turies.

roliis. Neapvainosies, ja pajautāšu, cik Tev ir gadu? :)
Negribu nodarboties ar paranoiskām teorijām, bet Tava tēma ir sanākusi varen rēcīga - gan Tavs jautājums kā uzzināt kāds ir diska izmērs un vai tie visi ir vienādi (bet kameras gan pērc 26"), gan "plānās, labās čehu riepas bez čekiem, kuras paslēptas veikalā aiz lellēm!! :D:D, gan neredzētais sporta ventīlis:), gan jautājums - cik ir 6 atmosfēras:)
Tas viss nebija joks? :)

Bet atgriežoties pie tā, ko teica Arvis par nepareizu kameras ielikšanu. Nu man nāk prātā, ka kļūdas varētu būt tajā vietā, kur ventilis tiek ievietots aplokā. Nekas cits nenāk prātā.

Es gan no savas bērnības varu pastāstīt, ka nebija nekādas problēmas “Orļonokam” (laikam 26" varbūt 24"?) sadurtas kameras vietā ielikt “Ukrainas” kameru, kurai bija 28"!! Braukt taču vajadzēja! :)

Kaut kādus gadus atpakaļ manā rīcībā nonāca vācijā ražots brīnums, zīmolu tagad nepateikšu. Pēc kādām dienām pamanījos, ka aizmugurē nav ventīlis, bet riepa cieta un diezgan patīkami ripoja, bet nu manā sejā noteikti bija vērojams tāda “WTF” izteiksme. Nobortēju riepu un ieraudzīju kaut patīkamu - dārza šļūteni melnā krāsā, kas ir pietiekami bieza, lai izturētu manas pakaļas un ričuka svara spiedienu uz tās. Bet nu tas laikam ir risinājums vairāk kaut kādiem Touring tipa velosipēdiem ar šaurākām riepām. Tā kā, ja problēmas kādam nav atrisināmas - ejam uz DEPO un meklējam vajadzīgo šļūtenes izmēru. ;)

a jaunu disku drošibai nevajag pārsieķot.
parasti jau jaunam lietam labak skruves pievilkt

Buzic- man ir 21.
par jaut. nebrinos.
mani prāta manevri ir populāri.

diska izmēru biju domājis platumā kā piem. riepai 1.725; 2.125

atmosferas- nav ne jausmas.

lab. problema atrisinata.
tagad jakeras klat monoblokam.
japieliek trose pelitei.
jamegina prieksejam zobratam 8nieks iztaisnot :)
prieksa riepa janoperk bez traktora protektoriem
un vel 8nieks diskam prieksā jātaisno.
dakšai jaunie gultņi jāieliek.
priekšā diskam moš arī + asīti jaunu derētu.
tad jau ripos labāk. :)