Sveicināti.
Tātad ir jaunas riepas 26x1.50 un paņēmu tām līdz kameras ar auto ventīli,kurš neder. Vai es varu izmantot veco kameru kura ir priekš riepas sākot no 26x1.90… ?
Nē.
Stāsts.
Ziemas beigās pārsitu kameru (26x1.5), un braucu uz tuvāko veikalu - Xsportu. Tā, kā steidzami bija jāturpina ceļš, vienīgais variants viņiem bija, tevis minētā, 1.90-2.10 or smthg. Man kā, tā teikt, iesācējam, bija aizdoma ka nav labi, tīri no fizikas likumiem :D Kamera tomēr lielāka, respektīvi, kaut kura vietā berzīsies (saspiestajā vietā) un nevajag būt citām velo zināšanām :D Nu un domāju, un servisa darbiniekiem, saku, ka nu nē, neder man. Bet viņš saka, nav starpības, utt., viss būs kārtībā. Tad padomāju: nu ok, pieredzējuši(laikam) servisa cilvēki, saka, ka ok, tad laikam arī būs ok. Es savās lietās speciālists, viņi savās, paklausījos un teicu: ok, ņemu. Bet pirms tam pabrīdināju, ka braucu arī garus gabalus ārpus Rīgas 100+ km. Teica: jā jā, viss ok.
…nu un beigās, nobraucu nedēļu, nobraucu divas nedēļas un sāku just, ka paliek mīksta riepa. Un laiž apmēram: 12 h nolaiž ~2 Bar. Uzpumpē līdz 5 Bar un uz ~24 h pietiek. Labi, ka to pamanīju pilsētas apstākļos, nevis kad esmu ārpus Rīgas kaut kur d*(%# ratā.
Tāpēc, saku arī - NĒ!
Es nezinu ko tajā Xsportā… divi varianti:
- nezin tādu lietu, ka nevar likt lielāku kameru mazākā riepā.
- par katru cenu mēģina “iesmērēt” preci, kaut arī klientam tā nekomutējas ar braucamo.
Lai arī kāds variants, tad nu kaunies - Xsport.
Man jau ir bijuši lēnie caurumi, ka vienreiz dienā vajag uzpumpēt, arī ar pareizajām kamerām. Un normāls riteņbraucējs ņem līdzi rezerves kameru, lai nebūtu jāuztraucas par mīksto ellē ratā.
Ja lien normāli, tad liec iekšā, jo, kad pareizi ielikta, tad jau viņai nav kur sprukt, ja nē, tad meklē rokā pareizā izmēra kameru. Esmu licis, un nekāda vaina, vienīgi grūtāk iemānīt to kameru pareizajā vietā.
1.50 riepas ārējais diametrs ir daudz mazāks par piem. 2.0 ārejo kameras diametru. Interesanti kā Tu vari “iemānīt” to kameru, ja tas fiziski nav iespējams. Tā vienalga nepieguļ visur vienādi. Jebkurā gadījumā būs vieta kur slodze/berze/spiediens tiks izdarīts lielāks nekā pie normāliem apstākļiem.
P.S. Ja otrādi, mēģināt 2.0 riepā ielikt 1.5 kameru, tur būs pavisam cits stāsts… un citi fizikas likumi :)
Tikko biju garāžā un uzliku šosejas riepas baikam, Schwalbe Speed Cruiser 1.5. Vienai riepai, eksperimenta pēc, lai arī pirms tam jau zināju rezultātu, ieliku kameru, kura sākās ar 1.9. Pilnīgi nekādu problēmu, pat nekas jāmoca iekšā nebija.
Kāpēc domā, ka nepieguļ vienādi, vispār kādreiz esi mainījis kameru, fizmat?
[quote=KasparsS]Stāsts.
Ziemas beigās pārsitu kameru (26x1.5), un braucu uz tuvāko veikalu - Xsportu. Tā, kā steidzami bija jāturpina ceļš, vienīgais variants viņiem bija, tevis minētā, 1.90-2.10 or smthg. Man kā, tā teikt, iesācējam, bija aizdoma ka nav labi, tīri no fizikas likumiem :D Kamera tomēr lielāka, respektīvi, kaut kura vietā berzīsies (saspiestajā vietā) un nevajag būt citām velo zināšanām :D Nu un domāju, un servisa darbiniekiem, saku, ka nu nē, neder man. Bet viņš saka, nav starpības, utt., viss būs kārtībā. Tad padomāju: nu ok, pieredzējuši(laikam) servisa cilvēki, saka, ka ok, tad laikam arī būs ok. Es savās lietās speciālists, viņi savās, paklausījos un teicu: ok, ņemu. Bet pirms tam pabrīdināju, ka braucu arī garus gabalus ārpus Rīgas 100+ km. Teica: jā jā, viss ok.
…nu un beigās, nobraucu nedēļu, nobraucu divas nedēļas un sāku just, ka paliek mīksta riepa. Un laiž apmēram: 12 h nolaiž ~2 Bar. Uzpumpē līdz 5 Bar un uz ~24 h pietiek. Labi, ka to pamanīju pilsētas apstākļos, nevis kad esmu ārpus Rīgas kaut kur d*(%# ratā.
Tāpēc, saku arī - NĒ!
Es nezinu ko tajā Xsportā… divi varianti:
- nezin tādu lietu, ka nevar likt lielāku kameru mazākā riepā.
- par katru cenu mēģina “iesmērēt” preci, kaut arī klientam tā nekomutējas ar braucamo.
Lai arī kāds variants, tad nu kaunies - Xsport.[/quote]
nu ne velti tak uz kamērām un uz to kastītēm raksta cipariņus :)
[quote=waarna]Sveicināti.
Tātad ir jaunas riepas 26x1.50 un paņēmu tām līdz kameras ar auto ventīli,kurš neder. Vai es varu izmantot veco kameru kura ir priekš riepas sākot no 26x1.90… ?[/quote]
pamēģini kur pirki samainīt :)
Reizes 5 esmu licis “parasto” kameru 1.25" Kojak un 1.35" Conti riepās priekš šosejas gonkām bez bēdu. Nav viegli iemānīt, bet visnotaļ iespējams, ja dara prātīgi.
ja rokas no pareizās vietas aug tad der
Pats tā braucu
Var … Pats braucu ar 1.3 riepu un stāv iekšā 1.9 - 2.125 kameras …
A ko darīt ? Tāda dzīve :D
[quote=arwis]ja rokas no pareizās vietas aug tad der
Pats tā braucu[/quote]
Apvainojumi te gan ir lieki. Tev bija smaga bērnība? Vai vienkārši zeķes spiež?
Neviens nesaka, ka nevar braukt vai arī nevar ielikt to kameru iekšā. Visu var.
Es vienkārši pastāstīju savu gadījumu, un secināju, ka tas nav ieteicams. Pa tām divām nedēļām, kad bij ielikta tā lielā kamera, līdz sāka laist gaisu, arī ne maz km nobraucu.
[quote=KasparsS][quote=arwis]ja rokas no pareizās vietas aug tad der
Pats tā braucu[/quote]
Es vienkārši pastāstīju savu gadījumu, un secināju, ka tas nav ieteicams. Pa tām divām nedēļām, kad bij ielikta tā lielā kamera, līdz sāka laist gaisu, arī ne maz km nobraucu.[/quote]
Kaspar, Tu pats esi galvu iespiedis, ja domā, ka kamerai ir jātur gaiss visu mūžu. Viņu var pārdurt gan tajā pašā dienā, kad uzlikta, gan arī pēc pusgada. Ja pats kādreiz pamēģinātu kaut ko pats izdarīt vai vismaz būtu redzējis, kā to dara, tad redzētu, ka tur nav nekā sarežģīta.
[quote=Buks][quote=KasparsS][quote=arwis]ja rokas no pareizās vietas aug tad der
Pats tā braucu[/quote]
Es vienkārši pastāstīju savu gadījumu, un secināju, ka tas nav ieteicams. Pa tām divām nedēļām, kad bij ielikta tā lielā kamera, līdz sāka laist gaisu, arī ne maz km nobraucu.[/quote]
Kaspar, Tu pats esi galvu iespiedis, ja domā, ka kamerai ir jātur gaiss visu mūžu. Viņu var pārdurt gan tajā pašā dienā, kad uzlikta, gan arī pēc pusgada. Ja pats kādreiz pamēģinātu kaut ko pats izdarīt vai vismaz būtu redzējis, kā to dara, tad redzētu, ka tur nav nekā sarežģīta.[/quote]
Man kājai ir 43 izmērs, esmu staigājis gan ar 39, gan ar 46, iet var, ka es jums saku!
Lielajai kamerai kautkur būs locījums - agrāk vai vēlāk būs čušš. Var izlīdzēties, bet to nevajag uztvert par normu.
Riepas montējis esmu bieži, bet pēdējā laikā konstatēju ka viņas visas vairāk vai mazāk pēc manas montēšanas met. Īpaši vieglās un resnās ar plānajiem bortiem. Nu tā, kādi pāris milimetri ola ir. Man gan pārsvarā ir tievākas kameras resnākās riepās, bet varbūt tāpēc parādās tas nelielais metiens?
diski nemet, vismaz ne tik ļoti kā riepa
[quote=Buks][quote=KasparsS][quote=arwis]ja rokas no pareizās vietas aug tad der
Pats tā braucu[/quote]
Kaspar, Tu pats esi galvu iespiedis, ja domā, ka kamerai ir jātur gaiss visu mūžu. Viņu var pārdurt gan tajā pašā dienā, kad uzlikta, gan arī pēc pusgada. Ja pats kādreiz pamēģinātu kaut ko pats izdarīt vai vismaz būtu redzējis, kā to dara, tad redzētu, ka tur nav nekā sarežģīta.[/quote]
Es vienkārši pastāstīju savu gadījumu, un secināju, ka tas nav ieteicams. Pa tām divām nedēļām, kad bij ielikta tā lielā kamera, līdz sāka laist gaisu, arī ne maz km nobraucu.
Vēl vienu reizi pateikt?
Nezinu ko visi tur pīkst, agrāk, kad mainiju bieži riepas, tad braucu ar kameru, kas stiepjas pēc ciparīem līdz 2.15.
Liku viņu gan riepā ar platumu 2.2 , gam riepā ar platumu 1.2
Pusotra gada laikā nevienu kameru ne uzspridzināju, ne pārdūru, pārdevu ratus ar riepām un kamerām.
Čīkstuļi,ka tik pakašķeties!!!