Jautājums ir tāds: Vai ir ispējams veikt ričuka apgreidu no alivio uz xt pa posmiem, nemainot uzreiz visas detaļas. Tāda doma radās jo novilku uz acīm un pamatīgi saliecu aizmugurējo pārslēdzēju, un parcik ir doma ricuku apgreidot, tad kautkā negribas pirkt atkal tadu pašu pārslēdzēju un lieki izmest naudu. Vai es varu alivio pārslēdzēja vietā jau tagad uzlikt xt, vai ir komplektā jāmaina vēl kautkas.
Jau iepriekš paldies par atbildēm.
var mainīt tikai slēdzēju aizmugurējo. iesaku ņemt XT ar zemo profilu (nelien ārpus rāmja). man arī bija līdzīgas problēmas - krītot slēdzējs tika iedzīts spieķos. pāris reizes laboja, bet pēctam sapratu, ka nav vērts vairs. jauns maksā 30 - 40 Ls robežās, bet viņam ir dažādas modifikācijas. man kaut kas tāds stāv virsū: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=20700
un mans XT strādā arī uz 8sp kasetes. tā kā ja kādreiz gribēsi pāriet uz 9sp, tad slēdzējs tev jau būs.
[quote=metalpower]var mainīt tikai slēdzēju aizmugurējo. iesaku ņemt XT ar zemo profilu (nelien ārpus rāmja). man arī bija līdzīgas problēmas - krītot slēdzējs tika iedzīts spieķos. pāris reizes laboja, bet pēctam sapratu, ka nav vērts vairs. jauns maksā 30 - 40 Ls robežās, bet viņam ir dažādas modifikācijas. man kaut kas tāds stāv virsū: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=20700
un mans XT strādā arī uz 8sp kasetes. tā kā ja kādreiz gribēsi pāriet uz 9sp, tad slēdzējs tev jau būs.[/quote]
tiesam labs parsledzejs, pasam ar tads ir uz ritena.
ar prieksējo jau toč nevajadzētu problēmām, var palikt tas pats šifteris … vienīgais aizmugurējam pārslēdzējam šifteris Alivio ir paredzēts uz 8 sp, bet XT ir 9 sp, tāpat kā kasete (zobratu bloks) …
pa lielai daļai jā, bet skaties - šifteri nomainīt vari, bet ja maini no 8sp uz 9sp, tad jāmaina arī kasete, ķēde un slēdzejs (ja gadījumā nav 9sp atbilstošs). klaņi pofig. priekšējais cik iznu arī pofig. bet nu priekšējais slēdzējs būtu pēdējais ko es mainītu :) ja pārej uz diskbreikiem tad jāskatās, kas tur ir savietojams un kas nav.
sāc labāk ar rumbām, vismaz ripos labāk. savu izārdīto pakaļējo deori nomainīju uz NOVATEC laikam 2 gadus atpakaļ (ap 40 Ls) - bez jebkādām apkopēm ripo joprojām fantastiski.
kā jau šeit norādīja - pašupārslēdzēju nomainīt var, xt strādās arī ar 8 ātrumu komplektu. pēc tam, kad mainīsi uz šifterus uz xt, tad būs arī kasete un ķēde jāmaina. ieteicams ir arī pie reizes mainīt priekšējos zobratus, jo 8sp domātie var nedaudz/daudz/hvz čakarēties ar 9sp ķēdi (tomēr platumi mainās), bet to var arī atlikt (jāmēģina pašam kā ies un slēgsies, es mainīju arī klaņus/zobratus un priekšējo pārslēdzēju)
Ja būtu šifteris un aizmugurējais pārslēdzējs, kas domāti 9sp nevar palikt 8sp kasete un izmantojot L un H skrūvītes tā saregulēt, lai der. Iznāktu tā pastulbi, ka netiek izmantots kārtīgi dotās iespējas, bet teorētiski tač tā varētu būt?
delfer - cik zinu tad tas nav iespējams, jo svarīgākais ir šiftera gājiens. varbūt ar kādu mega tūningu to var izdarīt, bet tad neredzu jēgu tā čakarēties. kasete ap 25 ls, ķēde ap 10 - 15. parastai braukšanai pietiks atliektiem galiem.
mariz - rumbas no LV pieejamajām iesaku NOVATEC. ja gribi iespringt tad vari palasīt atsauksmes par citām rumbām un nopirkt piemēram iekš CRC. par novatecu gan neko daudz internetā atrast nevar, cik zinu, ražo Taivānā. labas atsauksmes no vietējiem braucējiem + tepat forumā cilvēki par attiecīgajiem subjektiem izteicās pozitīvi + mana personīgā pieredze.