Problēma sekojoša: Ir nenormāla problēma ar kameru duršanu. Šosezon jau trešā kamera pārdurta. Neviena neizdzīvo īpaši ilgāk par 50km. Pagājušo sezonu beidzu ar tieši tādu pašu kaiti. Sadūru ne vienu vien kameru. Kameras visu laiku duras ārpusē (respektīvi apvalka pusē nevis pie diska). Ir Mainīti apvalki - nelīdz. Pārduras vienmēr aizmugurējā riepa. Diezgan kretinē šī problēma, jo izbraucot arī ārpus mājas 2km jau prasās ņemt somā pumpi līdzi un e-talonu. Man ta reāli patīk braukt ar velo, bet kāda laime, ja no Āgenskalna aizbraucu līdz Jūrmalai un atpakaļ jābrauc ar vilcienu?!
Ir kādas idejas kas par vainu vai ko varētu mēģināt? Man tiešām ir izmisums.
Pārāk mazs spiediens, aizmugurējā riepa pārduras tādēļ, ka priekšējo vēl nemazam nepaspēj uzsist, kad jau dabū stumties… :)
kas ir apvalks?
Es zinu - aploks, lenta, kamera, riepa…
Riepai medz iestrēgt mazi stikliņi, apčubini kārtīgi
Biezākas riepas vai pat speciālās īpaši izturīgās iegādājies. + varbūt esi baigi smagais?
Kas par velo, shosejas, mtb vai cits? Kadas riepas lieto? Un jaa, cik tev svars un ar kadu spiedienu brauc?
Uz ko tu parasti pārdur? Jeb redzi tikai caurumus, nevis vaininiekus?
Ja caurumi nelieli, varbūt līdz kaut kas no pašlīmējošajām kamerām, vai iepūšamajiem šķidrumiem.
Sākumā gan sekotu vitamīna padomam, par rūpīgu riepas apskati.
Pamēģini līmēt… jaunas kameras nepieredzējušas, līmētās ir ar pieredzi un spītīgāk turās pretī asmeņiem ;).
Uzmanīgi izpēti bojāto vietu, vai tur īstenībā nav divi bojājumi apm. 1 cm attālumā viens no otra, uz vienas ripošanas virzienam šķērseniskas līnijas. Ja ir, tas ir “snake bite”, kādu dabū, pārāk vāji sapumpētu riepu uzsitot un pārsitot pret aploces maliņām.
Cik resna riepa, cik atmosfēras pumpē, cik smags esi?..
Cik uz riepas ir rakstīts “max pressure”?
Nu nezinu kādam tad ir jābūt smagumam, lai smaguma dēļ tik regulāri kameru sacūkātu. Pati neesmu nekāda pūciņa un pēdējo divu gadu laikā ir bijuši tikai divi mīkstie - viens uz stikla un viens uz knopkas un nevarētu teikt, ka es maz ar velo braucu. Tā ka gan jau vaina citur jāmeklē.
Tā, centīšos atbildēt uz visu reizē:
Velo mtb, 26"rats, 1.95 platums, spiediens 3.5 atm. Esmu uz šī paša diska licis 2.1 platuma riepu un ar 3.5 atm piezemējoties uz apmales kantes nekad neesmu pārsitis. Mans svars - 100 kilo.
Riepai spiediens esot vēlams 280-460kPa - tas būtu 2.8-4.6atm vai apmēram tikpat bāri.
Līmēju tās kameras, bet viņas dzīvo vel tikai kādus 50km līdz nākamajai uzduršanai atkal. + pēc pārduršanas esmu izčamdījis tās riepas kārtīgi un nekad nav nekādu asumu ne kā. Caurumi parasti ir mazi punktveida un arī nav vienā un tajā pašā vietā.
Paija, runa varēja būt arī par šosejas sporta riepām, 700x23 mm. Ja to piepumpē tikai līdz kādām 5 atm, uz 35 km/h ieperas bedrē ar asu malu, nepaspēj pacelt dibenu, tad čūskas kodiens > 50% garantēts.
26" 1,95 3,5 atm būs kas cits. Viena no versijām - paskaties līdz tām 3,5 atm piepumpētai riepai no ārpuses, vai liktenīgajā vietā nav kāds mazliet vaļā pavēries iegriezums (piem. no stikla). Piepumpēta kamera mēdz no iekšpuses līst tādā iegriezumā iekšā, līdz pārrīvējas.
Jāiet uz baznīcu vai pie zīlnieces:)
Eureka ! Pamegini bezkameru sistemu !!! ;)
nopērc vienreiz jaunas riepas un aizmirsti par regulāro duršanos :)
Bet, ja nopietni, nezinot Tavas braucēja iemaņas, galvā nāk ieteikums braucot uz apmales, censties piecelties no benķa un svaru pārnest uz priekšu, lai pakaļējais rats nesaņem tiešu triecienu, kas neapšaubāmi izraisa “snake bite”
Es ar diezgan bieži dabuju mīkstos, bet iemesli ir visdažādākie, sākot ar snake bite, beidzot ar stikliem naglām. Vienreiz gadījās tā, ka uzsitu uz apmales, nomainīju kameru, bet pēc dienas atkal mīkstais. Iztaustīju riepu, noslaucīju visu, saliku, bet pēc dienas atkal mīkstais. Ņēmu un pētīju visu kārtīgāk un sapratu, ka aploce ir nedaudz ielocīta uz iekšu un ir radusies nedaudz asa maliņa, kas palēnām pārrīvē pušu kameru. Ieteiktu visu iztaustīt ar pirkstiem. Katru kvadrātmilimetru. Aploci, riepu, visu!
Varbūt pievērsties nedaudz modernākiem risinājumiem…
http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?pid=186761#p186761
Ar 100 kg ir kā ir, ja būtu kaut 85 uzreiz būtu starpība izbraucot cauri stiklu čupai. :) Jāmēģina braukt pa mašīnu izbraukāto ceļu, bet viegli jau teikt, ja viņas tevi spiež netīrajā iekšā :)
Šaubos, ka problēma būtu svarā. Esmu virs 100 kg, bet kameru 3 gadu laikā esmu uzdūris tikai uz piespraudes pie pašas mājas. Turklāt arī mēdzu nesties pa akmeņainiem grantētiem ceļiem, pa kaudzi saknītēm. Iespējams, uz apmalē un visādām saknēm nostrādā iemaņas. Runājot par tām pašām apmalēm, cenšos viņās vispār nepieskarties, respektīvi paraut ratus gaisā. Bet nu šajā sezonā tāpat nolēmu izmēģināt bezkameru sistēmu. Esmu nobraucis kādus 300-400km un jūtos apmierināts - nekas vēl nav noticis. Tiešām pārbaudi visu, kas riepas iekšpusē, uz aplokiem, lentas. Varbūt pie vainas kameras? Lai gan tas būtu savādi, bet viskaut kas neizskaidrojams mēdz notikt.
Saknes un apmales jau nepārdurs kameru, ja ir normāls spiediens un prāts. Runa ir par stikliņiem. :( Jo mazāks spiediens, jo mazāka iespēja, ka stikls ieķersies riepā.
Nu uz saknēm un apmalēm var pārsist. Tagad ar NoTube sistēmu braucu ar zemu spiedienu, jo nav ko pārsist. Par stikliem - nekad nav nācies uz viņiem uzdurties, lai gan ne reizi vien nācies pārbraukt pāri sasistai pudelei vai kam tādam. Laikam nostrādā veiksmes faktors. Varbūt autors brauc ar superplānām riepām, piemēram, Schwalbe FF vai Bontrager XR0, un supervieglāk kamerām? Šeit laikam strādā kaut kāds veiksmes faktors.