Vai ir kāds lādzīgs reāllaika GPS sekošanas risinājums? - Derēs gan prasts mobilais telefons ar GPS f-ciju, gan krietni nopietnāka GPS uzparikte.
Ko precīzi vēlos?
Gribētu, lai jeb kurš, kuram ir piekļuve datoram (šķiet, ka interneta pieslēgums ir neizbēgama prasība), varētu reāllaikā apskatīt kartē -
Jārēķinās, ka tāda veida trackings ēdīs bateriju, bet pāris stundas pietiek. Var arī uzlikt daudz advancētus iestatījumus, kā piemēram regulārās koordinātu reportēšanas laiku, attālumu u.t.t., kas arī mazliet samazina tīkla un gps lietošanu. Defaultais laiks ir 15 sekundes, kas man ir bijis pietiekami. Izmantoju, kad braukājos un lai mājās mani internetā onlainā redz (ne kā Endomondo utml, kas nav īsts tiešsaistes trackeris), gan aizsūtot isziņu uz draudzenes telefonu, kad esam kaut kur norunājuši satikties un vēlos viņu ātrāk atrast - viņai šī aplikācija ieslēdzas un skatos viņas atrašanās vietu uz telefona. Aplikācija, par kuru runāju ir uz androīda un palasīt par to var šeit: http://www.greenalp.com/RealTimeTracker/ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greenalp.RealtimeTracker&hl=lv (google play links uz aplikāciju)
Jāpiereģistrējas, jānokačā telefonā, jānokonfigurē un aiziet! :)
Pa ausu galam dzirdēts par speciāliem GPS čipiem, kurus ieslēpj velo, lai nozagšanas gadijumā var redzēt, kur fellis atrodas. Ir kādam pieredze kā strādā tie? Izklausas gan pēc mārketinga pasakas :)
Pērn par šādiem GPS trekeriem rakstīja žurnāls “IR”. Viņi rīkoja eksperimentus aprīkojot trīs velo ar šādiem trekeriem un tad gaidīja, kad zagļi ņems un brauks. Visi riteņi tika novietoti zem kamerām un nebija nekādā veidā pieslēgti. Tīri interesanti arī paskatīties video no aizturēšanas un izsekošanas. Meklējiet pēc vārda “velofenders”.
Pērn par šādiem GPS trekeriem rakstīja žurnāls “IR”. Viņi rīkoja eksperimentus aprīkojot trīs velo ar šādiem trekeriem un tad gaidīja, kad zagļi ņems un brauks. Visi riteņi tika novietoti zem kamerām un nebija nekādā veidā pieslēgti. Tīri interesanti arī paskatīties video no aizturēšanas un izsekošanas. Meklējiet pēc vārda “velofenders”.[/quote]
esmu tādu lietojis uz motocikla - ir ok, jo var pieslēgt barošanu. ar velo varētu būt grūtāk - vajag vai nu lielu bateriju, vai arī ik pa 2 dienām jālādē.
Sixt nomas velo ir (viswmaz bija) ar tādiem aprīkoti, paskatiet zem bagāžnieka.