Reakcijas tests

http://www.draugiem.lv/csdd/api/veloredzi/
CSDD uztaisīta mini spēlīte, kurā tjipa velosipēdisti var pārbaudīt reakciju. Pa lielam jau tīrais bulls*it’s, bet ar tādām vienkāršām pamācībām un tā… tīri mīlīgi.
Iesaku arī izmest vienu loku apskatoties visas “death scenes”, arī labs. Kurš nav “draugos”, reakciju testēt nevar.

Atvainojos, ja kāds jau kaut kur ir publicējis šito

Varen jauki… Varat netērēt laiku pētot saiti:

[quote]Vai atļaut šai aplikācijai piekļūt profila datiem?

Lai lietotu šo aplikāciju, tev jāienāk portālā kā reģistrētam lietotājam![/quote]

Uzzināju, ka veloceliņam ir divas joslas un, ka automašīnām izbraucot no vārtrūmēm ir priekšroka. :) Un, ka braucot pa galveno ceļu, man ir jāpalaiž mašīnas, kas grib nogriezties pa labi. Nice :) CSDD varēja nodarboties ar CSN uzlabošanu, nevis bezjēdzīgām spēlītēm. :( Šogad vispār velosipēdu tik daudz, ka gan gājējiem, gan pašiem velosipēdistiem paliek ļoti bīstami. Rīgā jau nu tiešām ir laiks aizliegt braukt ar velosipēdu pa ietvēm. Vismaz centrā… Vismaz ātruma limitu…

Braukšana pa ietvem ar velo ir koks ar diviem gadiem:
No viena spuses nav droši pa ietvi braukt, kaut jel kada atrumā/lēnumā
no otras, pa ietvi brauc tie, kas baidās no mašīnām uz ielas, rezultatā uz ielas nav manāmi visādi kas nespēj taisni nobraukt, raustās no katra nieka, un tikīdz garām pabrauc mašīna - zvana 112.
protams nedaudz ar sarkasmu. Te protams palīdzetu velocelinu infrostruktūra, bet pie reizes visus iedzivotajus janoinformē, ka, ja brauktuvei blakus atrodās veloceliņš, ar velo pa brauktuvi ATĻAUTS braukt, lai šoferiši ar vājākiem nerviem nebļauj, ka es nezinot noteiumus, ka man jābut kur citur, un spiez nos no ceļa…

Protams atkal veloceliņš ir autovaditāju izgudrojums, lai “novāktu” no ceļa ritenbraucējus… bet velocelinš atkal var izveidot velosipēdistu paaudzi kas namāk brauk pa ielu, un tas ar ir bīstami!

DzintarsP saka taisnību, tas ir aktuāls temats, ka pārāk daudzi domā, ka pa ceļu nedrīkst braukt. Šodien 10 minūšu laikā gadījās divi tādi, no kuriem burtiski bija jābēg. Izskatās, ka cilvēkos uzkrājusies agresija un nabaga riteņbraucēji pārāk “lec acīs” nomāktajiem… Pa Rīgu braukāju reti, esmu (patiesībā jau neesmu) šokēts par tām šausmām, kas darās ne tikai autovadītāju, bet arī gājēju galvās. Kaut kādas nepārstrādātas komunisma atliekas.

Taks… mazliet pamocoties, tiku līdz tai spēlītei. Vispār, kopumā jāizsaka diezgan skarba kritika.
Gan izolētais “publicēšanas” veids, gan arī nesakarīgais “spēlējums” atstāj vāju iespaidu.

Vienīgi pie vizuālā noformējuma un video sižetu uzņemšanas kāds tiešām ir mazliet pastrādājis…

Līdzība ar reālu velobraukšanu ir tikai tajā, ka video redzams velosipēds… citādā ziņā, spēlē ir “paspēj nospiest space, kad parādās sūds ekrāna apakšā”.
Situācijas ir pārāk vienveidīgas un neprasa īstu reaģēšanu - vienmēr jābremzē, neizvērtējot apstākļus. Pietam tas izveidots tā, ka var visu laiku spaidīt space, vai parādoties citparam nospiest un turēt - saņemot maksimālos punktus pie šķēršļa. (Tur gan ir kaut kāds gadījuma faktors)

Rādot mīšanās sižetu nepārtraukti pa virsu karājās “padomu” teksts (tas ir domāts, kā reakcijas tests lasot īsziņas uz velosipēda?).
Daudz animācijas, maz interaktivitātes - lai palaistu izvēlēto “trasi” no sākuma, jāizlaiž līdz beigām, jānoskatās pāris starp-video kuriem nav nekādas nozīmes un kurus nevar atcelt.
Spēlei nav skaidri redzama sākuma brīža, bet brīdinājuma cipars pirms katra šķēršļa “reakcijas” momentu padara bezjēdzīgu.

No izglītojošā viedokļa, īsta hipstera paraugstunda - jābrauc bez ķiveres, atstarotājiem, tikai vienām bremzēm, nekontrolējot savu ātrumu atkarībā no situācijas, pa pretējo veloceliņa joslu utml.

Kādam bijusi laba haltūra…

[quote=KasparsZ]Uzzināju, ka veloceliņam ir divas joslas un, ka automašīnām izbraucot no vārtrūmēm ir priekšroka. :) Un, ka braucot pa galveno ceļu, man ir jāpalaiž mašīnas, kas grib nogriezties pa labi. Nice :)[/quote]kopš kuriem laikiem tad tas? vai tikai ar sarkasmu nodarbjoies?

un tad, kad rodas reāla situācija kad šim punktam vajadzētu strādāt, atrodas policists, kurš apgalvo pretējo…
http://www.youtube.com/watch?v=lixOf4boIFU#t=150s , tas pats apmēram pie 5:30
ok, šī ir īpaša sakairināta situācija, ikdienā neviens tur virsū nekasītos, bet kaut kāda negadījuma (tfu tfu tfu) situācijā policis var izdomāt, ka pats esi vien vainīgs, ka nebrauci pa gājējveloceliņu.

Policists var izdomāt da jebko, bet ja tas nebūs pēc likuma, tad tas būs apstrīdams!

Galīgs murgs , puse nemaz nav pareizi , neesmu vainīgs , ja kāds mani nones uz ceļa! Un tam čalim bremzes arī nokalpojušas.