Gribēju zināt vai kāds/a ir saskāries ar plandoša krekla un statiskās elektrības problēmu, un kā ir izdevies to atrisināt? Mana problēma laikam ir līdzīga kā citiem, kad nobraucienos no kalna un vējainā laikā pulss var uzlēkt pat virs 240 sitieniem/minūtē. Piespiežot kreklu pie krūtīm vai pavelkot kreklu nost no jostas, pulss atgriežas normālā līmenī.
Pulsametrs un baterijas ir jaunas. Ar mitrumu uz jostas viss ir kārtībā.
Man ir taa gadijies biezhi, gandriiz katru trenninju, parasti taa, braucu pulsaa 110, tad peekshni uzlec uz 210, tas protams ir smiekliigi, bet neko dariit. :D
Risinājums ir pavisam vienkāršs, vilkt pieguļošāku apģērbu nevis plandošus kreklus.
Zinu ka vienam bija problēmas ar Polar RS800, kas ir W.I.N.D. saderīga iekārta un man ir Polar CS600, cilvēks domāja ka viņa RS800 ir sabojājies, pārbaudīju uz sevis, viss bija vislabākajā kārtībā.
Krekls jau tā ir diez gan pieguļošs. Ja būtu tikai brīžiem, tad jau nesūdzētos, bet pa lielam viss treniņš ir ar nepareizu pulsu. Man ir Garmin Edge 705. Kamēr vilku ziemas jaku, viss bija brīnišķīgi, bet sākoties siltākam laikam arī apģērbu pamainīju. Airsolus, kas noņem statisko elektrību gan vel neesmu mēģinājis.
Man ir rs800 polar ,kaadaa jauka saulanaa dienaa sis saaka glukot un vnk peeksni atsleedzas ,nomainiju bateriju ok vienu 1h gaja tad saka radit ka baterija driz beigs un pec kada britina vsp aizgaja pagulet ,vienvard sakot lieku ko gribu ieksaa vins nereagjee vnk tuksh ekraans! kas tas varetu but?
man ir Polar RS800, ar sensoru W.I.N.D.
nekad nav gļukojis pulss, ne ar plandošu kreklu ne ar cieši pieguļošu, ne pa vējam, ne pret vējam, skrienot, braucot, slēpojot, laivojot un kalnos kāpjot.
Lai pulsu sāktu rādīt uzreiz man ir divas rekomendācijas
samitrini jostu, ir speciālas želejas, bet der arī krāna ūdens
josta ar laiku nobeidzas, manējā gāja ap 2 gadus (stundās pa 400) - nobeigšanās izpaužas vairs nerāda pulsu rāda mistiskas vērtības.
Nebūšu gan vispieredzējušākais riteņbraucējs, tomēr spriežot pēc tās bilžas, pulss lēkā brauciena sākumā (knapi 10min), tā ka ļoti iespējams pāris pilītes ūdens ko uzpilināji pirms brauciena vējā būs nožuvušas un līdz brīdim, kad drusku iesvīdi ar mitrumu viss nebija kārtībā… vēlāk tak nekāda lēkāšana nemanās…[/quote]
Tā bilde nav mana, tas ir vienkārši piemēram ielikts. Manā gadījumā tas ir visu laiku, galvenokārt stiprākā vējā. Domāju, ka vainīga ir statiskā elektrība. Par vecumu arī šeit nevar būt runa, jo pulsametrs ir mēnesi vecs, pie tam jostai ir nomainītas baterijas.
Šodien jostu uzliku vairāk uz sāna, šķiet, ka tas varētu palīdzēt, jo ar visiem intervāliem virs 183 netiku.
Mūsu veikalos ļoooti bieži var iegrābties pērkot jaunu bateriju (tableti), kura izrādās jau tukša ! Man tā jau gadījies trīs reizes, trijos dažādos veikalos, pēdējā pusotra gada laikā.
Pulsametrs ir pirkts UK, un baterija ir pirkta Zviedrijā, un kā jau teicu nav problēma baterijās vai mitrumā, bet gan ar statisko elektrību, kas rodas vējam purinot kreklu. Kā jau iepriekš teicu, šķiet, ka vainu būšu novērsis vienkārši velkot jostu nedaudz uz sāna. Būs vel jāpameklē aerosolu, kas noņem statisko elektrību, tas situāciju varētu tikai uzlabot.
Nesaprotu Tavu ideju par statisko lādiņu, kas rodas no krekla plandīšanās. Cilvēks taču braucot sasvīst, ja vien Tu neesi izņēmums, tad statiskais lādiņš tur pēc definīcijas nevar rasties. Vai pēc treniņa velkot nost kreklu ir sprakšķi, kas liek tā domāt?
Par problēmu ar kreklu man liek domāt forumi ne latviešu valodā. Vienkārši gribēju dzirdēt vai kam vel ir bijusi tāda problēma un kā tā ir atrisināta. Un domāju, ka tēma varētu būt noderīga arī citiem ar līdzīgām problēmām. Labs piemērs ir šeit: http://www.dcrainmaker.com/2010/04/troubleshooting-your-heart-rate.html