Nu taa pirms 2 nedeelaam nopirku jaunu velo.
shiis 2 nedeelas diezgan aktiivi esmu braucis. un shodien velo kaartiigi patiiriju. ar augstu spiedienu nomazgaaju, ar birstiiti skirbas utt. (protams pa siim 2 nedeelaam biju tiirijis bet tikai ar lupatinu dublus.)
nu notiiriju bet tad vakaraa gribu aizlaist uz veici - bremzeeju un aizmugureejaas bremzes kauc kaa trakas. + ieprieks nebija jaapiepuulas lai nofikseetu visu riteni. a tagd vins liidz galam riteni neapstaadina- tas smagi griezas + bremzes kauc.
arii priekseejaas vairs nenofiksee riteni kaa ieprieks, bet nekauc taa.
kas buutu pa vainu…? =( ko esmu taam bremzeem no dariijis ka vairs nestraadaa kaa ieprieks…?
paldies jau tagd.
by the way vinas ir hidrauliskaas…
Ja zini ENGLISH, te vīri apspriež šo problēmu:
http://www.bikeradar.com/forum/viewtopic.php?p=14880734
Are your brakes dragging? If so, here are the probable causes:
1. Calipers not centered
* Check: Space between pad and rim should be equal on both sides
* Solution: Center calipers
2. Wheel not true
* Check: Spin wheel & check for wobble
* Solution: True or replace wheel
3. Brakes adjusted too tightly
* Check: Clearance between rim & pad
* Solution: Shorten cable housing
Are your brakes noisy? Here’re the reasons why:
1. Improperly aligned pads
* Check: Front of pads should be touching rim first
* Solution: Toe in pad(s)
2. Old, hard or glazed pads
* Check: Pads should not be rock hard
* Solution: Replace
3. Dirty rim contact area
* Check: Visual check of rim
* Solution: Clean rim & replace pads
Are you experiencing brake fade? Here’s what’s up:
1. Worn pads
* Check: Check 'em out
* Solution: Replace 'em
2. Oil/grease on rim
* Check: Check it out
* Solution: Clean rim/pads with solvent
Does your brake lever go to the bar? Read on:
1. Pads worn out
* Check: Check 'em out
* Solution: Replace 'em
2. Broken or pulled out brake cable
* Check: Check cables and clamps
* Solution: Adjust length or replace
Do your brakes bind? Here’s why:
1. Levers, cables or calipers pivots rusted or bound up
* Check: Check levers for binding, check cable housings for damage
* Solution: Lubricate, repair or replace
Do your brakes chatter? Here’s the problem:
1. A dented or warped rim
* Check: Check rim
* Solution: Replace
2. Loose or broken brake pivots
* Check: Inspect
* Solution: Go to bike shop
uh. anglu valodu tik labi nepieprotu. ceru ka kaads tomeer latviski mani apgaismos.
- kkur lasiiju ka iespeejams tas deel taa ka tureeju vinu saulee un ar aukstu uudeni mazgaajot kluci deformeejaas… tiesaam taa var buut? un kaa to labot?
Gan jau būsi pamanījies drusku eļļas uzliet uz rotora vai bremžu klučiem. Lai gan kaukšanai tad nevajadzētu būt.
- Notīri rotorus.
- Pagriez ratu, un skaties, vai rotors ir nocentrēts, un atstarpes starp abiem klučiem ir +/- vienādas.
- Ja nav, atlaid abas kluču skrūves, tad nospied bremzi, un pievelc skrūves, atlaid bremzi, un pagriez ratu.
- Ja rotors vēl nav nocentrēts, laba metode ir parastā kredītkarte (nederīgā :)). Pārgriez karti uz pusēm, atlaid skrūves, aizbāz kartīti starp rotoru un kluci (vienu vai otru), nospied bremzi, pievelc skrūves, atlaid bremzi, un izņem kartīti. Pagriez riteni, nobremzē, pagriez nobremzē. Ja vēl skarās klāt, atkārto visu no sākuma ar kartīti.
Vismaz man šī metode rotoru perfekti nocentrēja…
Par to skaņu, izbraucot pa peļķēm vai dubļiem, ķluči uzķer mitrumu un dubļus, tādēļ arī uzčīkst, bet pēc pāris kārtīgām bremzēšanām tie pašattīrās, par iemeslu ir arī nepareiza rotora centrēšana. Gudrā grāmatā izlasīju, ka disku bremzes pielāgojas pēc no 20 - 100 kārtīgām bremzēšanām…
Ceru, ka palīdzēju…
Ja ko sarakstīju aplam, lai meistari pielabo…
Izklausās laba tā metode ar to kredītkarti, bet vai tās vienas nederīgās vietā var izmantot divas derīgas :D
… noteikti šovakar izmēģināšu
[quote=Biker]Izklausās laba tā metode ar to kredītkarti, bet vai tās vienas nederīgās vietā var izmantot divas derīgas :D
… noteikti šovakar izmēģināšu[/quote]
Labi sevi rekomendēja “Statoil” degvielas uzpildes karte…:)
Biker, pēc eksperimenta padalies novērojumos, vai sanāca…
man līdzīga problēma. man īpašumā ir nonācis scott scale 30 velosipēds. viss darbojās kā nākas un nesen bremzes sāka švaki strādāt. priekšējās vēl ± labi strādā, bet arī nestrādā kā vajadzētu. ar aizmugurējām knapi apstāties var. aizdomas, ka vajag atgaisot. varat palīdzēt?
Bremzes SLX vai AVID ?
bremzes ir Avid Juicy 5
ar augstspiedienu richuku mazgaat ir… negudri… jo taa sadzen uudeni visur kur nevajag.
Visdriizaak vienkaarshi ir jaanotiira kluchi, tas ar viss, neatkariigi kaada brenda bremzes ir.
neko neesmu ar augstspiedienu mazgājis.
kluči ir tīrīti, nekas nemainās.
varētu būt dēļ tā, ka pārvadā mašīnā bez riepām un varbūt piespiežas bremzes vai kaut kas tāds?
ja čīkst, un bremzēm nav jaudas, tad droši ka bremzes ir taukaunas, nav obligati jabūt eļļai, kartigak japatira, vairakas reizes un vajadzētu būt ok, pats esmu tādas nestrādājošas bremzes reanimējis, nekas traks nav.
to taukus ar kādu šķīdinātāju notīrīt?
edit: notīrīju visu, nekādu izmaiņu.
man aizugurējās bremzes spiežot sākumā iet tā kā tukšgaitā, tāpēc aizdomas, ka ar spiedienu kkas nav… viegli viņas atgaisot?
ir hidroliskas disku bremzes ar 203 izmeera rotoru, problema tada kad bremzejot cikst, bet tas ir tas mazakais, bij izkritusas skruuves kas nostiprina bremzu rotoru pie rumbas, nopirku jaunas saskruuveeju, bet disks tagad diezgan striikeejas, ko dariit, kaa to noveerst? padalaties luudzu pieredzee .
Paskaties iepriekšējos postus par centrēšanu…un arī rotora skrūves jāpievelk noteiktā secībā…
kaa lai zin so seciibu?
Nedrīks pievilkt skrūves pa apli, bet gan pretējās pusēs, teiksim: 1 - 4, 2 - 5, 3 - 6…tad būs OK, un tad skaties to centrēšanu…
nu OK taa arii biju vinjas pievilcis, bet ja skataas no gala tad var redzeet ka disks met taadu kaa mazu vilniiti uz vienu pusi un tas arii striikeejas pret bremzu kluciem, paarvilku vairaakas reizes bet vilniits saglabaajas, vai tas ir pielauljami? saakumaa pirms nomainiiju skruuves vis bija kaartiibaa. un ar to centreesanu, nav iisti skaidriibas pirmo reizi ar hidroliskajaam bremzeem saskaros, tur ir divas taadas spiidiigas skruuves viena lielaaka otra mazaak izskataas peec liela izmeera zvaigznes tikai ar vairaak stariem, vai taas buus iistaas?
Tad nu būs pats rotors jātaisno…