Priekšējais pārslēdzējs 2x9 sistēmai.

Uztaisīju no 3 zobratu klaņiem 2 zobratu klaņus atstājot disvus iekšejos zobratus 26 un 38 zobu. Īsti labi vairs 3 ātrumu pārslēdējs neslēdz, jo paredzēts lielākai amplitūdai un nevar viņu vairs pietiekami tuvu pietuvināt pie lielā zobrata, jo pārslēdzēja iekšējā mala ir pārāk zemu. (ķēde lec nost no lielā zobrata uz ārpusi.

Esmu redzējis, ka šādos gadījumos lieto šosejai paredzētos divu zobratu pārslēgus, kam pārslēdzēja iekšējā skaldne nav tik ļoti nobīdīta uz leju.

Vai kādam ir pieredze ar šosejas divu ātrumu slēdzi un MTB 2 zobratu sistēmu priekšā?

Parbūt kādam mētājas mājās arī priekšējais pārslēdzējs diviem zobratiem?

Varbūt pamēģini tomēr vēl paregulēt? Man ir velo ar 2 zobratiem priekšā un X-7 pārslēdzēju. Viss strādā un nekas nekrīt nost.

Pieredze nav, bet bišķi iespamot jau var:)
Shimano SLX M667 būtu pa smuko.

Šosejas varētu derēt variantā- lielais in vidējais zobrats.

[quote=Reinis]Pieredze nav, bet bišķi iespamot jau var:)
Shimano SLX M667 būtu pa smuko.
http://r2technik.com/Images/slxinstalled.JPG
Šosejas varētu derēt variantā- lielais in vidējais zobrats.
http://weightweenies.starbike.com/forum/download/file.php?id=25736&mode=view[/quote]

Jāņem vērā ka būs nepieciešama kautkāda pēreja troses stiprinājumam, jo šosejas slēdži parasti ir ar trosi no apakšas, bet lielākajai daļai baiku ir ar trosi no augšas. Tieši tāpēc es pats joprojām 2*9 lietoju ar parasto 3ātrumu slēdzi.

Es arī lietoju XTR 970 slēdzi uz 2x9, taču ievēroju ka slēdža gājiens (solis) starp lielo un vidējo zobratu atšķiras attiecībā pret vidējo un mazo. Tamdēļ regulēju tā, lai saglabātos oriģinālais variants, pārslēdziens uz mazo (neeksistējošo) zobratu tiek kancelēts ar atdures skrūvi. Tādā gadījumā, ja slēdzi sanāk nospiest divreiz, nekas slikts nenotiek, lai paceltu ķēdi tas jānospiež divreiz. Nevaru pateikt kā ir ja lielākais zobrats atrodas vidējā vietā (mazākais 22t vietā), tad itkā slēdzis būtu jāregulē vidējais mazais režīmā, bet varbūt es kļūdos. Katrā ziņā slēdža rāmīti var pielocīt tā kā tas nepieciešams un šosejas slēdzis pilnīgi nav nepieciešams.

Veči lieciet gripšiftus un nekādu probļēmu.

Liekas, ka nekļūdies.
Pārslēdzējs ir mehānisms, kas paralelograma deformāciju pārveido nobīdē. Nobīdei soli vajag konstantu, un tāpēc iznāk tā, ka trosītei ar noteiktu apvalka fiksācijas vietu gājiens nav konstants - jo trosītei summējas klāt vēl rotācijas kustība. Shimano, Campagnolo un Sram mazliet atšķiras paralelograma rāmīši un trosītes fiksācijas vieta, tāpēc atšķiras arī trosītes izdošana pa solim no šiftera, bez tam ražotāji to mazliet noapaļo. Ir cilvēki, kas to izmanto, piem. lai salāgotu Shimano ar Campagnolo caur Sram pārslēdzēju, un uzjautrinošākais visā tai lietā ir tas, ka veiksmīgie salāgotāji parasti paši neapjauš, kāpēc viņiem ir izdevies salāgot. Par šī veida klasiku ir kļuvis Lennard Zinn raksts “Can you run Campy shifters with a Sram drivetrain?” Izlasot rakstu, kļūst skaidrs, ka tas pro mehs Lenards nav sapratis, ko viņš ir uzķēris.

Lietoju TA Specialites zobratus, kur 28T skrūvējas pie mazā zobrata skrūvēm un 38T vai 40T pie vidējā zobrata skrūvēm. Viss darbojas nevainojami.
Man par tiem šosejas pārslēdzējiem doma bija tikai lai slēdzis būtu bik vieglāks, bet ja trose no apakšas, tad nekā.

Reku, modificēts Duras slēdzis 2x9 sistēmai:

Ja trose no apakšas tad + X-Pull.

nē, tā nav

Atvainojos ka pacēlu vecu topiku, bet kur meklēt priekšējos zobratus 2x9 sistēmai? Klaņi XT, ar pārslēdzējiem viss skaidrs ( trose no apakšas - šosejas slēdzis ) crc un actionsportu apskatīju - neko īpašu neatradu ( vai nemāku meklēt ) Noteikti kāds no Jums jau no galvas zin, kas der uz XT klani un kur meklēt?

Paldies jau iepriekš!

TREK veikalā, Cēsu 31, Rīgā ir šādi specifiski zobrati.

Brīvības 155?

http://osm.org/go/0wMImnC7v-

Ja tie izmantots lielais un videjais zobrats, tad problemam nevajadzetu but, bet ja mazais un videjais, tad ir jasak domat. Es vismaz ta sapratu.