Powermeter.

Kas tas tāds ir un ko tas ziemā ēd?

Kā tiek veikti mērījumi, cik tāds maksā un kāds ir reālais ieguvums?

Ja lasi angliski, tad informācijas ir daudz.
Zemāk pāris linki ieskatam.
Par ieguvumu un kāpēc to izmantot: http://www.joefrielsblog.com/2012/01/why-you-need-a-power-meter.html
Par pašu iekārtu (inventāra izvēle): http://www.dcrainmaker.com/2013/09/power-buyers-edition.html
Vienkāršākā un saprotamākā grāmata iesācējiem: http://www.amazon.com/The-Power-Meter-Handbook-Triathletes/dp/1934030953

Ja ir interese, ir pārdošanā viens powermeter rats ar Poweratp G3 rumbu

Man pat vēl velosipēds nav, kur nu tagad man ko izteiktu powermeter. Es vienkārši ievācu info.

Bet paldies par piedāvājumu. :)

Amatieriem nevajadzīga lieta, jo nesamērīgi dārga. Mēra spēku ar kādu spied pedāli. Ko tā zināšana varētu dot, īsti nav saprotams.

Līdz tam, lai jaudas zināšana ko dotu, ir jāizaug.

Citas lietas darāmas un neesmu pat atvēris vēl iedotos linkus, bet pieņemu, ka tas palīdz izlīdzināt spēka patēriņu brauciena laikā. Kā arī ar laiku saproti, kāds ir maksimālais spēka output, ko vari dot, cik daudz enerģijas tādā veidā patērē utt. Attiecīgi ar laiku vari uzlabot vidējo ātrumu, izturību, jau tīri intuitīvi saprast, kas ir kas.

Bet nu es neesmu neko izlasījis vēl, tādēļ varu arī kļūdīties.

Nu tā gluži nevajadzētu teikt jo amatieriem arī ir noderīgi zināt kā tad tu trenējies jo kā mēs zina ātrums un pulss nu galīgi nevar sniegt tādu informāciju kā power meter.

Vispār visiem, ne tikai autoram, vajadzētu palasīt dotos linkus, pirms rakstīt savu viedokli par tēmu, kas nav īsti saprotama.

Using a power meter at amateur level is like paying a private finance consultant to tell you how poor you are!

Kamēr neesi pro vai vismaz nepretendē uz pjedestālu amatieru sacensībās nekāda jēga no tik dārgas un sarežģītas ierīces nav, ja nesaprot pēc ātruma un pulsa tad noteikti nesapratīs arī pēc powermetra, jo tas ko tas rāda ir tikai cipars, lai to izprastu un ar to kaut ko iesāktu un trenētos gudrāk - tur jau ir nopietnas programmas vajadzīgas un labs trenneris…

Powermeter + Training Peaks ir diezgan labs kombo. Nav jābūt pro lai to lietot, tas viss ir atkārīgs no tā, kāds tev ir mērķis, kā tu trenējies. Bet jā, ja pašlaik tu nezini priekš kam tev power meter, tad droši vien tas pagaidam to nevajag.
http://www.active.com/triathlon/articles/5-reasons-to-train-with-a-power-meter

Nu mērķis jau man ar laiku ir vienkāršs. Stravas ikmēneša kilometru kopsummas rankos gūt pirmo vietu kādā no mēnešiem. ETA: Summer 2015

Labi, ka Velomens nelieto Stravu :) Lai gan, ja izdomās, nav nemaz sarežģīti. Jau kādu laiku tapiriik.com var nosinhronizēt dažādus sociālos sporta tīklus, tai skaitā Endomondo uz Stravu. Ieliec vienā, parādās visos.

Nu tas ir challange tīri iekš Stravas. Stravai par labu izvēlējos, jo pagaidām vēl GPS lietoju no telefonā un Endomondo ir nesalīdiznāmi ēdelīgāks tieši par aķi domājot.

Es parasti izrubīju datu pāraidi (3g…internetu) tad man max baču norij 30-40% 4h garam braucienam ar visu mūzikas klausīšanos, tāpēc domāju, ka šis arguments ir diezgan lieks. GPS vaina tur ir maza. Varbūt konkrētam telefonam ir edelīgs GPS. Piedod, dalos tikai ar viedokli.

Offtopic - cik tad ilgi plāno braukt ik reizi, kad jādomā par akumulatora nosēšanos? Endomondo iPhone 5s ar visiem ieslēgtiem servisiem, 2-3 stundās nenoēd vairāk par 20%.

Viss ir relatīvs un pret daudzām lietām salīdzinot jaudas mērītājs maksā kapeikas. Pats esmu lietojis Powertap un SRM. SRM pašlaik ir praktiski pārdots, labprāt turpinātu lietot, bet klaņi manai gaumei mazliet par īsu. Visādi citādi neaizvietojams treniņu palīgs.

Jaudas meeriitaajs ir diezgan noderiiga lieta, ja ir doma treninjiem pieiet taa nopietnaak. Liidziigi kaa ar sirds ritmu, ir jaaseko tam ciparam ko jaudas meeriitaajs raada un ir jaabuut izpratnei ko tas cipars iisti noziimee.

Cenas tiem vairs nav nemaz tik kosmiskas kaa kaadreiz. Daudzi maksaas mazaak nekaa kruts jauns ratu komplekts. Ljoti labas atsauksmes no kluba biedriem esmu dzirdeejis par power2max. Otrs populaaraakais laikam ir Powertap, bet tam ir savi nikji un ierobezhojumi. Stages itkaa pie mums ir pieejams, bet tie piegaades laiki ir diezgan lieli un daudzi vel nav sanjeemushi pavasara pasuutijumus, liidz ar to atsauksmes no kluba un vieteejiem brauceejiem ir maz. Pats skatos power2max virzienaa - labas atsauksmes, saliidzinoshi leets un piegaades laiki ir nedeeljaas meeraami nevis meeneshos.

Tēmas autora gadījumā ieteiktu vispirms skatīties pulsometra virzienā. Lai sāktu treniņus ar jaudas mērītāju, vajag kaut kādu bāzi. Ja nav iepriekšējas velo pieredzes, tad pirmo gadu neko par garajiem bāzes kilometriem pie zema pulsa nevajag.

Paies gads, divi, varbūt velo apniks, nebūs jādomā. Ja neapniks, jaudas mērītāji būs kļuvuši lētāki un plašāk pieejami.

Es pāris reizes mēnesī izbraucu ar velo, tāpat patīk uz cipariem paskatīties. Cītīgāk jāstrādā un mazāk forumā jāsēž, tad arī būs nauda.
Power2max ir baigi jāskatās kāds centrs rāmim, jo ja vajag ekskluzīvāku klaņu garumu, tad var nebūt pieejams tāds garums klaņiem, kuri der attiecīgajam centram.
Powertap der tikai treniņiem, jo gonku ratiem tad vajadzēs pirkt otru rumbu.