Gribēju apjautāties, vai kādam no foruma dalībniekiem nav kopā ar jaunās sērijas Polar pulsometriem iegūta jaunā Protrainer 5 programmas versija datu ielasīšanai no pulsometra? Par nelielu atlīdzību vēlētos iegāties CD diska saturu iso rar vai zip formātā.
Jautājums par blakustēmu, bet tomēr: kā zināms, ar pulsometru var uzņemt arī recovery pēc slodzes pārtraukšanas, turklāt 2 režīmos (par cik nokrītas pulss noteiktā laikā vai cik daudz laika prasa noteikts pulsa kritums). Vai kāds varētu man iedot datus (vai linku), kādiem šiem rādītājiem vajadzētu būt?..
Līdz saknei iedziļinājies neesmu, bet tas recovery skaitliskais lielums man ir palicis diezgan tumša bilde. Dažreiz kautkādu sakarību ar treniņa smagumu var savilkt, bet ne vienmēr. Tur šķiet jābūt kautkādiem standartizētiem apstākļiem, lai tas recovery būt normāli salīdzināms no treniņa uz treniņu. Manuprāt, ne pārāk svarīgs rādītājs…
Varbūt jautājums ne pa konkrētu tēmu, bet tomēr, vai kādam ir pieredze pulsometru remontam? Jau pāris mēnešus, pēc abas baterījas maiņas, viss strādā, bet nerāda pulsu:( Vai šo problēmu risinā pulksteņu dārbnīca? Kurā labāk?
Vain, es atradus dažos pdf formāta rakstos pētījumus, kur cilvēku grupām treniņu rezultātā šo rādītāju uzlaboja. Bija arī uzzīmēti grafiki. Cik atceros no galvas, netrenēto grupai bija ap 25-30 /min, trenēto 35-45 /min.
Vain, es atradus dažos pdf formāta rakstos pētījumus, kur cilvēku grupām treniņu rezultātā šo rādītāju uzlaboja. Bija arī uzzīmēti grafiki. Cik atceros no galvas, netrenēto grupai bija ap 25-30 /min, trenēto 35-45 /min.[/quote]
padomju laikos, kad pulsometri nebija, bija taads “step tests”.
minuuti vienmeeriigi(1x sekundee) kaapj apmeeram uz celja augstuma paaugstinaajuma paarmainjus ar katru kaaju.
peec testa ja nemaldos 2x meeriija pulsu un spiedienu. peec kaut kaadas formulas reekjinaaja koeficentu.
peec koeficenta saliidzinaaja dazhaadu sportistu funkcionaalo sagatavotiibu.
varbuut “vecie” sportisti atceras labaak. varbuut var googlee atrast. man slinkums.
shis polar recovery ir peec liidziiga principa un to var izmantot, ja tieshaam vari veikt vairaakus treninjus ar daudz maz liidziigu slodzi. Ieguutais rezultaats gan iipashi nekur nav izmantojams, varbuut vieniigi paraadiis ja slodze par lielu vai mazu.