Tātad īsumā aprakstīšu situāciju.
Mans uzticamais Polar RS800CX pēc 1,5 gadu apzinīga un kopumā nevainojama darba sāk uzvesties neadekvāti.
Problēmair tajā, ka baterija tiek apēsta (paliek tukša, ir pārbaudīts) 24 stundu laikā.
Gribu dzirdēt, vai kāds ir saskāries ar līdzīgu problēmu. Forumos esmu lasījis, ka problēma varētu būt kontaktu korozijā, taču vizuāli skatoties nekādas vainas neatrodu. Kādas versijas?
p.s. viena laipna elektropreču veikala pārdevēja teica, ka tas ir pazīstams defekts veciem pulksteņiem, un, ka parasti neesot remontējami…:(
Tieši tāda pat problēma man bija ar CS200, arī noklājās pēc ~1,5 gada, izjaucu, iekšā viss smuks un spīdīgs, kopš tā laika par Poar neko dzirdēt negribu.
Nav pagājuši 2 gadi no preces iegādes brīža - var pretendēt uz garantijas remontu vai preces apmaiņu. Lai gan pirms pretenziju celt, jābūt skaidrībā, ka tas ir defekts.
Ja reiz pagājis ir 1.5 gads - sūtiet uz garantijas remontu. Iz pieredzes: POLAR servisa centrs Somijā to notestēs, pārbaudīs un problēmu atrisinās.
Ja garantija beigusies vai nav - varam aizsūtīt uz Somiju uz diagnostiku (15 Ls: ceļs + diagnostika) un ja remonta izmaksas Jūs neapmierinās, tad saņemies pulksteni atpakaļ. Gatis
Defekts var būt saistīt ar vecam(nepareizi glābtam baterijām), vai ierīcē kaut kur ir “noplūdes”. Piemēram, no kontaktu oksidēšanas, kas rada parazītisku pretestību platē.
Vajag pamēģināt ielikt jaunas baterijas. Ja tomēr ir defekts, nogādāt preci pārdevējam. Ja tas ir nopirktas ārzemes, tad var rasties problēmas, jo dažreiz ārzemes garantija ir tikai 1 gads.
Ja garantijas nav, varu piedāvāt paskatīt plati caur mikroskopu. Bet šādā gadījumā neko solīt nevaru, jo ražotājs nepublicēja dotas ierīces shēmu.
Paldies par padomiem, aktuālā situācija ir šāda:
Nomainīju nu jau ceturto bateriju, attiecīgi - duracell, sony, kautkāda super šveiciešu un tagad - vislētākā:)
Pēdējā baterija tur nu jau trešo dienu!!! Pie baterijas nomaiņas ievēroju, ka viena sānu ķepiņa ir mazliet škībā stāvoklī, ko mazliet ar kniepadatu “salaboju”. Ceru uz to labāko, ja nē, griezīsos pēc padomiem par notestēšanu.
Pulsometra pārdevējs - zināms ārzemju internetveikals pagaidām uz maniem jautājumiem nereaģē.