Pēc slēpojot, peldot un vingrojot pavadītas ziemas, vakar aizšāvu uz pirmo sezonas mačiņu, ar velo salasījās kādi 40 km (relfjefs, grantenes, zemes ceļi un mazliet šosejas) un apmēram 15 ar kājām pa kupenām un sniegiem. Kas negaidīti, veloposms bija fiziski visgrūtākais: nenormāli augsts pulss, lupatās mans aerobais slieksnis, pienskābes muskuļos un vispār, mokas, ne piedzīvojums. Izmantojot dažādās pārdomas, vēlējos zinātājem pavaicāt labākās rekomendācijas “pēc-slodzes” atpakaļatiešanai, jo šodien esmu koka klucis K., cietām, piedzītām kājām un vispār, bezspēku. Un padomus, kā citreiz uz šī grābekļa neuzkāpt…Pāldies.
Pasaki labāk ar kādu ātrumu tur pirmos 10km brauci. Varbūt tur arī būs galvenais kluča cēlonis…
Diemžēl, manas mēriecīces nobruka, nepavaicāju kolēģim. Bet bija, bija, diemžēl ātri un sasteigti. :(
Kā tagad atieties? Kaut kādu smēri kājām?
Pēc piedzīvojumiem, lieli vai mazi, bez piedzītām kājām, ja ir veikti visādi citādi treniņi, nevis atbilstoši - neiztikt:) Aizej uz nelielas slodzes arerobiku ar kārtīgu izstiepšanos, pēc tā parasti kļūst vieglāk.
- Labāk iesildīties pirms starta
… - Pamatīgi izstaipīt kājas pēc finiša
- Atvizināšanās
- Masāža - vēlams ar spec.krēmiem; pirtiņa mērenā režīmā
- Mg (Magvits vai cits) + BCAA + Glutamīns vai speciāls atjaunojošs maisījums - 15min. pēc finiša
- Ogļhidrātiem bagāts ēdiens 0,5-2st. pēc finiša + daudz dzert - pat aliņš būs labs :)
…
pavasarīgās saules iespaidā nepārvērtēt savas spējas tas būs pamats, pārējo vari pielasīt no augstāk minētajiem padomiem ;)
Redz, tā ir vērtīga pēckaujas gudrība, kura noderēs “nākamajai reizei.” Šobrīd es ļoti gribētu atgūt savu pašsajūtu un fizisko kondīciju, kāda man bija līdz sestdienas 9.30 :))
Taču liels paldies par padomiem, Pauls un arī pārējie.
Jebkurā gadījumā regulāri treniņi mierīgā tempā nenāks par sliktu. Ja jūtams nespēks, sakrājies nogurums, tad var kādu dienu izlaizt, lai organisms paspēj atjaunoties.
Redz, tā ir vērtīga pēckaujas gudrība, kura noderēs “nākamajai reizei.” Šobrīd es ļoti gribētu atgūt savu pašsajūtu un fizisko kondīciju, kāda man bija līdz sestdienas 9.30 :))
Taču liels paldies par padomiem, Pauls un arī pārējie.[/quote]
Laiks šo Tavu kaiti tikai var izārstēt,ļauj savam samocītajam rumpim atpūsties un viss būs čiki!