RESPECT Baltajam par trasi, bet laikam nebraukšu. Trases izmēģinājumā bija grūti
31/03/2009 15:11:24
matissj
Member
Re: PHILIPS MTB Maratons 2009
Jā, Pļaviņas būs labais!
Uhh vakar biju nopētīt trasi. Var teikt ka par šī gada Cēsis - Valmiera SEB’u un Smiltenes Philipsu trase ir grūtāka un tehniskāka. Trase ir aptuveni 95 % pa pilnīgāko mežu, kur vietām var uzbraukt uz distanču slēpošanas trases ar nelielu asfaltiņu, tāpat kā tas bija Alūksnes kausā! Patika tas ka vietām bija tādi kā downhila elementi, ar izraktām virāžām lai no līkuma neizlidotu, laikam! Ir arī ļoti daudzi kāpumi, taču visi izbraucami , nevajag stumt itkā! Īsts MTB vārdu sakot… iespējams daudziem kas pieraduši braukt pa vidzemes augstienēm, šis būs īsts piedzīvojumus, kuru gribēsies izdzīvot vēl un vēl :) Iesaku visiem MTB cienītājiem izbraukt… Philipsak tas ir kas jauns un neredzēts :)
Izklausās, ka trase ir interesanta, bet samērā smaga priekš braucēja, kas SEBā brauc tautas klasē. Tomēr, labprāt pamēģinātu nobraukt treniņa pēc apli Atvērtajā klasē. Vai tas ir kas līdzīgs SEB veselības braucienam bez laika kontroles?
atvērtājā klasē ir laika kontrole.
Manam ar pirmā sezona… :) Pats ir no smiltenes… :) un pilnīgi priek sbija lasīt kā čaļi izsakas par mūsu pauguriem…
Ar nepacietību gaidu pļaviņas un tos pārsteigumus :)
Nobijies ko?? :P
Smaga jau ir, bet tas taču ir MTB!
Nobijies ko?? :P
Smaga jau ir, bet tas taču ir MTB![/quote]
A Tu pats nenobijies? (giggle)
Nu ja MTB jābūt grūtam :)
Pilnīgi droši var teikt, ka laika kontrole būs ne tikai tiem kas brauc atvērto klasi, bet arī tiem kuri nobrauks vienu apli kādā no maratona distancēm. Pļaviņās ņemot vērā vietējo situāciju, trase ir izveidota no diviem vienādiem apļiem. Uzreiz jāpiebilst, ka trase ir ļoti interesanta un pēc pirmā apļa atcerēties varēs labi ja kādu daļu, tamdēļ otrais aplis būs ne mazāk salds.
Ints
mani nav viegli pārsteigt, taču Pļaviņām ir baigā potence, tur varēs rīkot gan velo testus, gan vienkārši meistarības uzlabošanas izbraucienus. Pasakainas vietas braukšanai ar velo.
Katrā ziņā trase ir tikai reģiona ekstrakts! Ir diezgan plašs ceļu tīkls ar mazu satiksmi, bet interesanu reljefu arī tiem, kam tīk “MTB light”.
Par konkrēto trasi ir dzirdēti vairāki, kuri nobijās (sākumā arī es), bet varbūt vajag ņemt lietas vieglāk. Ja grūti, nobraukt lēnāk, lai pārgurums netraucē baudīt trasi. Varbūt pat paņemt līdzi desu maizes :) un vienkārši baudīt pasākumu kā festivālu. Bet tie kas ir stipri, lai pierāda sevi cīņā!
Ceru ka nenonāku konfliktā ar organizatoru ideju!
Tieši to baudījumu jau arī gribam piedāvāt.
[quote=klanisss]Par konkrēto trasi ir dzirdēti vairāki, kuri nobijās (sākumā arī es), bet varbūt vajag ņemt lietas vieglāk. Ja grūti, nobraukt lēnāk, lai pārgurums netraucē baudīt trasi. Varbūt pat paņemt līdzi desu maizes :) un vienkārši baudīt pasākumu kā festivālu. Bet tie kas ir stipri, lai pierāda sevi cīņā!
Ceru ka nenonāku konfliktā ar organizatoru ideju![/quote]
Domāju, ka šī ir ļoti pareiza pieeja. Tā jau arī ir organizatoru ideja, lai katrs no piedāvātā pasākuma paņem kaut ko sev svarīgāko: viens - līdz galam veiktu distanci, otrs - interesantu cīņu, citi - uzvaru, satikšanos ar draugiem, uzbraukšanu stāvā kalnā utt…
Atkal citēšu kādu savu draugu no Igaunijas. Viņš pirms lieliem mačiem teica: “Braukšu to distanci, kuru vēl neesmu mēģinājis. Kad tad vēl?”
Arī es došos uz Pļaviņām izbaudīt kaut ko jaunu …
Es gribu piedalīties Pļaviņu pasākumā, lai arī pirmajā brīdī liekas, ka trase būs pasmaga, bet tas liekas lielisks izaicinājums:)
OK, un jautājums šajā sakarā ir par transportu uz/no Pļaviņām:
- varu piedāvāt vēl diviem braucējiem un velo manā transportā
- vai pieteikties uz brīvu vietu man ar velo, kāda cita transportā
tas tā, lai samazinātu ceļa izdevumus
Kas ta tur īsti ir ar to trasi - tik tiešām tik smaga?
Grūtāka kā Smiltenes posmā un ja jā, tad ar ko vēl grūtāka kā tur? :)
[quote=PTZ]Kas ta tur īsti ir ar to trasi - tik tiešām tik smaga?
Grūtāka kā Smiltenes posmā un ja jā, tad ar ko vēl grūtāka kā tur? :)[/quote]
Kā jau teicu ir daudzas vietas, kur nobraucieni līdzinās downhilam un ir pat mazliet bīstami nepieredzējušākiem braucējiem! Pat ir virāžas lai neizlidotu laukā, acīmredzot! Būs arī jābrauc Cigoriņa kalnā( kalnu slēpošanas trasē)
Par smilteni ir grūtāka, vismaz man tā liekas…
Tas būs daudziem jaunatklājums - Pļaviņu fantastiskais reljefs… :)
Par jaunatklājumu piekrītu, bet par downhilu nepiekrītu. Kā jau minēju, tehniski trase ir vienkāršāka nekā Smiltenē.
Cigoriņa kalnā sanāk traversā to šķērsot līdz puse, tas arī viss (es to paveicu ar vidējo zobratu priekšā).
p.s. kārtējo reizi pārliecinamies, ka viss ir ļoti relatīvs.
Pasargdies, nu ja kādā vietā nav pietiekošas iemaņas, tad tos 5soļus var arī noskriet…
Gluži kā Riekstukalnā daži brauc un nobrauc, daži brauc un kūleņo :D, daži uzreiz noskrien. Vai tāpēc būtu jāčīkst un jāatsakās no visas pārējā?
[quote=LOOK]Pilnīgi droši var teikt, ka laika kontrole būs ne tikai tiem kas brauc atvērto klasi, bet arī tiem kuri nobrauks vienu apli kādā no maratona distancēm. Pļaviņās ņemot vērā vietējo situāciju, trase ir izveidota no diviem vienādiem apļiem. Uzreiz jāpiebilst, ka trase ir ļoti interesanta un pēc pirmā apļa atcerēties varēs labi ja kādu daļu, tamdēļ otrais aplis būs ne mazāk salds.
Ints
mani nav viegli pārsteigt, taču Pļaviņām ir baigā potence, tur varēs rīkot gan velo testus, gan vienkārši meistarības uzlabošanas izbraucienus. Pasakainas vietas braukšanai ar velo.[/quote]
Maiļu,Jauju un Mežezera labumus izbaudījām pirms diviem gadiem Tiņa rīkotajā velorallijā. Šaubu nav,būs MTB !!!
vairāk info par Pļaviņām
http://www.trek-kauss.lv/nolikums/philips_mtb_maratons_plavinas.php
Jautājums orgiem-vai trešdien vakarpusē būs iespēja izbraukt trasi bez zinātāja klātbūtnes (respektīvi, pēc marķējuma), un ja nē, varbūt kāds zinātājs plāno treniņu?