Sveiki, vēlējos lūgt palīdzību. Nesen velosipēdam sabojājās pedāļu darbība. Ikreiz kā min pedāļus tie pārlec un rada drausmīgu skaņu, it kā kaut kas izlūztu no pedāļu rumbas (neesmu pārliecināts vai to tā tiešām sauc, bet tā ir vieta, kur rāmī ieiet pedāļi).
Atskrūvēju, iekšā trūka pāris gultņi. Tie tika nomainīti, viss kārtīgi saeļļots un nekas nemainījās. Visu it kā saliku tā kā bija sākumā. Nezinu, kur lai īsti vēl meklē problēmu. Ceru, ka spēsiet palīdzēt.
sāksim ar to, ka tie nav pedāļi, bet gan klaņi.
otrkār, tas ir monobloks nevis rumba.
treškārt, no jūsu rakstītā neko nesapratu.
Vai shaadai te “lietai” truuka tie gultnji?
Nav aprauts monobloka kvadrāts?
Man liekas, ka cilvēks lodītes sauc par gultņiem:) Jo iekšā var trūkt tikai pāris lodītes, nevis pāris gultņu:)
Es tam puisim varētu dot padomu mēģināt konstatēt, vai centra ass ļurkājas attiecībā pret rāmi. Ja ass neļurkājas, bet tikai griežas uz riņķi, tad vaina ir klaņa stiprinājumā uz ass.
Man liekas, ka tev labak doties uz tuvako darbnicu - sanaks letak, labak un atrak.
Vispār monoblokā nekas nevarētu pārlekt. Pārlekt varētu vai nu nodilusi kasete un ķēde, vai arī brīvrumbā (aizmugurējā rumbā) sunīši ir sagājuši dēlī. Tas, ka monobloks tiks sataisīts, tas arī, protams, ir tikai pazitīvi. Monoblokus parasti vienkārāšāk ir likt visus jaunus, nevis atsevišķas lodītes mainīt. Monobloks uz četrkanti nav tā dārgākā detaļa, tikai jāpiemeklē pareizā izmērā.
viss liecina par sunīšiem. bija līdzīga problēma “pārleca” pedāļi ar krakšķi. pēctam vienā braucienā rumba vienkārši izbeidzās, knapi atminos mājās :))
Es ļoti atvainojos, ka nepārzinu attiecīgo terminoloģiju. Zināju, ka tas varētu radīt problēmas, bet vienkārši ļoti vēlējos to noskaidrot. Visur, kur labojāt mani, biju domājis tieši to, ko rakstat, jā. Bildē ir redzama detaļa, kurā meklēju vainu, bet to atrast neizdevās. Sāku domāt, ka vaina, iespējams, tiešām ir ‘‘sunīšos’’ (es ceru, ka esmu pareizi sapratis un tās ir abas mazās zvaigznītes pie pakaļējās rumbas un ‘‘tas’’, uz kura man un lielai daļai baikeru ir rakstīts ‘‘shimano’’ :) )
Ja problēma ir sunīšos, kā rīkoties? Vienkārši likt citu, bet vai tas nekādas tālākas darbības neprasa?
Paldies par atsaucību, biedri!
sunīši ir zem zobratu kasetes pie aizmugures rumbas. tie ļauj ripot brīvgaitā, tirkšķ un saķeras, kad tu uzmin.
abas mazās zvaigznītes drīzāk ir ķēdes spriegotāja/vadītāja rullīši
aizstiep uz servisu un miers mājās. tāpat rumbu pats nenomainīsi.
taisniba jamaina kasete ar tjedi labakaja gadijuma, ja nav beigta rumba un to bez spec kramiem neizdarisi, bus vien jaiet uz darbnicu. Ja beigta rumba ta biezhi vien ari pats rats ir gana norulets un izdilis, ertak ir uzreiz panjemt svaigu ratu, uzlikt jaunu zobratinju ar tjediti un vesels braucis atkal daudzus gadus ;)