Cits jautājums par tiem pašiem parastajiem klipšu pedāļiem - vai no augstākas cenas pedāļiem ir vieglāk atāķēties?
Vnk problēma ir tajā, ka ir parastie klipšu pedāļi, un dēļ tā, ka ir grūti atāķēt kāju (kaut arī viss uzregulēts uz visvājāko saķeri), rada nevajadzīgus kritienus un traumas.
Man ir vislētākie Shimano M520 pedāļi, uzregulēti apmēram uz vidu pēc stingrības; dažreiz kāja atāķējas negribot, bet citādi viss ir ļoti labi, nekādu problēmu. Lai būtu mazāk kritienu, ir vērts pabraukt pa Baložu smilšainajiem mežiem / kalniem. ;)
Man arī ir tieši tādi paši pedāļi (M520), uzregulēts ir uz visvājāko. Šodien tieši par smiltiņām braukājos, bet vnk pēc pāris lielākiem kritieniem, kur es nevarēju dabūt ārā kājas, man ir radusies psiholoģiska barjera :)
Cik daudz ir braukts? Mazliet jau laiciņam jāpaiet, lai pierastu. Man gan tas notika visai aši… Uz visvājāko vajadzētu būt tā, ka ar patiešām ļoti niecīgu piepūli kāja jau ir laukā un attiecīgi arī braucot samērā bieži atklipsēsies negribot. Ja tā nav, tad hmm… lai izsakās kāds viedāks.
Problēma drīzāk ir kājās, nevis pedāļos, tomēr stipri palietotiesm pedāļiem un klipšiem arī rodas problēma, ka tie ieķeras un nesanāk atklipsēt kāju laicīgi.
Mans ieteikums - nominīt tā saucamās “kalodkas”, ja tās ir stipri lietotas vai kādas 10 min atsutējoties pret sienu pastrādāt uz ieklipsēšanos - izklipsēšanos.
Tā pat, ja tiek lietoti mokasīni, tie mēdz ieķerties un tad sākas jautrība (pats tādā veidā divas reizes nokritu).
Kā jau te teica, problēma iespējams nav pedāļos.
Tu esi uzrakstījusi visai maz info…
varbūt problēma slēpjas klipsēšanas veidā?
Ir dzirdēts par dažiem, kas kājas papēdi griež uz iekšu ( pats intreses pēc pamēģināju - nekas labs nesanāca:) )
P.S.
pats gan braucu ar 540 pedāļiem, un tur pat ja uzregulē uz max, nav nekādu problēmu, tik spēciņš jāpieliek, lai ieklispsētos un pēctam izklipsētos.
P.S.s.
ja nolem pirkt jaunus pedāļus, tad varbūt derētu pamēģināt izmēģināt dzīvē tos -
Paintresējies, vai kādam tavā tuvumā no šī foruma nav tev intresējošo pedāļu, kā arī puslīdz vienādi apavi, tad sarunājat nelielu testiņu… un tad redzēsi pati uz sevi vai ezim adatas palikušas lielākas, vai problēmu vairs nav nekādu?
Man radās problēmas ar izklipsēšanu. Nevarēju saprast kapēc tā… , bet tad izdomāju :)
Tas dzelzīts. kas pieskrūvēts pie kurpes bija izkustēkies :(
Atskrūvēju un norugulēju, lai ir atkal vietā un tagad atkal liekas iekšā un ārā ideāli :)
+1 Crank Brother pedaaljiem!
Nekaadi mokasiini nekjeras, dublji neskaadē un netraucē, kaajas araa pašas neraujas, pie vajadzības izkabināties ljoti viegli :) Braucu ar tādu konstrukciju http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=13051 jau laikam 3 sezonas, un mainīt netaisos :)
Es vispār nesaprotu, kam tā regulēšana SPD sistēmas pedāļiem paredzēta. Esmu lietojis Shimano, Ritchey, Wellgo, Exustar pedāļus un visiem nopērkot uzregulēju atsperi uz max, vai tuvu max. Savādāk sprintā vai sākot braukt no nulles kājas var izraut tikai tā.
SPD gan jau ideja taapat kaa slaloma slēpju stiprinājumiem, kamēr taa slaidi no kalniņa pašļūkāt - reguleejam, kaa skijoringā striķa galā aiz moča slēpot- tā maximāli līdz galam un atkniedējam, lai nelec vaļā pie “sotaka” pa pampakiem :D
Sorry, offtopics :D