Pedāļi PD-M540 vs PD-M780 (XT)

Vēlējos dzirdēt viedokļus par šo pedāļu atšķirībām. Vai ir vērts maksāt +20 LVL par XT uzrakstu uz pedāļiem vai arī XT ir kādas citas būtiskas priekšrocības - labāk iztīrās no dubļiem, vieglāk ieklipsēties u.tml.?

lasi gudros aprakstus pie preces :)

Kur tu rāvi tos + 20 LVL? Meklē citīgāk - tik lielām cenas atšķirībām nevajadzētu reāli būt !!!

Cenu atšķirība ir ap 10 - 12 LVL.

Kā, piemērs, …
http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;product=22552;page=1;menu=1000,2,142,91;mid=2;pgc=0;orderby=2
un
http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;product=22349;page=2;menu=1000,2,142,91;mid=2;pgc=0;orderby=2

Ir bijuši un vēl joprojām ir divi (nu vismaz viens pie manis, otrs - klejo pa pasauli) pāri ar XT pedāļiem. Ar 540 salīdzināt nemāku, bet pret 520 salīdzinot ir daudz labāki.
Labāk klipsējas iekšā, ārā. Labāk nostrādāti un vēl joprojām kalpo, kamēr 520 izbeidzās pēc pus-otras sezonas. Ir arī XTR, tie ir vispār uber-alles. :)

Tas ir normāli, ka pedāļi tur pusotru sezonu, ņēmot vērā, ka brauc pa dubļiem.

Pērn ‘decathlon-ā’ nopriku pedāļus, kuriem vienā pusē klipšu, otrā normāla platforma ikdienas apaviem. Tie bija dārgākie iespējamie no viņu klāsta. Ap kādiem 25 - 30 Ls, laikam. Nopirku vasarā, nobeidzu Haanjaa - tieši distances pusē. Sapratu, ka tādi tomēr ir paredzēti tikai braukšanai pa pilsētu, šoseju. MTB tie radīti nebija. Tāpat ir arī ar Shimano, lētākie noteikti nav izturīgāki par tiem no dārgā gala.

P.S Es tagad reāli sāku satraukties, ka tie dārgie pedāļi, kurus nopirku pēc 1 1/2 gada būs jāmet ārā =D

man 520ie (vai 540) turās 3 gadus.

maniem 520-iem ar trešā sezona.

Man M520 sāka krakšķēt jau pēc 3 mēnešu lietošanas. Tā jau itkā darbojās bet tā skaņa ir ļoti kaitinoša.

Šogad nomainīju uz M780. Redzēs kā būs.

Vai nu tev 200kg, vai brāķis un tam domāta garantija (!?)

Viens no elementiem, ar ko 520 atšķiras no 540 un augstākiem, ir tas, ka 520 vajag speciālu instrumentu pedāļa atskrūvēšanai. Tas, cik ilgi tur, atkarīgs no apkopju biežuma - pa laikam jāiztīra smiltis un jāieziež smēre utt. 520 ir ļooooti ilgu laika pārbaudi izturējis modelis, šķiet, vismaz 20, ja ne 30 gadi.

[quote=Silikons]Man M520 sāka krakšķēt jau pēc 3 mēnešu lietošanas. Tā jau itkā darbojās bet tā skaņa ir ļoti kaitinoša.

Šogad nomainīju uz M780. Redzēs kā būs.[/quote]
ir dzirdēti vairāk x šādi stāsti par 520tajiem, ka jauni krakšķ. tad izjauc sasmērē un pievelk kārtīgi un nobrauc X sezonas bez bēdu

520tie pedaalji ir viena lieliska manta, JA VIEN regulaari veic apkopes!
Pat vissuuraakie brauceeji kas lauzj pat neiedomaajamaakaas detaljas ar 520tajiem pedaaljiem nobrauc 4-5 gadus.
IMHO 540tie pedaalji saliidzinot ar 520tajiem ir lieka naudas izmeshana - to dazju (6g) gramu starpiiba pilniigi neko nemaina.
Ja saliidzinam 520tos ar XT pedaaljiem, tehniski viss tas pats vien ir - iekshas visiem ir vienaadas. Jautaajums pirceejiem pashiem sev - vai tie padsmit grami ir taas naudas veerti?
Beztam, braucot taapat neviens neredz kas jums ir par pedaaljiem…
Tas mans subjektiivais meistara viedoklis.

Pilnīgi piekritu par 520 Vanaga un jau iepriekš teiktajam. regulari javeic apkopes un brauc uz nebedu, atskruvet var ari bez spec atslegas.

neko neesmu apkopis 3 gadus, liekas ka ies tikpat ilgi.

kādam ir pieredze vai actionsports.de nodarbojas arī ar šādiem garantijas gadījumiem, kad pedālis sāk čikstēt?

520 nav vērts pirkt. 540 un 780 atšķirība pa lielam ir tikai svarā, varbūt arī korozjas noturībā (var apskatīt Shimano lapā). Pirmais, kas viņiem nolietojas ir tas, ka nodilst kluču vietas un viņi paliek ar laiku vaļīgāki, un pat ar jaunām kolodkām mazliet staigā. Bet tas ir pēc apm. 3 gadu lietošanas. Ja gultņus regulāri pievelk, tad viņi iet praktiski mūžīgi, un nekāds slapjums iekšā arī nav redzēts. Tāpat arī regulāri jāpievelk atsperes. Vēl ir derīgi apskatīties vai kurpei nav izdilusi zole. Un atšķirībā no daudziem komentētajiem esmu pietiekami daudz braucis gan ar vieniem, gan otriem.

;))

Čīkstošus pedāļus atpakaļ sūtījis neesmu, bet šķību riepu apmainīja bez iebildumiem.