Pēc tam ka velo tika pagriezts "kājām gaisā" Avid Juicy "gļuko"

Mainot riepu velo tika pagriezts otrādi lai var ērti izņemt/ielikt ratu. Pēc šīs operācijas sprauga starp bremžu klučiem izrādījās stipri mazāka kā pirms tam :)
Ratu kaut kā iedabūju iekšā, bet pabraukt nevar, jo rats visu laiku bremzējās.

Cik saprotu, tad tais bremzēs visu laiku ir kaut kāds gaisa burbulis un tāpēc avidu nerekomendējas grozīt “kājām” gaisā ?
Kādi ir risinājumi?
Vai ir kaut kādi atgaisošanas kiti un ja ir tad kā saucas un kur meklēt?
Vai arī atgaisošana ir gana smalka padarīšana un to var uzticēt tikai speciālistam ?
Velo atrodas Imantā un nav baigās vēlmes viņu kaut kur vest, tāpēc interesējos par iespēju paša spēkiem kaut kā šo problēmu atrisināt.

Visticamāk iemesls ir pavisam cits :) Kamēr rats bija ārā - tu esi piespiedis/nospiedis bremžu hēbeli. Attiecīgi par cik bremžu rotora tur nebija - kluči sagāja ciešāk kopā. Tā ka ņem vien klučus ārā un atspied ar ko mīkstu cilindrus atpakaļ :)

Nuuu es būtu gandrīz pa 99% pārliecināts ka bremžu ručku nespaidīj… :/
Ibo nav nekāda iemesla spaidīt to bremzes un lai viņas nospiestu ir jāveic papildus fiziskās aktivitātes, bet es i slinks :D

Reiz ieteica iegādāties figņas, ko salikt starp klučiem, kamēr rats/rati ir ārā (noder arī pārvadājot). Teica, ka servisos jābūt dabūnamiem. ktn mums varētu pastāstīt, kā pats tādus var visvieglāk izgatavot.

kuuminsh - tur daudz nevajag, mazliet aizķer ar kautko un gotovs saimniek! :D

Hmz…
Nu… skaidrs :)
Vakarā mājās mēģināšu bīdīt tos cilindrus.
Ja es tur pats čakarējos, es nevar vēl kaut ko vairāk sačakarēt ?

Vai ir vēl kaut kādas nianses no kā jāuzmanās ar šīm bremzēm un ko nedrīkst darīt ?

Domāju, ka atspiežot labāk atstāt iekšā klučus, vai ielikt vecos, vai kādas metāla plāksnītes. Labāk sačakarēti svaigi kluči, nekā cilindri…

Uz kailiem cilindriem tiešma labāk nespiest, labāk ieliec, ja ir, vecos klučus, ja nav, tad var prātīgi mēģināt tā pat.
Ir sanācis atbīdīt atpakaļ nesabojājot klučus.
Instruments šim darbam ir ļoti plats plakanais skrūvgrieznis ;)

“Ir sanācis atbīdīt” izklausās varen iedvesmojoši :>
:D :D

Nez… nekā “traģiska” tur nav. Laiku pa laikam sanāk sava velo bremzēm tos cilindrus bīdīt atpakaļ uz bremžu kluču maiņu. Izmantoju tam maksimāli platu rīku bez asām kantēm un viss ir ok :) Tiesa iespējams ar to tev šī procedūra var arī nebeigties jo iespējams, ka “centra punkts” suportam var nobīdīties uz vienu vai otru pusi un nāksies bremžu suportu ar pieregulēt.

Rezumē - ja ir slinkums un negribas garādiena.lv aizstum līdz kādam velomehāniķim, tam nevajadzētu būt dārgi, jo zinošam cilvēkam tas kopumā vairāk par 10min laika neprasīs :)

Paldies par pagodinājumu, es pat nezinu, kā aprakstīt tik smalku lietu, neaizvainojot nevienu veloguru… :))