Pārslēdzēji

Sveiki!
Nu jau esmu kā gadu nobraucis ar MBT, tāpēc gribu ko uzlabot savam ričukam. Vai kāds man varētu paskaidrot Shimano pārslēdzēju iedalījumu pēc pakāpēm. Man piemēram tagad stāv virsū visi Sram x-7. Kas ir nākošā klase u.t.t.
Paldies par atsaucību.

Domājams tev patiktos SHIMANO SLX…:)

SRAM un SHIMANO ir divi atšķirīgi zīmoli:

Te būs par SHIMANO:
http://en.wikipedia.org/wiki/Shimano

Mountain bike groupsets

Current mountain bike groupsets include:

Cross country component

XTR (9 speed) - Top of the range for cross-country mountain bikes
Deore XT (9 speed)
SLX (9 speed) New in 2008, replaces Hone and LX
Deore (9 speed) Entry level cross-country mountain bikes

Downhill/Freeride component

Saint (9 speed) - Top of the range for downhill and freeride bikes, and many components are based on the XT groupset
Hone (9 speed) - discontinued in 2008, replaced with SLX

Recreational mountain bikes component

Alivio (8 speed)
Acera (8 speed)
Altus (8 speed)
Tourney (7 speed) - Includes several different levels of quality, and can be found on department-store bicycles

Ņem XT, ir labs, braukāju visu ziemu, un darbojas nevainojami. Vienīgais defekts - viens no mazajiem zobratiņiem negriežas tik labi, kā vajadzētu, bet tas laikam ir nenozīmīgs defekts. Forši ir tas, ka ļoti viegli ir veikt apkopi. Ja slinkums, tad vienkārši ar skrūvgriezi un lupatu, pagriežot ķēdi viss iztīrās dažu sekunžu laikā.

Bet pirms pārej padomā vai vajag, jo man piemēram ar Alivio 3 gadus nebij nekādu problēmu(līdz to nozaga :D) °, viss ir atkarīgs no tā cik agresīvi pārslēdzas. Maigi, mīļi vajag :D

Ja dikti gribi veikt velo uzlabojumus, iesaku sākt ar labākiem ratiem un dakšu. tas gan izmaksās vairāk, bet efekts būs krietni jūtamāks.

ja domā pāriet no sram uz shimano, atceries, ka sram pārslēdzējiem ir cits pārslēgšanās solis, t.i., ja mainīsi pašu pārslēdzēju (piemēram, uz XT), būs jāmaina arī pārslēdzēji uz stūres un tad jau ieguldījums ir gandrīz līdzvērtīgs labāku ratu iegādei. lai veicas!

Cik Tev Sram X7 ir zobrati aizmugurē - 8, vai 9?
ja esi pieradis pie Sram un Tevi viss apmierina, tad iesaku pamaonīties uz Sram X9 vai X0 (pēc vēlmes un naudiņām).
Jo ja maini uz Shimano, nu tad tur Tev viss jāpārmaina (kā Egils te rakstīja) + Shimano slēdži uz rokturiem arī vēl savādāki (ar citiem pirkstiem jāspaida)

priekšā var jaukt, aizmugurei vienu ražotāju. vai tad 2way release neslēdzas tāpat, kā sram?

[quote=Laimigais]Jautājums zinatājiem.
Braukāju ar pilnu Alivio komplektu 2 mēnešus. Nesūdzos.
Taču manās rokās nonācis Deore XT (RD-M772) … gribās uzlikt.

Tatad jautājums: vai sader kopā ar Alivio 8 zob. bloku + rumbu un pārslēdzējiem ?[/quote]
sader

Runājot par to, ka no x7 uz SLX jāapgreidojas? Muļķības. x7 pats par sevi ir SLX līmenis. Jaunajā 2011. gada 10 ātrumu x7 būs iekšā pat karbons.