Pārāk centīgs velosipēdists Rīgas ielās...

Šodien braucu ar auto pa Brīvības ielu un ieraudzīju, ka pa pirmās joslas vidu ļoti enerģiski minas kāds čalītis ar šosejnieku. Taisni nopriecājos par tik sportisku cilvēku. Viss labais iespaids pazuda, kad es apstājos pie sarkanās gaismas ap 10:30 uz Brīvības un Lielvārdes krustojuma pirmajā joslā, lai nogrieztos pa labi. Pēc kādas pusminūtes gaidīšanas ievēroju, ka cītīgais velosipēdists minas no mugurpuses pa 2. joslas vidu. Tagad sākās interesantākais - pirms paša krustojuma šis mazliet nobremzēja, taču ātrums joprojām bija gana liels (neesmu cilvēks radars, bet es vērtētu uz 25-30km/h). Es domāju, kā šis apstāsies zem sarkanā, taču šamam tas nebija ne prātā - šis kā cirta pāri, nozibēja man garām vien, es domāju, ka tā moš mirāža no 3h diennakts miega:D. Tikko šis pārlidoja krustojumu, kustību uzsākušās mašīnas jau bija tālāk par pusi krustojumā, velti teikt, ka skats bija ļoti iespaidīgs, kā aiz šī “aizvērās durvis.” Acīmredzot viņš par to sevišķi nesatraucās, jo vēl “uzdejoja” un riskanti pašāvās garām busiņam, kurš jau pārkārtojās un pieļauju, ka tādu “lidoni” varēja arī nepamanīt.
Lai gan pats esmu velosipēdists un aizstāvu velosipēdistu pašnoteikšanās tiesības, un cenšos maksimāli cienīt minējus arī braucot ar auto, bet nu šim es gribētu rāmi ar fleksi uz pusēm pārzāģēt. Kauns un negods tādam, tādēļ nav brīnums, ka daži autovadītāji ienīst velosipēdistus. Negribās jau te pinkšķēt un sūdzēties, bet nu tādu nekaunību no velosipēdista puses redzu pirmoreiz. Zīnātāji noteikti zin, kāda satiksmes artērija ir Brīvības un Lielvārdes ielas, un zin, cik ļoti viņš riskēja. Ceru, ka tas čalītis šo tekstu reiz izlasīs un varbūt padomās. Protams, es saprotu, ka ir besis apstāties un pēc tam uzņemt ātrumu no jauna, bet ja nu viņam tas manevrs nebūtu izdevies, tad būtu palikuši tikai kādi 5m reakcijas/bremzēšanas brīvībai ar slikiem…

Tranziitam bija dziesma Es Nevaru But Balts …

gan dabiskā atlase visu noliks savās vietās

nav jegas cepties par šitādiem… spļāviens pret vēju…

Ir manīti kurjeri (spriežu pēc interesantajām somām uz muguras) Rīgas ielās, kas veic līdzīgus manevrus.

Amen! (vai labāk jāsaka R.I.P.)

Es domāju, ka tā ir katra paša personīgā darīšana.

jā, es esmu kurjers kurš strada jau 10 gadus un ir gan tā darits gan citadāk bet ar laiku saproti ka pārāk risket dēļ 2ls nav ta verts ja kāds domā savadāk tad lai riskē tikai lai riske tur kur citi necietis

Pilnīgi piekrītu, 2latu dēļ salauzt kaulus tas nav stilīgi, ta jau ir sāpīgi.

lidot pari lielvardes krustojumam - nu gan pašnāvnieks… jeb jau bija sarkan-dzeltenais !?

Bija tik sarkans, cik vien var būt. Viņa laikā sarkan-dzeltenais, taču visticamāk, ka jau zaļais bija Lielvārdes/Džutas ielas satiksmes dalībniekiem, tikai vēl pēc kāda laiciņa (nu minūte 1-2) zaļais bija Brīvības ielai.
Neesmu jau nekāds uber-pedants, man nekas pat nav pretī, ja kāds min pie sarkanā pāri, bet nu ar noteikumu, ka tas ir droši un satiksme nav TIK intensīva un neprognozējama.

Tādus var uzskatīt par velosipēdists/bembists. Tādi bija-ir-un būs.