Ir cerība, ka tas ir diezgan pietuvināti ziemas sajūtai un radīs tās pašas sajūtas un emocijas, ko ar slēpēm uz sniega. Šaubas par to, vai ir vērts pirkt, ja izrādās, ka nav tā kā cerēts. Vislabāk jau kaut kur sarunāt 1-2 test drive, lai lieki netērētu līdzekļus failure gadījumā.
[quote=velonoobs][quote=artis-l]Sāksim ar to kāpēc tu vispār gribi kāpt uz rolleriem? Lai sagatavotos ziemas sezonai vai arī lai brauktu vasarā, jo citu nodarbju nav.
Ja gribi kāpt uz rolleriem, lai gatavotos slēpošanas sezonai, bet māc šaubas par rolleriem, tad iesaku ņemt rokās nūjas un skriet pa kalnainu apvidu. Nu tehniku nāksies slīpēt ziemā.[/quote]
Neesmu sportists un nekādi tālejoši plāni nav. Vēlos darīt to, kas patīk un uzlabot vispārējo fizisko un izturību. Rollerus gribu, jo ziema par īsu, bet slēpošana ir baigi paķērusi. Vasarā ar velo kaut kā nav tāda azarta un ne pārāk velk uz to, savukārt skriešana šķiet par lēnu, smagu un operētajam celim nav īpaši vēlama un patīkama. Pa ziemu apmeklēju trenažierus, bet vasarā nav vēlmes pa telpām dzīvoties. Slēpošana sniedz labāko balansu starp samērīgu sevis dzīšanu (lasīt fiziskās formas un izturības uzlabošanu) un procesā iegūto kaifu.[/quote]
Ja rollerslēpošana ir paša priekam, kā arī ņemot vērā asfalta kvalitāti un braukšanas komfortu - iesaku skatīties apvidus rollerslēpju virzienā (150mm pumpējami riteņi) - ja ir vēlēšanās braukt pavisam ātri var nomainīt pret tāda paša izmēra poliuretāna ratiem.
Apvidus rollerslēpju priekšrocības:
- Var braukt arī pa noblietētu zemes ceļu, bruği (arī peļķes, čiekuri un akmentiņi nav šķērslis)
- Vibrācijas vairs nav problēma.
- Ātrums ir mazāks, toties drošāks.
Man pašam ir Powerslide Explorer 1.0
No iesācēja skatu punkta ar rolleriem sajūta tāda pati kā uz slēpēm, tikai krist nav tikpat patīkami :) Nu un vēl bremzēšanas paņēmieni ir krietni atšķirīgi. Kaifs tāds pats. Vienīgi izklaidēties jābrauc uz speciālām vietām, kuru valstī nav daudz. Konkrēti man sviedri izdalās vairāk nekā ar jebkuru citu sporta veidu, un ļoti viegli dabūt augstu pulsu.
Parastie nūju gali man izturēja ne vairāk kā 100km.
[quote=Javis][quote=velonoobs][quote=artis-l]Sāksim ar to kāpēc tu vispār gribi kāpt uz rolleriem? Lai sagatavotos ziemas sezonai vai arī lai brauktu vasarā, jo citu nodarbju nav.
Ja gribi kāpt uz rolleriem, lai gatavotos slēpošanas sezonai, bet māc šaubas par rolleriem, tad iesaku ņemt rokās nūjas un skriet pa kalnainu apvidu. Nu tehniku nāksies slīpēt ziemā.[/quote]
Neesmu sportists un nekādi tālejoši plāni nav. Vēlos darīt to, kas patīk un uzlabot vispārējo fizisko un izturību. Rollerus gribu, jo ziema par īsu, bet slēpošana ir baigi paķērusi. Vasarā ar velo kaut kā nav tāda azarta un ne pārāk velk uz to, savukārt skriešana šķiet par lēnu, smagu un operētajam celim nav īpaši vēlama un patīkama. Pa ziemu apmeklēju trenažierus, bet vasarā nav vēlmes pa telpām dzīvoties. Slēpošana sniedz labāko balansu starp samērīgu sevis dzīšanu (lasīt fiziskās formas un izturības uzlabošanu) un procesā iegūto kaifu.[/quote]
Ja rollerslēpošana ir paša priekam, kā arī ņemot vērā asfalta kvalitāti un braukšanas komfortu - iesaku skatīties apvidus rollerslēpju virzienā (150mm pumpējami riteņi) - ja ir vēlēšanās braukt pavisam ātri var nomainīt pret tāda paša izmēra poliuretāna ratiem.
- Var braukt arī pa noblietētu zemes ceļu, bruği (arī peļķes, čiekuri un akmentiņi nav šķērslis)
http://www.taktika.lv/rollerslepes/powerslide-x-trail-rollski-150/powerslide-x-trail-rollski-150.html[/quote]
Šī gan ir jocīga lieta, es pat nezinu kam tas ir pietuvināc, distanču slēpošanai noteikti ne…
Tajā video jau var redzēt, ka sanāk diezgan neveikli. Tās ir manas domas par šo uzparihti.
Kurā video?
Gribu, gribu rollerus! Pumpējamās gan nē, baigi ačgārni izskatās tas solis, jeb vienkārši slēpotājs neveikls.
Esmu ar mieru tērēt līdz 300 € (rolleri + SNS Pilot stiprinājumi). Priekš Marwe 610C vai 620XC kompozīta esmu par smagu, tie atkrīt. Paliek alumīnijs vai karbons.
Šobrīd redzu šādas opcijas:
a) One Way Skate 7. Ģešais variants. Alumīnija modelis ar 100mm ratiņiem (OW-7 gultņi). Cipars ar stiprinājumiem 199.00 €. Alternatīva - SRB SR05 Skate-Z Alu 100, kas ir tas pats Fischer RC7 modelis.
b) One Way Skate 11 Titanium. Alumīnija + Titāna sakausējums, ātrie OW-11 gultņi. Šie NAV mani favorīti, jo paredzēti sportistiem sacensībām, pārāk ātri iesācējam un varētu būt arī vistālāk no sniega sajūtas. Cena ar stiprinājumiem 249.00 €
c) One Way Skate 13 Carbon - 100% karbons, kompānijas top modelis, vidēji lēni ratiņi - rekomendē tieši distančniekiem priekš vasaras treniņiem, lai gatavotos ziemai. Ar stiprinājumiem dabūjami par 299.00 €
d) Globulonero B1 Carbon Skate. Mysportā ap 280 €, bet vajag arī stiprinājumus (44,95 €). Nu moš var kaut ko sarunāt ar džekiem.
Tādā cenā ir arī daudz citu nesliktu variantu: SWENOR Skate Long vai SWENOR Skate Elite tiek rekomendēts tieši smagākiem atlētiem no 75kg uz augšu.
Labprāt dzirdētu viedokļus, kurš par norādītajām cenām ir optimālākais risinājums, un varbūt piedāvāt arī e, f un g variantus.
Pats vairāk sliecos uz kādu no šīm 3: OW Skate 13 Carbon, Swenor Skate Elite vai Globulonero B1 Carbon.
Nekad nav rollerots, bet jāpērk top gala slida … Latvietis :))
[quote=six6][quote=Javis][quote=velonoobs]
http://www.taktika.lv/rollerslepes/powerslide-x-trail-rollski-150/powerslide-x-trail-rollski-150.html[/quote]
Šī gan ir jocīga lieta, es pat nezinu kam tas ir pietuvināc, distanču slēpošanai noteikti ne…
Tajā video jau var redzēt, ka sanāk diezgan neveikli. Tās ir manas domas par šo uzparihti.[/quote]
Mani īpaši neuztrauc jocīgi vai nē. Drīzāk svarīgāks man ir lietošanas komforts. Ja man ir jābrauc pa bruğētu veloceliņu vai zemes ceļu es izvēlos apvidus rollerslēpes un izejot no mājām varu braukt kur vēlos - nav jāmeklē speciālas asfalta trases.
Nu pagaidi, te jau nav tik būtiska atšķirība kā starp slēpēm, kur vari dabūt pāri pa 100 eur vai pa 500 eur World Cup modeli. Te principā 200 eur ir lētais gals un 300-350 jau ir tops. Biedē sakāmvārds “skopais maksā divreiz”.
Mani kā absolūtu iesācēju un svētdienas braucēju apmierina šīs - http://www.taktika.lv/rollerslepes/powerslide-x-fire-rollerski/powerslide-x-fire-rollerski.html
Nav ne vainas, galvenais darīt. Kur, kā, ar ko - sekundāri.
Sanāca sakontaktēt jomas pārzinātāju no Vācijas. OneWay atkrīt, jo ar kvalitāti pieklibojot. Overall labākais variants un sajūtu līmenī vistuvāk ziemai esot Swenor Skate Elite ar nosacījumu, ja esi starp 75-90kg. Smagākiem (kā man) jau esot par lokanu. Vienīgais mīnuss - slēpe ir diezgan pasmaga - pāris par kādiem 200g smagāks par karbona vai alumīnija modeļiem. Ap 100kg tēvaiņiem rekomendēja Swenor Skate Long. Alumīnijs, bet riteņi un gultņi tieši tādi paši kā Elite modelim. Ir cietāki, ar ieliektu rāmi, tāpēc nedaudz labāka stabilitāte un vadāmība. Mēģināsim.
+++
jomas pārzinēja vārds, uzvārds? :D
Kas ir pārzinējs?
Tim Tröschel, pieņemu, ka uzkāpis uz vairāk rolleriem kā šī topika komentētāji kopā.
Sveiki!
Man ir doma pirkt Ski Go rollerslēpes, varbūt kāds var pastāstīt plusus mīnusus? Paldies jau iepriekš
Ps. slidsoļa rollerslēpes
velonoob: ja mērķis ir mierīgi treniņi, tad principā pēc paša pieredzes Marwe 610 C tur 95kg (ja tie ir tiešām 95kg un ne vairāk). Mierīgi treniņi - tas man uz vidējas kvalitātes asfalta ar nr.6 Marwe ritentiņiem ir ap 13-15km/h (lēnāk nekā ziemā). Sākumā arī ātrāk neieteiktu braukt, jo saitēm jāpierod pie slodzes, kas ir lielāka nekā ziemā, un ir jāpierod pie rolleriem, lai nesanāk kāds kritiens. Ar 610 C var braukt arī aktīvi (18-23km/h), bet tad kustībām un svara pārnesei jābūt ļoti precīzām, pretējā gadījumā slēpei pie 95kg balansa meklēšanas akta ir tendence drusku vērpties un tad rolleri var aiziet pa neplānotu trajektoriju. Ļoti svarīgi, lai slidsoļa zābaki ir maksimāli cieši un stabili, ieteicams, uz plānas zeķes - lai rollerus var precīzi nokontrolēt. Pieļauju, ka globulonero b1 varētu būt universālāki, ar labāku kontroli pie agresīvākas braukšanas (ogleklis būs stabilāks par marwes kompozītu, bet tāpat labi slāpēs vibrācijas), bet neko nezinu par to riteņu nodilumizturību, kas pie 95kg svara ir ļoti aktuāla tēma (marwes ir pārbaudīta vērītība tādā ziņā). Ar alumīniju neesmu braucis, grūti komentēt, bet uz koplietošanas ceļiem vibrācija pietiek arī no Marwēm.
Paldies par viedokli.
Nevarēju nociesties un paķēru alumīniju Swenor Skate Long izskatā. Pamatā sava svara dēļ, jo pēc pasīvas ziemas svārstos pie trīsciparu robežas. Protams, ka man nav ar ko salīdzināt un nevaru teikt labas vai sliktas, bet svaru tur, ripo labi, lieku trokšņu nav. Arī mazi zariņi, skujas un ne tas pats kvalitatīvākais segums īpaši netraucē.
Pirmās sajūtas patīkamas un risks attaisnojās (atzīstu, ka nebija pārāk gudri iegrūst 300 eur, ne reizi līdz tam neuzkāpjot uz rolleriem), jo tagad zinu, kur pavadīšu lielu daļu sava brīvā laika. :) Sākums protams piesardzīgs, bet pamazām atgriezās sajūtas, un aizgāja pavisam labi, kad pārstāj domāt, ka tik nenokrist. 1,5h laikā no savas pirmās sasveicināšanās ar asfaltu veiksmīgi izvairījos. Ir vēl drusku jūtams, ka operētā kāja reizēm neuzvedas kā vajag, jo zināmu laiku tika taupīta un saudzēta pret slodzēm, tāpēc muskuļiem drusku “aizmirsies”, kā jāstrādā. Konstatēju, jo vairāk tu centies sajūtu līmenī strādāt kā ziemā uz sniega, jo labāk un pārliecinošāk sanāk tā padarīšana.