Par rāmjiem. 7005 vai 6061?

Vai kāds varētu man paskaidrot kādu rāmi labāk izvēlēties? šajā brīdī runa nav par izmeŗiem, bet pašu rāmi. Kāda ir atšķirība starp Aluminium 7005 un Aluminium 6061? ko tie cipari nozīmē?

http://www.weldreality.com/aluminumalloys.htm

6xxx un 7xxx nozīmē alumīnija sakausējuma grupu. Grupas ir deviņas, taču metināt var tikai dažas. Nevar viennozīmīgi pateikt ka 7 grupas sakausējumi ir labāki par 6 grupas paveidiem, taču ražotāju vidū tāda tendence tomēr ir novērojama. Lielos vilcienos 6xxx sērijas sakausējumi būs mīkstāki nekā 7xxx. Tāpat mans subjektīvais viedoklis, rāmis no 6xxx sērijas būs nedaudz smagāks, jo cauruļu biezums nepieciešams biezāks, lai kompensētu materiāla īpašības.

Kaut gan Cinks smagaaks par Magniju.

Izsmeļoši! paldies. palasījos arī teoriju par alumīnija metināšanu, diez vai dzīvē noderēs :) praktiski, bet es vienmēr esmu atvērts jaunām zināšanām.
Es vienkārši nekādīgi nevau izvēlēties savu jauno riteni, Scott, cube, corratech, GT, vācijas marku asv vai vēl kādu čehu. sāku pētīt kuram ritenim labāks rāmis, tad visas pārējās detaļas…laikam jau tikai izbraucot ar riteni kādus 10km var saprast kaut ko…

[quote=olimpietis]Izsmeļoši! paldies. palasījos arī teoriju par alumīnija metināšanu, diez vai dzīvē noderēs :) praktiski, bet es vienmēr esmu atvērts jaunām zināšanām.
Es vienkārši nekādīgi nevau izvēlēties savu jauno riteni, Scott, cube, corratech, GT, vācijas marku asv vai vēl kādu čehu. sāku pētīt kuram ritenim labāks rāmis, tad visas pārējās detaļas…laikam jau tikai izbraucot ar riteni kādus 10km var saprast kaut ko…[/quote]
viss metināts āzijā!uzlīmes un krāsa ir tikai tavu pieminēto valstu darbs!

Baumo, ka čehi un slovaki savējos rāmjus metina paši.

tiešām baumo. ne čehi, ne slovāki tomēr par rīsa bļodiņu nestrādā. varbūt īpaši ekskluzīvos arī metina paši.

Man jau sskkiet ka mazs procents no TREK tiek metināts ASV (un kā norāde ir metinājuma vitas. Ķīnieši tās noslīpē gludas ) Palabojiet, ja maldos! 8)

Nu nez par to slīpēšanu - manam CUBE ALU 7005 rāmim nekas nav slīpēts http://ssp.cube-bikes.de/zoom07/zoom.html?Analog_2_detail_zoom
Var jau būt, ka TREK tiek slīpēts.

Man gan liekas ļoti neracionāli saražot rāmjus iepakot, sūtīt pār okeānu izpakot nokrāsot un tad tikai realizēt…
Pierādījumu man nav bet ir smagas aizdomas, ka visu darbu no trubu zāģēšanas līdz uzlīmēm paveic vieni un tie paši cilvēki par rīsa bļodiņu :D

es esmu gandrīz pilnīgi drošs, ka viss rāmja apstrādes process no A-Z tiek veikts Taivānā.
daļēju salikšanu gan mēdz veikt arī Eiropā vai pat USA, bet tas atsaucas uz cenu.

fubar taisniiba. TAIWAN mazie braalli atziist, ka ir lielaakie velo un velo detallu eksporteetaaji pasaulee, un kvalitaate daudzaam ziimolu lietaam ir OK! teiksim, ziimols RALEIGH - ruupniicas visaa pasaulee, t.sk. Taiwaanaa, tikai cenas atsskkiriigas, ja raami peerc uz vietas no razzotaaja, vai razzotaajs paarsuuta uz kaadu Eiropas valsti, un tu noperc tur…kvalitaate, kaa jau teicu, ir OK!
piemeers: http://www.raleigh.co.uk/worldofraleigh.aspx

Ticami avoti vēsta, ka patiesībā ļoti daudzas Taivānas preces tai skaitā arī MTB rāmji un detaļas ir ražotās Ķīnā, bet dokumenti noformēti Taiwānā, tas tāpēc ka ES un Ķīna pašlaik izcīna mazo tirdzniecības kariņu kurš kuram uzliks viltīgākas nodevas un nodokļus…

lloti pat iespeejams…

Varu pateikt, ka ir daži čehu brendi, kur rāmji no nulles tiek uzražoti uz vietas. Piemērs kaut vai Duratec. Ir vēl daži. Bet nu tur uzreiz cena tam rāmim uzskrien 9. debesīs!

Parasti rāmja ražošanas proces (no trubu formēšans līdz krāsošanai) notiek tur Austrumos. Lai gan atkal ir izņēmumi, kad uz Eiropu atnāk pliks rāmis, kuru krāso jau šeit.

Par rāmju izcelsmes vietu. Parasti min Taivānu (tieši tā mērķa dēl, ka draudzīgāki nodokļi, ievedot ES), bet reāli tā ir Ķīna. Un tas ir tikai loģiski, jo visu pasauli viena Taiwāna nespēj apkalpot. Un vēl jau ir tāda lieta, ka tām ražošans kompašķām ir vairākas rūpnīcas gan TW, gan Ķīnā. Un uz papīriem uzštancē to valsti, kuru vajag konkrētajā gadījumā. Bet jebkurā gadījumā tās ir tās zemes, kur prot tos rāmjus lipināt kopā pa lēto… un nevar teikt, ka būtu slikta kvalitāte (pat salīdzinot ar ES un ASV), bet cena gan ir nesamērojami zemāka. Tā kā vien turpinam jūzot Made in China produktus! :)

nee raamjus nemetina ASV un pec tam neved uz kiinu sliipeet :)

TREK visus OCLV karbona rāmjus razo ruupniicaa ASV. tur metina arii augšējo plauktu teerauda Gary Fisher un aluminija TREK un GF baikus.
arii caurules sagriez uz vietas ASV ar lazeri, hidroformee vinas Taivana.

Ja reiz pamatdarbs citā valstī, tad nav ekonomiski pamatoti sagatves zāģēt citur.

Neesmu sekojis lāzērtehnoloģiju attīstībai pēdējā laikā, vai tiešām iespējams griezt metālu? Kādai tad jābūt jaudai?

Ka tik ar lāzeri Baltais nebija domājis CNC tehnoloģiju?!?!?!

Ja reiz pamatdarbs citā valstī, tad nav ekonomiski pamatoti sagatves zāģēt citur.

Neesmu sekojis lāzērtehnoloģiju attīstībai pēdējā laikā, vai tiešām iespējams griezt metālu? Kādai tad jābūt jaudai?[/quote]
Bieži vien griež ar smilšstrūklu.
Par CNC sauc procesu kad darbagalds tiek vadīts elektroniski. Ar ko griež, tas jau ir cits jautājums.