sveiciens!
jautājums par pay pal norēķinu sistēmu - ja es izmantoju paypal pirkumam kas NAV no ebay, mana parskaitita nauda ir kautkada veida aizsargata, pret pienemsim to, ka vins man to preci tomer nesuta? es to cilveku zinu tikai no velo foruma, t.i. viņš man ir pilnīgi svešs. sodien lasiju paypal policy un ja godigi ta isti lidz galam neiebraucu taja lieta.
vai ir kads vel drosaks veids ka aizskaitit naudu lai butu pilnigi dross par to ka vins sanems savu naudu, es savu preci?
moska ir tāds pakalpojums, ka var uztaisit tipa, darījuma kontu, kā perkot dzivokli, kad naudu es ieskaitu taja, bet pardevējs to sanem tikai tad kad man zemesgramatas aplieciba, sai gadijuma, karbona ramis, ir uz rokas?
Ceru ka esat kādreiz ar šādu lietu kāds jau saskāries!
Paldies par palīdzību!
Esi ar PayPal aizsargāts arī ja nepērc no eBay.
Variants ir ar pēcmaksu pastā.
http://www2.pasts.lv/lv/privatpersonas/pasta_sutijumi/paildus_pakalpojumi/pecmaksas_pasta_sutijumi.html
Ar paypal šajā gadījumā maz kas kopīgs, tas būtu tas pats, ja no Hanzaneta pa taisno Jānim Bērziņam aizsūtītu naudu par nezin ko.
Paypals ir tikai tilts starp starptautiskiem maksājumiem/bankām (konts1 <->epasts1 ↔ epasts2 ↔ konts2). Ja neesi drošs, ka ja izmantotu hanzanetu, tad paypal vēl ir nedrošāk (jo tas ir vairāk globāli).
Labāk, lai pārdevējs ieliek preci eBay un tu to nopērc. Vismaz Paypal/eBay to atrisinās ātri un nesāpīgi.
Šāda veida maksājumu esmu vienreiz veicis, no foruma par detaļām samaksāju, bet tur es arī varēju redzēt, ka neapčakarēs, jo no viņa pirka “pazīstami/autoritāri lietotāji populāra un nopietna foruma ietvaros”. Šāda veida forumos krāpnieki uzreiz tiek atmaskoti.
divi komentari un divi geometriksi preteji viedokli :)
sakot ka ebay lai izliktu preci esot jamaksa papildus %, vai ta ir, neesmu nekad meginajis?
kopeja summa ir virs 800eur, godigi sakot baigais apjukums, rami ta gribas, bet reali bailes pakast naudu, vel es apsveru iespeju vienkarsi aizlidot lidz vinei :)
Delfins ir taisnība, ka maz kas kopīgs, taču samaksājot ar PayPal, naudas piedzīšanas process ir tieši tāds pats kā nopērkot preci no eBay, un labākais šajā gadījumā ir tas, ka vari sarakstīties ar pārdevēju PayPal ietvaros, un varbūt jautājumu risināt, kas bankas pārskaitījuma gadījumā izpaliek…saskāries gan pats neesmu, jo maksājis esmu nopietnam veikalam…manā skatījumā, diezgan neforši ir nesūtīt preci ja ir samaksāts (par tevis nosaukto summu), jo var iekulties tādās nepatikšanās, ka maz neliksies…PayPal taustekļi ir diezgan gari…
ebay ir jamaksā procents. Bet vari sarunāt, ka apmaksāsi %.
Pašam man bija gadījums, kad atgrieza pilnu summu (pie štukas latu), j opārdevējes nenosūtīja preci un biju gaidījis veselu mēnesi… (izrādās pasūtījums kaut-kur “iemaldījās tipa”…)
es aprekinaju ka % no tas summas sanak apmeram 60$ plusaa ja liek ebay, bet starpibas pec manam domam jau nav nekadas vai ir ebay vai nav jo konflikti, ja tadi rodas, tiek risinati jau ar PayPal, ebay darbojas tikai ka, teiksim, lete uz kuras to preci izliek apskatei!
calis man sveti apgalvo ka vins ir godigs bez gala un paskatijos ka vins tai foruma(weight weenijos) ari itka nav pirmo dienu, labi dzivos, redzes, ticet es pamata neticu nevienam, ipasi ja runa vel iet par tik lielu naudas summu
Principā, viņš nav ieinteresēts tevi uzmest…
varbūt, tas ir tikai - varbūt - vai kādam austrijā, vīnē nedzīvo kāds labs draugs vai rads? :)
Interesanta tema. Kā tur īsti ir tas mehānisms ar naudas atgriešanu, ja saņemtā prece nav pilna komplektācijā? Piem. gadījums - apraxtā nekas nav minēts ka kaut kādas daļas iztrūkst un uz jautājumu vai ierīce darbojas pārdevejs atbild apstiprinoši. Ierīce teorētiski darbojas , tomēr pilnībā to nevar izmantot jo iztrūkst dažu detaļu. Pārdevējs saka ka ir izsūtījis preci tādu kā ir , es savukārt esmu to saņēmis nepilnība nokomplektetu (eBay nekas netika minēts ka ierīce nepilnā komplektācijā) - naudu atdot pardevējs netaisās, pie kam pasta izdevumi sūtot atpakaļ samazina vēlmi to darīt. ļoti strīdīga situācija. Kam tur ir interese ar šito visu ķēpāties un cik tas laika aizņems? Ar kādiem mehanismiem/paņēmieniem eBay vai PayPal var piespiest pārdeveju atgriezt naudu?
pirmām kārtām pārdevējs ar lielu reitingu to nedarīs!..
Visādi var sarunāt, vienos gadījumos iedod atlaidi (man tā ir bijis). Ko tieši Paypal iesāk ar selleriem, to gan nezinu… gan jau draud kaut kā… šie nav nekādi peramie puiši. Ja reģistrē pie viņiem karti, sellers zin, ka viņiem ir viņa dati.
paypal,sadarbojoties ar cietuso un vina banku izskata visus pirceja un,ja ir iespejams,ari pardeveja argumentus.un ja pardevejs negrib atgriezt naudu,viniem ir visas tiesibas atskaitit naudinu no vina konta.ja uz konta nav naudina tad vina bilance ieiet minusos un pectam jau banka sadarbiba ar paradpiedzinejiem iesaistas naudas atgusana :-)
Paypal ir pid***su bandformējums, kas:
- ir ārkārtīgi neienteresēti jebko darīt (viņi jau tagad ir praktiski monopolisti e-bay)
- viņiem ir ierobežotas iespējas atgūt naudu. šķiet ka tikai US klientu bankas konts ir piesaistīts PAyPal kontam.
man piemēram viņi neko nevar no konta noņemt, ja tur nekā nav- transakcija nenotiks.
bez tam tas ne visur ir likumīgi tā darīt. atliek tiesvedība- labu veiksmi.
ja iepriekšējais ir mans viedoklis, tad varar palasīties atsauksmes, kā PAYPAL mēdz izdarīties gadījumos, kad kāds kādu uzmet.
visbiežāk vienkārši uzliek kluci.
Iespējams, daļa taisnības jau ir, taču par to uzmešanu…nu nezinu…mani pāris reizes uzmeta :(, bet visas reizes Paypal atmaksāja visu summu…ja arī pārdevēja kontā nav naudas, PayPal samaksā no saviem resursiem (% no pārdotajām precēm). Jebkurā gadījumā kaut kāds “investigation” jau tiek veikts.
tas piemers par naudas atgriesanu,kad pardeveja konta nav naudas ir iz dzives…
taka kaukadas iespejas atgut naudu pastav gandriz vienmer :-)
Pacelas jautajums. Kadas paris nedelas atpakal aizskaitiju caur Paypalu diezgan ieverojamu naudas summu un man uzreiz pec transakcijas atnaca sads meils(skat zemak). Es par to varbut nebutu celis ne ausi, bet paslaik ir ta ka pardevejs mani konstanti ignore un neatbild uz meiliem. Iespejams kads ar ko lidzigu ir saskaries, es izgaju cauri user aggreement paypalam un patiesiba man netapa skaidraks atsutita meila satura vai jega. Manas sudigakas aizdomas ka tas meils nozime ka es nevaru atvert claim(disputu, neatceros ka to precizi sauca). Varbut kads zin ko tas nozime un ka saprast? Neesmu meginajis ar viniem(Paypalu)sazinaties. Paldies jau ieprieks.
Hello eBiker,
We want to help you but we’re not able to respond directly to emails sent to this address.
If you have a question about your account, please contact us through our website. Here’s how:
- Go to the PayPal website and log in to your account. 2. Click “Contact Us” at the bottom of any page. 3. Click “Contact Customer Service,” and ask your question.
One of our Customer Service agents will reply to your question.
We value your business and want to provide you with the best customer care.
Thanks,
PayPal
Nu ja Tu skaitiji naudu vnk kādam darbonim utt. nevis caur Ebay, bet tāpat - tad viņš to naudu var arī neatdot vai labākajā gadījumā nosūtīt Tev ķieģeli. Ja paiet 45 dienas, tad vispār par naudu aizmirsti.
Tāds mails atnāk, ja mēģini sazināties pa tiešo ar paypal. Tur nav un nevar būt nekāda sakara ar transakciju.
Viņu supports (tradicionāli indieši, afgāņi utt.) atrakstās šādā veidā uz visiem mailiem. Jautājumi ir uzdodami tikai caur to norādīto kontaktformu. Arī, ja viņi atbild, bet rodas vēl citi jautājumi, tad atkal jātaisa jauns keiss tajā pat kontaktformā.
nebija logīkas Tevis rakstītajā, man jau no pārdevēja xxx nekas nav jāatprasa, to izdara paypals!
[quote=Devil_Inside]Tāds mails atnāk, ja mēģini sazināties pa tiešo ar paypal. Tur nav un nevar būt nekāda sakara ar transakciju.
Viņu supports (tradicionāli indieši, afgāņi utt.) atrakstās šādā veidā uz visiem mailiem. Jautājumi ir uzdodami tikai caur to norādīto kontaktformu. Arī, ja viņi atbild, bet rodas vēl citi jautājumi, tad atkal jātaisa jauns keiss tajā pat kontaktformā.[/quote]
Bet kāda saistībā MAN tas meils atnācis, lūk to es nesaprotu, neesmu ne kontaktējis ne mēģinājis to darīt.
Pastāstīšu par pieredzi ar Paypal:
Atradu kautkādā aizdomīga saitā lētas naglenes skriešanai. Parasti tādas maksā ap 50 $, tur bija pa 36 + free shipping. Izlēmu noriskēt. Pārskaitīju naudu caurs Paypal. Atsūtīja apstiprinājumu - tik tālu viss kārtībā.
Nedēļu aptuveni stāvēja, ka darījums ir procesā.
Sāku palikt aizdomīgs un atradu, ka šāda kompānija daudzkārt neko klientam nav atsūtījusi.
Iesniedzu pieprasījumu Paypalam par naudas atgriešanu uz aizdomu pamata, ka kompānija krāpjas. Tika atvērta lieta. Pēc 2 nedēļām paka no minētās kompānijas tomēr atnāca, bet tur bija nevis naglenes, bet ķīniešu dāvanu maisiņš aptuveni 50 centu vērtībā.
Bet pēc procesa izskatīšanas lēmums tiks pieņemts man pa labu un naudu atskaitīta kontā.
Mans ieguvums 6 santīmi plusā no valūtas kursa izmaiņām un ķīniešu dāvanu maisiņš :)
Kopumā uzticība Paypalam palielinājusies.