Par MTB 2010. g. ranga tabulu

Kaut kā jocīgi ir tas, ka tur šogad, tāpat kā pagājušajā gadā nav vērtēts Latvijas čempionāts 24 h. Protams, tur līdz šim brauc tikai fizkultūrieši. No vienas puses tas kaut kā neiet kopā ar oficiālo statusu (Latvijas čempionāts), no otras puses tas arī neiet kopā ar to, ka Latvijas čempionāts šajā distancē tur netiek ņemts vērā vispār. Skaļi domāju (sorry), neko vairāk.

24h nav oficiāla MTB disciplīna.

tie kas brauc 24h par tādu rangu nemaz i neuztraucās… pff.

…ja nu kāds izdomā kaut kādas sacensības par Latvijas čempionātu, tad tās būtu jāapstiprina LRF un jāvadās pēc UCI noteikumiem kur tiesā arī attiecīgā ranga tiesneši…bet citādi arī stāvēšanu uz vietas ar velosipēdu varētu nosaukt par Latvijas čempionātu…

Latvijas čempionāts 24h ir apstiprināts LRF, taču UCI noteikumi ir tikai “oficiālām” disciplīnām, tamdēļ būsim korekti un neaktivizēsim demagoģiju.

Vai šajā rangā iekļaujamo sacensību saraksts ir zināms jau pavasarī? Piemēram, vai tas ka jauniešiem tiks iekļauts Montebelluna un St. Wendel XCM sacensības? Šogad rangā tas neko nemainītu, Pēteris tāpat pirmais. Bet kas zina, varbūt vēl kāds būtu aizbraucis un tabulā no patsmitās vietas pacēlies uz trijnieku.

Sveicināti kolēģi. Atbildēšu uz Eduarda uzdoto jautājumu par ranga vērtējuma sacensībām. Katru iepriekšējo gadu kopā ar rangu tabulām esmu vienmēr publicējis arī vērtēšanas noteikumus. Šogad nolēmu neatkārtoties, jo tajos nekas nav mainījies un visi kurus tas reāli interesē, šos noteikumus zina. Īsumā varu atgādināt par starptautisko sacensību vērtējumu – tajā ietilpst jebkuras MTB sacensības, jebkurā Pasaules valstī ar nosacījumu ka tās ir oficiāli iekļautas Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības
( UCI ) kalendārā !! Arī ranga punktus mēs par šiem startiem piešķiram tik, cik konkrētajā gadījumā noteikusi UCI. Tieši tādēļ jebkuram no Jums ir iespēja kaut vai visu vasaras sezonu uzturēsies ārvalstīs un piedalīties dažāda līmeņa un formāta UCI pasākumos. Ja izcīnīsit vietas par kurām UCI paredzējusi piešķirt punktus, lūdzu sūtat oficiālos sacensību protokolus uz LRF vai man personīgi un Jūsu rezultāti tiks atspoguļoti Latvijas MTB braucēju rangā.
Ar cieņu Normunds Noreiko

Paldies par darbu Normund! Prieks ka kadam ari kas interese vel.
Tikai nesaprotu kapec to nevar darit ari shoseja??? vai sheit atkal bus aizbildinajums ka nav finansejuma ? :D
P.S. man tikai liekas ka LRF oficialu info vajadzetu gan ari tur publicet pirmamkārtām…

[quote=talants]Paldies par darbu Normund! Prieks ka kadam ari kas interese vel.
Tikai nesaprotu kapec to nevar darit ari shoseja??? vai sheit atkal bus aizbildinajums ka nav finansejuma ? :D
P.S. man tikai liekas ka LRF oficialu info vajadzetu gan ari tur publicet pirmamkārtām…[/quote]
http://www.lrf.lv/rangi/
http://www.lrf.lv/rangi/soseja/. Tikai juniori gan

Kāpēc tieši otrais Baložu posms (vai tas nebūtu jāzin pirms sacensību sezonas) Vēl nav skaidrs kā jauniešiem 1994/1995g. vērtē sportlat posmus, jo viņi startē dažādās grupās. 94tajiem nevienam nav sportlat reitinga punktu

Lasām - pie junioru ranga ir paskaidrojums - “Baložu 2. posms bija viens no junioru atlases kritērijiem dalībai Pasaules Jaunatnes Olimpiādē”. Reāli arī jauniešiem šajā posmā bija spēcīgāka konkurence nekā citos posmos. Vispār jaunieši Baložus šogad brauca maz - tikai trijiem vispār ir 3 starti (pārējiem 2 vai 1).

Izskatās, ka Sportlat reitinga punkti 94. gadam nav pieskaitīti, bet tas kopvērtējumā neko nemainītu - un tādi ir tikai diviem puišiem.

Par tiem zēnu un jauniešu rangiem nav vērts cepties. Ja kāds kādreiz brauks profos, tad viņš droši nebūs bijis tajos rangos vispār, vai nebūs bijis starp pirmajiem. Kurš kļūs par profu, un, vai vispār kāds par tādu kļūs, tas būs redzams pēc gadiem. Un arī par vīriešiem, vai kāds var pateik, ko tas iekšējais rangs maina vai ietekmē, vai tāpēc Rācenāju kāds par to ņems kādā augtākās divīzijas komandā, bet Motju nē? Tak jau ka nē.

Protams, ka nav ko cepties. No jauniešiem un Junioriem pēc junioru pēdējā gada brauks labi ja 5% no tiem kas ir tajās tabulās :)
Neviens neatcerās mūsu Juniorus kas brauca uz PČ, Latvijas čempjos tika trijniekā kopā ar večiem un daži no tiem brauca Eiropas jauniešu/junioru komandās? Tagad no tiem vairs neviens nebrauc.
Tas pats Ansons cik atceros vēl esot junioros brauca Domo sweet paradise, uz Latvijas gonkām atbrauca moš uz lč. Tagadējiem jauniešiem un junioriem līdz tam līmenim vēl tālu kādi mums savulaik bija braucēji.

…runātāji gan mums padevušies…tie noteikti visos neta forumu oratoru/komentētāju Čempionātos būt 1-ās vietās.

Nezinu kas par cilvēku slēpjas aiz anonīmās iesaukas ,pumpido", taču lasot šo un visus iepriekšējos viņa gudros rakstus secinājums varētu būt šāds - bijušais riteņbraucējs neveiksminieks, braucis tikai līdz junioru vecumam, pie vīriem nav turpinājis jo nav bijis jēgas pa tukšo mocīties. Nekad nav izcīnījis godalgotas vietas ne viena līmeņa sacensībās, tādēļ arī šāda agresija un truls naids uz visiem kas sportā kaut ko sasnieguši. Nu bet dusmas jau kaitē tikai pašam to turētājam, tās viņu burtiski sagrauž no iekšpuses.

Varu pakomentēt arī ,Kaspara" izteikumus par Ansonu. Mūsu šī gada un arī piecu – sešu iepriekšējo gadu labākie juniori ir bijuši krietni augstākā līmenī kā savulaik Arturs Ansons. Šosejas sacensības kurās viņš tolaik dzīvodams Beļģijā mēdza dažkārt izcīnīt godalgotās vietas bija aptuveni līdzīgas mūsu,Sportlatam".

Par pumpido neuztraucies, junioru gadi viņam jau seeen aiz muguras un par to, ko cilvēks sasniedzis ne tikai sportā diez vai mums te kāds i tuvu stāv. Agrāk braucēju bija daudz, tagad kas notiek a/b/c grupās? Pāris braucēji palikuši. Pirms gadiem 10 visās grupās bija gandrīz ap 50 braucēju kas trenējās sporta klubos, vienīgi juniori parasti mazliet mazāk, bet kas notiek tagad? 20 maksimums un no tiem 20 tad arī gonkā parādīt sevi ir krietni vieglāk.

Tiesa, neesmu redzējis daudzus tagadējos juniorus eirosportā 17 gadu vecumā pasaules čempī kurdjukovu komentējam… Sportlats šosejas gonkas nerīko.

Paldies par manas personības novērtējumu. Daži lokāli panākumi gan kādreiz ir bijuši, bet jāatzīst- uz riteņbraukšanas slavas zāli nekad pretendējis neesmu. Man tikai izsauc izbrīnu, ka, ka tikai kaut ko uzrakstu, uzreiz man tiek piedēvēta vesela virkne tādu spriedumu, kādi man pašam nekad nemaz nebija ienākuši pat prātā. Nez pret kuru zvaigzni man būtu kāds naids un par ko ? Biceps noteikti ir kāda izbijusi vai esoša slavenība, tikai nevaru atcerēties, ka viņu būtu apvainojis un par ko, kāpēc man tas būtu vajadzīgs? Par rangiem pateicu tikai faktus- rangi jauniešu sportā ir tikai statistikas izvilkums par dalību sacensībās, nekas vairāk. Kurš būs riteņbraucējs, tas, iespējams, būs zināms tikai junioru vecuma pēdējā gadā, un tie nebūt nav mani vārdi. Šajā daļā es tikai atkārtoju cienījamu cilvēku tiekto.