Par labāko formu un tās cikliskumu

Sveiciens minējiem!
Neviļus radās jautājums par fizisko formu. Kā zināms aktīvā sacensību sezona Latvijā ir no maija līdz septembrim (5 mēneši). Mans pieņēmums ir, ka trenējoties, (braucot bāzi, spēka treniņus utt), savu labāko fizisko formu var sasniegt uz konkrētu laiku, nevis uz visu sezonu. Neesmu pētijis cikliskumu riteņbraukšanā, tomēr šķiet, ka izcilāko fizisko formu ir iespējams noturēt max 2 mēnešus (?) Tātad sacensību sezonu Latvijā varam dalīt 2 daļās un starp tām (jūlijā?) ko darīt? Atpūsties un piedalīties gonkās piedalīšanās pēc vai arī traki trenēties? Kā to dara pro komandas? Izvēlas sezonas galvenās sacīkstes un visu (treniņprocesu) pakārto tām?
Jau iepriekš paldies par viedokļiem :)

Teorija ir šāda: forma tiešām ir cikliska un visur paspēt nav iespējams. Līdz ar to gada sākumā, satādot programmu uz gadu (ieskaitot jau tevis pieminētus bāzes, buvēšanu, mačus, utt etapus) ir svarīgi noteikt kuras gonkas ir ar A prioritāti, kuras, ar B un kuras ar C.
Rezultātā C mačus tu uztver gandrīz ka lielu trēniņu un speciāli tāda veida sacikstēm gandrīz negatavojies. Un A gadījumā tu pielago trēniņprogrammu tā, lai formas piks sakristu tieši ar šo sacensību laiku.

Laba grāmata par šo tēmu: http://www.amazon.co.uk/Cyclists-Training-Bible-Joe-Friel/dp/1934030201

Max formu var noturēt apmēram 10 dienas, vai mazliet vairāk. Sezonas laikā var iekļaut ne vairāk kā 2-4 šādus vislabākās sagatavotības pīķus. Pa starpu ir smagi jātrenējas, lai sasniegtu nākamo, jo pēc katra pīķa nāk arī kritums. Piezvani, mans numurs tev bija, palīdzēšu ar padomu. 10 minūtēs var izstāstīt daudz vairāk, nekā 20 minūtes rakstot.

Tieši tapēc Antuanete gribēja lekt Daugavā :), ka dažādi organizatori vairākas reizes pārcēla ieplānoto A-kateogrijas sacensību datumus, kuriem bija pakārtots katrs ziemas treniņš. Man savukārt nācās lauzīt galvu kā tagad pābūvēt viņas treniņplānu, pieskaņojot to jaunajiem datumiem.

Ziemā vispār nevajag trenēties, tad visu aktīvās sezonas laiku rezultāti tikai un vienīgi uzlabosies :P

žetons!

Precizēšu, ka galvenais Daugavā lēkšanas iemesls bija vēlme maija brīvdienās nobraukt 300 km airēšanas maratonu, pēc kura, saprotams, par nekādu formu vairs nevarētu būt runas, tāpēc cerēju uz vismaz vienām sacensībām pirms 2. maija. Šobrīd ir nācies smagu sirdi atteikties no airēšanas pasākuma :(