Lieta tāda, ka ir Sram X9 sistēma 2011 gada, SLX kasete un ķēde ( arī šā gada ), bet kaut kā īsti nesanāk noregulēt, lai ātrumi slēgtos gludi un klusi…
Problēma ir tieši ar aizmugurējo daļu un ķēdes pāriešanu no viena ātruma uz otru. Problēma ir gan slēdzoties uz augšu, gan atpakaļu, bet vairāk uz mazākajiem zobratiem. Ķēde nevis gludi notinas uz leju, bet gan ar troksni nolec ( slēdzot bez slodzes ), bet slēdzot minoties kaut vai paugurā krakšķ praktiski visos ātrumos . Ir brīži, kad slēdzas klusi un labi, bet ir kad vnk drausmīgi slēdzas, vai ieķeras ķēde uz kāda ātruma …
Kur varētu būt tā problēma ?
Ātrumu noregulēti pareizi
Troses kustās brīvi un bez aizķeršanās, trošapvalki tīri un ieeļļoti …
Trosīte nospriegota utt …
Kasete un ķēde praktiski jauni, nobraukti ap 200 km…
Kur varētu būt tā problēma ?
No sram x9 biju gaidījis ko vairāk … Otram velo uz kura ir altus un revoshift ātrumi slēdzas patīkamāk un mierīgāk.
Un runājot par tēmā minēto problēmu… Mani sajūsmināja teikums: “Ātrumi noregulēti pareizi.” Es neteiktu, ka pārzinu visas sistēmas, bet škiet, ka vari pamēģināt aizvest pie kāda speciālista saregulēt slēdzi. Nav ne jausmas, vai tas ir iespējams, bet iedomājos par to, ka šifteri kaut kā ķeras vai tamlīdzīgi, bet kā jau teicu, nepārzinu kā tur viss strādā. Un visa sistēma ir 10sp vai arī 9sp? Jo varbūt kaut kā netīšām esi samiksējis 10sp(Protams, jaunais X9 arī ir dabūjams 9sp) slēdzi ar kaut no no 9sp sistēmas.
Man ir gadījies satikt “meistaru”, kas saka, ka deore spriegotāju nevar noregulēt tā, lai tas smuki slēgtos ar shimano V brake pārslēdzēju. Viņa vādiem sakot, ja ir deore, tad arī pārslēdzējam jābūt deore. Toreiz es no tā arī neko daudz nesajēdzu, tāpēc atlika noticēt un braukāt ar līdzīgu defektu, kāds te jau aprakstīts. Vēlāk nokļuvu pie cita velomeistara, kurš to noregulēja bez problēmām.
Tā ir Sram īpatnība, ka viņš pārslēdz ar troksnīti un agresīvi, tā kā par vienu problēmu vari neuztraukties. Kasešu nesaderībai arī nevarētu būt, jo uz Shimano sistēmas Sram kasete (9niece) man strādā ok, domāju, ka citiem arī, ja nav kaut kas salocīts. Varbūt kāds no slēdžiem ir brāķēts, lai gan normāls meistars izkostu kas par problēmu - vai tur ķepas vaina vai slēdži vienkārši brāķi.
Jautājums vai pats regulē?
Ja tā tad tur ir tā problēma.
Es ar [ats regulēju, itkā viss slēdzas ideāli, bet ar troksni, pēc meistara regulēšanas nekādu trokšņu vairs nebija :D