Par čīkstošām bremzēm.

Rudenī tiku pie jauna velosipēda ar disku bremzēm, kuras pie mazākā mitruma nenormāli cīkst. Esmu pieredzējusi, ka slapjā laikā disku bremzes pačīkst biki, bet vairāk pabremzējoties nožūst un čīkstēšana beidzas, bet nu manējās uzvedas kā sirēna visu laiku. Pašai krīt uz nerviem un ari gājēji lec Daugavā, ja aiz muguras biki piebremzēju. :(

Principā pirmo reizi ievēroju, ka bremzes čīkst, pēc tam, kad sanāca dubļos un zālēs līdz acīm izpērties cauri vienai applūdušai pļavai un velosipēdu tā sirsnīgi izmērcēt. Tas kaut kā varētu ietekmēt klučus vai es vnk esmu uzrāvusies uz klīniska gadījuma? Man nez kādēļ liekas, ka pirms tam nebija tik traki, kgan bija braukts ari pa lietu un slapju zāli, bet tagad pie mazākā mitrumiņa jābrauc ar ausu aizbāžņiem.

iespeejams cietaaka sastaava kluci. respektiivi metalic. Es parasti censhos lietot semi mettalic vai gumijas(sacensiibam) Vnk iztiiri lai nav smiltis un brauc :)

Man uz laiku palīdzēja, kad bremžu klučus notīrīju ar metāla birsti. Bet nu katrā gadījumā iesaku tos nomainīt, nevis čakarēties ik pēc pāris dienām. Čīkstēšana ir pazīme tam, ka kluči jau ir pie beigām.

vai arī, ka nav precīzi noregulēta bremze.

muļķības

daudzi varianti, forumā ar to galā netiks, uzzinās tikai iespējamos iemeslus, dodies uz tuvāko veloservisu, un ja jauns tad apvaicājies pa garantijas servisu.

Mēģināsim nopucēt. Kluči nevar iet uz beigām, jo velo ir gluži svaigs.

Klīst baumas, ka čīkstēšanu ietekmē temperatūras maiņa, būtībā aukstāka vide. Bet nu esmu dzirdējis, ka pie cīkstēšanas ir vainojamā augstā vibrācijas frekvence, kas rodas klučiem saskaroties ar rotoru. Kā nekā viņi nav nostiprināti suportā nekustīgi.

Ja nepatīk šī skaņa, ar prieku pieskatīšu Tavas bremzes pie sevis. :D

[quote=TOUCH]

Ja nepatīk šī skaņa, ar prieku pieskatīšu Tavas bremzes pie sevis. :D[/quote]

Jā, toņkārta nav īstā un priekšējās ar pakaļējām nedzied unisonā. :D

Čīkstēšana = skaņa. Skaņa = vibrācija. Tālāk izdaram secinājumus.

Otrkārt, es to uzskatu par plusu - jo tad patiešām citi dzirdēs, ja kāds bremzē (lielākoties piespiedu kārtā)

No tā nekādus lielos secinājumus izdarīt nevar, jo arī klusas bremzes = vibrācija! Tikai tādā frekvenču diapazonā, ko cilvēka auss nedzird…
Ja arī tīras bremzes stipri čīkst, jāpamaina kluči pret citu materiālu.

Maybe netīras …
Paprasi kādam čomam lai ar smalko smilšpapīru mazliet paslīpē bremžu klučis un ar pastu “skaidra” nomazgā bremžu rotorus …

Man palīdzēja …

Vēlies tikt vaļā no čīkstošām bremzēm? SPIED ŠEIT!

Offtopic, bet tiešām interesē: vai kāds var sniegt info par bildē redzamo kaseti? Izskatās, ka lielo zobratu var ar diviem pirkstiem salocīt:)

Kasete ir Sram XX, 9sp versijaa svars ir 175g. :)
Par izturiibu tur nav jaakrenjkjee, tik ieteicams ir kjedi mainiit ik peec 500Km. :)

Sveiki, negribēju taisīt jaunu tēmu par bremzēm tāpēc rakstu šeit!
Radusies problēma - nedaudz strīķē aizmugurējais rotors. (Nobraukti max kādi 60km, rotors taisns, bremzes Tektro Draco)

Nu vot 2 reizes jau pēc metodes - atlaist suporta skrūves, turot piespiestas bremzes, pievilkt atpakaļ skrūves. Un pēc šitā viss ir kārtībā ratu iegriežu, pabremzēju nekādas strīķēšanās… Pabraucu gabaliņu un atbraucu mājās iegriežu ratu un atkal sācis strīķēt, un tā man jau vairākas reizes.

Kas varētu būt pie vainas?

Esmu lasījis, ka tā mēdz gadīties cilvēkiem, kuri braukā ar mīkstiem rāmjiem un pie rāmja elastības ratu savilcējs mazliet pabīdās šur tur. Bet nu negalvoju, ka pie vainas ir tieši tas.

[quote=Karlito]
Kas varētu būt pie vainas?[/quote]

Man pēc kritiena ar nedaudz salocītu riteņa asi šādi pat simptomi bija.

jāskatās ir asīte,un bremžu sistēma(iespējams ka kaut kur ķeras viens bremžu klucis!!!)

Kas varētu būt par vainu, ja pie ātruma 20-22 km/h priekšējā bremze sāk strīķēt izdodot tādu kā ripzāģa, kad tas pret kaut ko strīķē skaņu? Protams, ka skaņa ir klusa, ne tāda kā zāģim:D Un jā, tas notiek tieši šajā 20-22 km/h ātrumā, ne braucot lēnāk, ne arī atrāk šādas skaņas nav.

Bremzes : tektro drako