Sveiki !
Esmu strupceļā un nevaru izvēlēties no priekšejā ovālā zobrata… MTB 1x11sp
Ko ieteiksiet ņemt 32T, 34T vai 36T ?
34t
38t
Neviens Tev idealo neieteiks.Es uzskatu,ka tas ir pat intīms jautājums.Tāpat kā sēdekļa izvēle.
Tāpat ir jāizvērtē kāda kasete 11-42 vai 10-42, es uz 29ieku ņemtu 36ieku.
Labi, es saprotu katram savs, bet tak jabūt Latvijas apstākļiem kaut kas piemerots, lai derētu taisniem ceļiem, gan pauguriem :)
Tas man jānopērk visi trīs un jāizmējģina kurš būs labāks, tas būs par šiku :)
Palīdziet atrast to viduci, jo parastais man būs 34T, tad atliek tikai ovalo paņmet 36T vai 32 T
P/S aizmugure būs 11-42
Uz 11 tad tuvāk 36
Ja brauc ar 29 tad sebam noteikti pietiktu ar 36,vivusam arī 36 vai 34 ja runa par ovalo.Viss jau no ciskas un tā cik ātri vēlies pārvietoties.Pats šogad pussezonu nobraucu ar Rauša 36 un biju patīkami pārsteigts par rezultātu.Bet pirms iegādes noteikti vajadzetu pameģināt jo citiem ir pretējas sajūtas.
Ja ņemsi ovālo 34T būs tev precīzi viducis, būs gan 32T , gan 36T, tā teikt divi vienā. Respektīvi, kad būs visgrūtāk, būs tev 32T,kad būs visvieglāk, būs tev 36T .
Example: a 34t chainring feels like a 32t in the weak part of your pedal stroke and a 36t in the part of the stroke where your legs have the most power.
Ar ko tu iepriekš brauci? Vai bija viegli kalnos braukt? Vai pa šoseju pietika?
Es personīgi liktu 34T, vai pat 36T ja tas ovālais tiešam ir tik maģisks, bet es to balstu uz savām spējām salīdzinot ar esošo situāciju, tapēc iesaku ieet kādā gearu kalkulatora un paspēlēties ar to kas ir un salīdzināt ar to kas varētu būt.
Ā, un paskaties vai chainstay netraucē lieliem zobratiem.
vispār man pirmais 29 bija ar 2x10 priekša bija 36/28 laikam, kalnā itkā normāli bija uzrāpties, bet pa šo vasaru sapratu, ka tomer man par daudz to 2x10
tapēc pāreju uz 1x11 , kasete 11-42, priekša zem ? gadījumam pēc ņemšu 34T un 36T oval tad arī izlemšu ko atstāt un ko atdot
Nu ja patiešām bija 36/28 ar 11-36 kaseti, tad 36T priekšā ir tieši tas ko tev vajag, jo salīdzinot ar veco variantu tu zaudēsi tikai pašu mazāko ātrumu (28/36T) kalnos braukšanai, viss pārējais būs nosegts tāpat kā ar 2x10. Un ja ovālajam tiešām piemīt tā plusi, tad īsti arī neko nezaudēsi.
Pērno sezonu nobraucu ar 36nieku ovālo un 11-36 10nieci kaseti… viss bija baigi labi tomēr katrā gonkā pāris vietās pietrūka tieši tas 40. vai 42. zobrats aizmugurē. No mana skatpunkta 10-40/42 būti bijis ideāli. Braucu Vivusa tautā ap pirmā simta beigām. SEBā teorētiski varētu pat ņemt priekša 38nieku… Gruzī 34- vai pat 32-nieku.
Es tā sapratu, ka 32T un 34T oval vairāk paugurainām trasēm, bet 36T un 38T oval gan taisnām un pauguriem :)
Viss ir atkarīgs no paša spējām.
Es piemēram varu ar 32T parasto un 11-36 uzbraukt lielākajā daļā (vivusa) kalnu, ar retiem izņēmumiem, bez īpašām problēmam, cits to pašu var izdarīt ar 36T vai ko niknāku, savukārt citam varētu būt pat grūti ar 11-42 un 30T. Neviens tev nepateiks kā un ko, būs vien pašam jāizlemj un jāmēģina.
Kādi populārākie brendi pie mums ir iecienīti no ovālajiem zobratiem ?
Gan jau Garbaruk’s.
Kādas cenas ir tiem zobratiem.
Garbaruk mājaslapā viss ir redzams :)
http://garbaruk.com/