upd. izrādās nekas jauns, jo jau 2017 gadā bija divas kompānijas, kas ražoja 32er.
Gan jau gara auguma čaļiem būs ok, protams xs vai s izmērā šos neražos :D jo pamatā mūsdienu velo ģeometrija ir kaut kādam vienam izmēram - parasti M/L optimizēta…piem. aizmugures trijstūra garums visiem izmēriem 90% ražotāju ir vienāds visiem izmēriem- no savas pieredzes saku, ka ka piem. uzliekot velo somas - garam lamzakam pēda ķeras aiz somas…vai arī otrs klasisks gadījums- rāmis xxl vai xl un tev manevrējot purngals ķeras aiz priekšas rata vai aiz kāda akmeņa vai celma - jo BB augstums no zemes pat samazinās - jo klaņi garāki kā M vai S izmēram…viss ir kompromiss…šāds 32 nieks gan jau no kādiem 1,85cm auguma sākot būtu ok…bet vai tas aizies masveidā - šaubos, jo riepas smagākas - viss biku smagāks… un attiecīgi arī cena būs augstāka - paskatījos tā arī ir 32 nieks gravels tiek piedāvāts sākot no xl izmēra.
Man ar 195cm būs pa pirmo zorti :) ar 29er XL izmēra mtb + custom garo iznesumu vienalga brīžiem jūtos kā cirka lācis uz modēda…
Varbut iss ramis!!! Pamekle garaku ✔️
Iespējams…
Rekur atradu rāmja izmērus

Gribas pēc iespējas garāku wheelbase :)
Varbut tu esi gar-rocis!
Es tikai ta aizdomajos izsecinot tavus noraditos datus
Drīzāk īsrocis, garkājis 😀 man der 36 garuma džinsi.
Man Superior alumīnija MTB XXL rāmis un 29" un nekas nav par īsu sportam, tieši otrādi, prasās drusku tuvāk stūri un man augums 199cm. Kājas arī nekur neķeras. Kaut gan kurpēm izmērs 50EU.
Kuras kurpes iepirki un kur?
Man ir 49. izm un lietošanā Shimano SH-XC502, 50. izmēra. Gribētos vēl kādas, kas nebūtu zilas kā šīs. Nu bet toties zem 100 EUR Vācijas veikalos. :)
Es nebūšu labs piemērs, jo a) sacensībās braucu maz, b) kurpes man nav ar BOA.
c) pirku kādus 5 gadus atpakaļ kādā no tiem Vācijas veikaliem, kas mums forumā toreiz bij topā kopējiem sūtījumiem. Ražotājs Vaude. Sākumā kļūdījos ar izmēru, sanāca par liels. Neatgriezu un ar biezāku zeķi izmantoju -1C līdz +12C apstākļos. Un vēlreiz pasūtīju to pašu modeli mazāku - vasarai. Kvalitāte gadiem ejot - teicama.
Speciāli BOA nepirku, bet, kad pēc lielāka gāziena drēgjnākā dienā galā aizbraucu, esmu laimīgs par to, ka ir BOA nevis šņores. Tā pat arī aizvelkas forši.
Par sacensībām gan es ar nemācēšu teikt, jo piedalos tikai Vivusā pa mežu un tur clipless neizmantoju šobrīd.
Konkrētie Shimano patīk, jo nav īpaši mitrumu uzsūcoši. Izņemu iekšzoli, nolieku žāvēties. No apakšdaļas izleju ārā ūdeni/drazu un nolieku apavus žūt. Materiāls bez kādas oderes, ātri žūstošs. Vasarai teicami.