Notiks diskusija par velosipēdu drošību, 20.01.2011

[quote=Madžori]ai,manuprāt policijai vienalga par riteņbraucējiem. To,ka viņi negrib kavēt savu laiku,pārliecinājos vasaras naktī uz Brīvības ielas. Notika kārtējais nightride brauciens. Parasti ja situācija likās droša,tad pie sarkanās gaismas neapstājos. Sanāca tā,ka bars braucām un uz Brīvības iedegās sarkanais,varētu jau turpināt kustību,bet tieši blakus dežūrē ceļu policijas brigāde. Nez kas uznāca,bet pēc mazās piespiedu apstāšanās izdomāju,ka tomēr braukšu pie sarkanās gaismas,un pēc tam daži arī izdomāja tā darīt un vienīgais,ko policija uz tik rupju ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu rīkojās/reaģēja bija teksts: ‘‘hei,tā taču nevar darīt’’. Es pat vēl apstājos,gaidot kas nu būs,bet nekā-turpinājām ceļu.
Tā lūk ‘‘strādā’’ mūsu policija.![/quote]

Jūs bija daudz un jums paveicās… Bet vispār viss ļoti atkarīgs no ceļu policijas ekipāžas. Pāris dienas atpakaļ braucu pa Avtou ielu uz “nepareizo” t.i. zem n-tajiem “ķieģeļiem”. Kādus 20m priekšā brauca maršuta taksometrs. Te pēkšņi pamanu, ka man pretim kopējā plūsmā brauc Ceļu policijas ekipāža. Nodomāju, ka nu būs “jautri”, jau sāku plānot aizskriešanas maršrutu, bet nekā, nekādas reakcijas no viņu puses… Vienreiz gan man uz sarkano braucot nepaveicās…

Pa Avoteni pretējā virzienā braukt drīkst, nedrīkst tikai iebraukt kārtējā krustojumā - ķieģelī. CSN pedanti katru krustojumu var šķērsot pa ietvi - čakars gan.