Valsts policija 20 gadu laikā nav spējusi tikt galā ar zagto riteņu kaudzi “Latgalītē”.
Nu cerams reģistrs šai cīņā palīdzēs ;) Galvenais tam jābūt obligātam.
Glamūrīga kompānija…
Gaidīsim ar nepacietību, ko šie būs izpīpējuši.
Diezko daudz pārkrāsotu riteņu Rīgā neesmu manījis, ja nu vienīgi vecos. Tad laikam jau brauc ar tādiem pašiem, kādus nozaga? Visdrīzāk jau tirgo ārzemēs. Ja reģistrēšana nebūs obligāta, nekāda labuma no tā nebūs, tas ir fakts, un veikalos būtu varbūt jātirgo jau reģistrēti velo? Ja es redzēšu uz ielas bomāru treniņbiksēs minam Gary Fisher tad noteikti informēšu orgānus un pārējos aicinātu rīkoties tāpat.
Vienīgais sakarīgais risinājums - veikalā, pērkot riteni, jāuzrāda autovadītāja/velosipēdista apliecība. Veikals izprintē un ielaminē glītu tehnisko pasi ar caurumiņiem (lai var kaklā pakārt) un foto, un pārdevējs reģistrē pirkumu CSDD datu bāzē (par valsts līdzekļiem). Ar šo dokumentu kaklā velosipēdists tad braukā riņķī un uzrāda ieinteresētiem likuma kalpiem. Nekādas autovadītāja apliecības vairs līdzi nav jāvazā. Personas, kas velosipēdus iegādājušās no rokas, atradušas, mantojušas, saņēmušas kā dāvinājumu, laimējušas, izgatavojušas pašas, iegādājušās normālā valstī, etc dodas uz CSDD nodaļu un saņem glīti ielaminēto apliecību tur. Personām, kuras pārvietojas bez attiecīgā dokumenta - braucamais tiek atsavināts, līdz īpašuma tiesību pierādīšanai.
Zagto riteņu kaudzei “Latgalītē” tiek atņemts Svētās Govs statuss.
Var taču pasapņot?
Principā var, kamēr nav aplikts ar nodokļiem.
Principā var, kamēr nav aplikts ar nodokļiem.[/quote]
Nu šādā gadījumā trubas entuziasti būs panākuši savu - kāpšu atpakaļ auto un braukšu ar bodybike:)
ar bodybike tālu neaizbrauksi :D
Kaapju es uz sava velo, minu uz CSDD lai pieregjistreetu, bet pa celjam mani aptur policija un es palieku bez velo, ne ko pieraadiit, ne ko iepiiksteeties…
Turklaat, interesanti, kaa noreagjeetu CSDD kad es ieveltos pie vinjiem ar saviem 6 velo (turklaat viens ir tandeems)… gruuti buutu vinjiem noticeet, ka vienam cilveekam ir taadas vajadziibas…
Shim pasham velo regjistram nav ne vainas, ja vien vinju nedaudz uzlabotu. Piemeeram, nomainu es richukam dakshu, klanjus, riepas, seedekli - paskats ir uzreiz cits. Ielogojos ar savu ID sisteemaa, un nomainu bildi uz jauno komplektaaciju…
Vel buutu forshi ja pievienotu aatro mekleeshanu - piemeeram veloservisaa mehs dabuu uz remontu richuku, fiksi iesit kompii seerijas nummuru, un vinjam izdod atbildi, vai viss ir ok, vai arii velo ir nosperts. Jo lielaaka chakareeshanaas, jo mazaaka veelme buus teereet laiku saspringta darba apstaakljos…
Starpcitu, kaapeec gan nav advanceetaaka sisteema - markjeet richuku - raami piemeeram ar RFID? Daargo richuku iipashnieki domaaju ka ar prieku taadaa veidaa nomarkjeetu gan raami, gan citas daargaakaas detaljas, un ja velo maksaa ap 1000Ls, tad pat 5-10Ls regjistra maksa ir nieks…
RFID neko neatšķiras no parasta serijas nr. mainās tikai nolasīšanas metode.
kurš bija? kādi komentāri? vai atkal tikai forumā var ļurināt, bet padiskutēt aiziet nē? :)
A Vanag - arī auto tāda problēma ir, tāpēc var izņemt vienas dienas braukšanas atļaujas, lai var aizbraukt līdz CSDD
tad ko? neviens nebija??? atgādina vienu līdzīgu diskusiju ar RDSD, kur no foruma tūkstošiem biju es un vēl viens forumietis :)
Kāds bija aicināts? Tas bija slēgts pasākums, kurā preses klātbūtnē tiem, kuri ir noorganizējušies asociācijā un tāpēc šobrīd var teikt, ka pārstāv visu velosipēdistu tiesības, tika solīti zelta kalni. Man ir PH, ka tas ir sava veida teātris - galvenais, lai velosipēdistiem tiešām tiek labums no visas tās jezgas.
gan jau nedzītu prom, pat ja atnāci bez speciāla ielūguma… bet nu tad ko “oficiālie” avoti? PR izmests, bet rezona 0?
Karoče viss tas liels PR… http://www.veloriga.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=454&start=
ta īsi sakot visu velobraucēju vārdā CSDD/policija tika cilāta neiedomājamos augstumos par paveikto…
:D no comments…
mhm, arii tikko uzduuros… zduj… jaamin pedalji, nav ko
Tā kā darīšanas ar valsts institūcijām ir bijušas gana, man jau pat smiekli vairs nenāk.
Tomēr atļaušos mazliet paironizēt.
Lai gan pret pavasari tiek palaista varena CSDD reklāmas kampaņa, Krutajā Reģistrā līdz gada beigām brīvpratīgi tiek piereģistrēti kādi 200 braucamie. Vēl pēc dažiem gadiem reģistrs aiziet
nebūtībā dabīgā nāvē. Zem policijas logiem, iepriekš parādot pa TV, tiek pieslēgti vēl daži riteņi, kurus arī neviens nenozog. Iesniegumi par zagtiem riteņiem kā parasti tiek lidināti misenē un statistika paliek nemainīgi laba. Par pašaizliedzīgu cīņu ar velozagļiem jaunais policijas priekšnieks saņem ģenerāļa dienesta pakāpi, pārlēcot pulkvedim. Ķuzis un Lukstiņš saņem Treju zvaigžņu ordeņus. Zaļo un zemnieku savienība izveido vēl dažas velosipēdistu atbalsta organizācijas. Eiropa ņem piemēru.
“Latgalītē”, lombardos un ss.lv pieprasījums turpina noteikt piedāvājumu.
[quote=Delfins]Karoče viss tas liels PR… http://www.veloriga.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=454&start=
ta īsi sakot visu velobraucēju vārdā CSDD/policija tika cilāta neiedomājamos augstumos par paveikto…
:D no comments…[/quote]
Neesmu nevienu reizi braucot ar velo apturēts pēdējo … nu 5 gadu laikā. Bet braucu gandrīz katru dienu.
…
ai,manuprāt policijai vienalga par riteņbraucējiem. To,ka viņi negrib kavēt savu laiku,pārliecinājos vasaras naktī uz Brīvības ielas. Notika kārtējais nightride brauciens. Parasti ja situācija likās droša,tad pie sarkanās gaismas neapstājos. Sanāca tā,ka bars braucām un uz Brīvības iedegās sarkanais,varētu jau turpināt kustību,bet tieši blakus dežūrē ceļu policijas brigāde. Nez kas uznāca,bet pēc mazās piespiedu apstāšanās izdomāju,ka tomēr braukšu pie sarkanās gaismas,un pēc tam daži arī izdomāja tā darīt un vienīgais,ko policija uz tik rupju ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu rīkojās/reaģēja bija teksts: ‘‘hei,tā taču nevar darīt’’. Es pat vēl apstājos,gaidot kas nu būs,bet nekā-turpinājām ceļu.
Tā lūk ‘‘strādā’’ mūsu policija.!