No 8 uz 9 ātrumiem

Ir vēlme pāriet no 8 uz 9 ātrumu kaseti aizmugurē (kad nodeldēšu patreizējo). Zinu, ka būs jāmaina arī pārslēdzējs un pārslēdzēju rokturi (kas šobrīd ir kopā ar bremžu rokturiem). Tad jau pie reizes arī varētu bremzes nomainīt no mehāniskajām disku uz hidrauliskajām. Ko tauta saka par Deore XT sēriju? Saskaitot visas rezerves daļas kopā man sanāca ap 400Ls, bet zinu, ka ir pieejami uzreiz dataļu komplekti, kas varētu būt lētāk.

Un vai vispār ir prāta darbs mainīt tik daudz detaļu (cenas ziņā), jo arī dakša ir nekāda un būs jāupgreido. Par tādu naudu jau laikam var jaunu velo nopirkt.

darīt jau var, pats tā izdarīju. un dakšu kaut kad vēlāk, kad atkal būs nauda sakrāta. bet no otras puses - ja esošais rāmis neapmierina, varbūt tiešām labāk ņemt jaunu riteni ar visu. var atrast dažādus izdevīgus darījumus. iespējams, ka par +100/200 latiem tīri labu aparātu atradīsi. pataujā pērk sadaļā, gan jau piedāvās kāds.

Es Tavaa vietaa vienkaarshi nopirktu labaaku 8speed kaseti, teiksim 11-26 vai 11-28.

Manprāt, ieguvums no pārejas 8sp->9sp būs gauži niecīgs, un neatbilstoss iztērētajiem līdzekļiem, plus vēl nedaudz dārgākas un ātrāk dilstošas ķēdes. Vismaz man, braucot gan ar 8sp, gan 9sp velo nešķiet, ka 8nieks diži zaudētu uz 1 zobrata trūkuma rēķina…

Jā, zinu, ka viens liekais zobrats neko daudz nedod, taču problēma tā, ka tagad lielākā daļa rezerves daļu ir 9 ātrumiem paredzēta. Vēl man laiks padomēt ir, jo izskatās, ka lētā PG 830 SRAM kasete vēl otru ķēdi izturēs.
Rāmis pilnīgi apmierina (Trek 4300). Ņēmu pirms 2 gadiem kā bāzi ar upgreida iespējām. Tikai tāpēc, ka ir 8 ātrumu kasete un pārslēdzējs ir kopā ar bremzēm, jāmaina viss reizē, kas sanāk dārgi.

Ja rāmis un bremzes apmierina, tad tik tiešām nav liela jēga tādam apgreidam. Nevarētu teikt, ka es īpaši izjūtu 9 zobratu kasetes priekšrocības, drīzāk pozitīvais ieguvums bija labāks priekšējais pārslēgs, jo mainīju ari to un priekšējos zobratus un klaņus. Ja no braukšanas viedokļa iet normāli, tad ieteiktu domāt par dakšu, nevis migrāciju uz 9 zobratiem ;)

Tad jau labāk nomaini dakšu !

Es pagājušajā gadā izdarīju tādu modifikāciju tieši ar Trek 4300.

Tagad specifikācija šāda:
Crankset: Shimano FC-M440 (uz kvadrātu + Shimano BB) (Drīz būs XT)
F/R Der. – Shimano XT M770
Shifters – Deore (Jau pasūtīti SLX)
Cassete – Deore 11-34 (Bija mazliet lietota, bet pat pēc 1200km strādā OK) (Jau ir nopirkta XT 11-32 :) )
Chain: Shimano HG73 (Norm ķede, jau ~1200km – poljot normlanyj :) ) (Jau pasūtīta HG93 un vel ir HG53)
Pedals: Shimano XT PD-M770
Wheels – XT 756 6bolt Disc hubs + mavic 719 rims + DT Swiss 2.0-1.8-2.0 spokes.

Bremzes V-Brake Avid SD7 + Avid Speed Deal SL Brake levers.

Un viss, vairs neko nemainīju. Hz, man patīk 9sp labāk. Un ka izskatās un ka darbojas.

Ja, dakša RST GILA 100mm gandrīz vispār nestrādā. Un man šķiet, ka stūre ar iznesumu sver veselu tonnu! :/

[quote=Slowmo]Jā, zinu, ka viens liekais zobrats neko daudz nedod, taču problēma tā, ka tagad lielākā daļa rezerves daļu ir 9 ātrumiem paredzēta. Vēl man laiks padomēt ir, jo izskatās, ka lētā PG 830 SRAM kasete vēl otru ķēdi izturēs.
Rāmis pilnīgi apmierina (Trek 4300). Ņēmu pirms 2 gadiem kā bāzi ar upgreida iespējām. Tikai tāpēc, ka ir 8 ātrumu kasete un pārslēdzējs ir kopā ar bremzēm, jāmaina viss reizē, kas sanāk dārgi.[/quote]
sram ķēdes un kasetes 8 ātrumiem ir lētākas nekā identiska līmeņa 9 ātrumu mantas. sram klāstā ir arī visādi labi šifteri 8 ātrumiem - attack un x5/sx5 (tas pats vecais x7) trigeri (spaidāmie), rocket un x.0 gripšifti (grozāmie).
tā ka iespējas apgreidoties, paliekot pie 8 robiem, un mainīt lietas pakāpeniski - ir!
8 ātrumi rullē!

Domāju ka nvajag tv neko darīt, jo summa sanāk pārāk liela un nedomāju ka ir jēga kaut ko darīt …

Summa sanāk liela, tas fakts. Vakar izpucēju ķēdi un kaseti. Pamērīju arī izstiepumu un tur vēl daudz dzīvības iekšā. Iespējams, ka šai sezonai vēl pietiks ar esošo ķēdi.
Starp citu, aizmugurējais pārslēdzējs jau laikam derēs tas pats, ja uzliek 9 zobratu kaseti. Platums kasetei jau tāds pats. Galvenais ir šifteri nomainīt.
Pētīšu internetā izdevīgus piedāvājumus un, ja kaut kas izdevigs parādīsies, moš arī pamazām sākšu iepirkt atsevišķas komponentes. Kad nodils kasete, tad arī veikšu upgreidu. Primāri tagad ir dakšu nomainīt. RST Gila T6 man galīgi nepatīk. Ar normālu dakšu gan neesmu braucis vēl, taču ar šo ir tā, ka pa nelīdzenu (lāpītu) asfaltu ātri pabraukt gandrīz vispār nevar. Stūre lec ārā no rokām. Ar offroad riepām to tik stipri nemanīja, bet man tagad uzliktas asfalta riepas, kurās arī spiediens ir lielāks nekā bezceļniecēs, un ir ļoti neērti braukt. Noregulēt tikai preloadu var, tas pats tagad maksimāli uz mīnusu stāv, jo diezgan cieta tā atspere ir. Pēc uzsēšanās uz velo salīdzinoši maz iesēžas.

Nu jā, var nopirk jaunu velo par tādu cenu, taču, vai šajā cenā ietilpst modelis ar Deore XT komponentēm - diez vai. Deore XT sērija komplektācijā ir modeļiem, kur cena jau ir 4 ciparu skaitlis.

Sikoz, kāpēc braukt ar Hyundai Getz ja var braukt ar Aston Martin V12 Vantage?
Kad uzkāpsi uz pāris tūkstošus vērta velo, tad tu tādus <300Ls samokatus par velosipēdiem vairs neuzskatīsi.

Aizvakar savam Scottam uztaisīju apgreidu no 8 uz 9 ātrumiem. Bija jāmaina monobloks ar klaņiem (klaņi sāka skrūvēties vaļā ). Tā, kā gribēju 48/36/26 un 180mm klaņus, tad pie viena nācās nomainīt arī pārslēdzējus, jo tādi zobrati bija tikai uz 9 ātrumiem. Līdz šim stāvēja Acera un Alivio, tagad slē’dži Deore LX un klaņi XT, Šifteri Deore LX Dual, Deore 11-32 kasete un ķēde. Tas ar visu darbu izmaksāja 250 LS (nezinu vai tas ir lēti, vai dārgi, bet negribēju meklēt neko citu ). Tagad pavisam cita braukšana ! Vecie slēdži slēdzās vienk. drausmīgi.
Karo4e, esmu apmierināts !!!

nezinu, kā ar klaņiem, bet 48/36/26 zobrati ir arī zemākas klases par XT. sievas brālim 300 LVL vērtam ritenim ir tieši šis variants - kaut kādi lētie shimano klaņi ar lielajiem (48/36/26) zobratiem. aizmugurē viņam ir alivio pārslēdzējs un 8 ātrumu kasete (varbūt pat ne kasete, bet zobratu bloks).
Gan jau jautāji veikalā, ko darīt, Tev arī ieteica, kā labāk (bet ne lētāk). galu galā abi ieguvēji: veikalam dārgāka prece notirgota, pircējs ticis pie labāk aprīkota riteņa :)

250Ls šķiet ir tīri normāla cena. Klaņi vien ir puse no tās cenas.
Taču 8 un 9 ātrumu kasteēm ir vienānds platums, tāpēc, ja abas ir 11-32, neredzu jēgu mainīt arī pārslēdzējus. Zobratu platums tur minimāls un 8sp kēde der arī uz 9sp paredzētiem priekšējiem zobratiem. Ja nu vienīgi, kā pats minēji, vecie slēdži bija drausmīgi.

Kaut kā nespēju iedomāties, kā 8 ātrumu slēdzis 9 zobratu kaseti spētu apstrādāt…

Nav runa par to, ka 8 ātrumu slēdzi izmantot uz 9 ātrumu kasetes, bet gan par to, vai bija nepieciešams mainīt pārslēdzējus un kaseti, ja tika nomainīti klaņi ar zobratiem.

Spēj, ir dabā mēģināts.

Priekš. pārslēdējs bija jāmaina, jo liku lielāku zobratu un vispār no Aceras esmu jau “izaudzis” ! Gribējās protams XT, bet to laikam būs kaut kad nākotnē jāpērk kopā ar jaunu ričuku.