No 0 līdz gatavam ričukam

Nu ļoti labi. Viss jauns? Cenas?

[quote=Grey]Jā, es arī labprāt dzirdētu kādu reālu piemēru no tiem, kuri saka, ka var ievērojami ietaupīt, jo man tas, piemēram, neizdevās.

Lai padarītu spēles noteikumus skaidrākus, uzreiz vienosimies, ka runāsim tikai par jaunām detaļām, jo ikvienam ir skaidrs, ka lietots ir lētāks kā jauns. Otrkārt, Kārlis (karlux) cik zinu, var atsevišķas detaļas pasūtīt no ASV bez ievedmuitas, kas arī ierindas cilvēkam nav pieejams, tā, ka šo metodi arī neapskatīsim.

Tātad gribu palūgt kādu ietaupītāju iemest informāciju un cenas par paša vāktu mtb riteni:

1. Rāmis
  2. Bremzes
  3. Pārslēgi
  4. Stūres slēdži
  5. Klaņi
  6. Amortizators (-i)
  7. Rati, riepas
  8. Ķēde, kasete
  9. Sēdeklis, stute
  10. Stūres gultņi, iznesums, stūre.

Un tad salīdzināsim pret kādu no analogiem veikala piedāvājumiem - LV un ārzemju.

Es neapgalvoju, ka ietaupīt nav iespējams, bet domāju, ka lielākajā daļā gadījumu ietaupīt nesanāks.[/quote]

1. Rāmis - Flanders - pirkts jauns
  2. Bremzes - Avid SD7 ar Cool stop uzlikām - pirktas jaunas, hēbeļi - XTR, lietoti
  3. Pārslēgi - XTR - lietoti
  4. Stūres slēdži - XTR - lietoti
  5. Klaņi - karbona FSA team issue - pirkti jauni
  6. Amortizators (-i) - skandija cietā dakša - pirkta jauna
  7. Rati, riepas - Hope titāna rumbiņa, titāna spieķi, Mavic 217, Kenda Klimax Lite riepas - pirkti jauni
  8. Ķēde, kasete - Dura Ace ķēde, LX kasete - pirkti jauni
  9. Sēdeklis, stute - SLR, karbona Uno - pirkti jauni
  10. … iznesums 110g, stūre - 120g karbona Race Face Next II - pirkti jauni

jauna Dura ace grupa + jauni Zipp 303 vien sanāk ~600+800= 1400Ls… Man gan labāk patiktu Pinarello prince, taču par freiju arī no team issue (lai kas tas arī būtu) neatteiktos…:))

cena man kopā sanāk ap kādiem 900-1000 latiem, rati no tā aizņēma LVL 65 un bija braukti 1 sezonu - pierēķinam ap 200 un iegūstam tīri sakarīgus ratus svarā ap 1.7. Slēdži nenozīmīgi mazlietoti, viss pārējais pilnīgi jauns. Skatoties uz veikalu piedāvājumiem uz LVL 2000 un pāri, man tā īsti neko mainīt negribās ;) izņemot ratus of course

jauna Dura ace grupa + jauni Zipp 303 vien sanāk ~600+800= 1400Ls… Man gan labāk patiktu Pinarello prince, taču par freiju arī no team issue (lai kas tas arī būtu) neatteiktos…:))[/quote]
rāmis skaitījās lietots - Team Telecom, bet reāli bija praktiski nelietots, jo tam bija neliels ražotāja defekts, kura dēļ to lietot nebija iespējams, bet kuru Arkādijs novērsa
Zip-i lietoti
Dura ace grupa - jauna, arī viss pārējais jauns

Kopš kura laika panesās lietota, mazlietota, nenozīmīgi mazlietota vai nolietota pielīdzināšana jauna ričuka plaukta cenai (kura bieži vien arī ir runājama).

jauna Dura ace grupa + jauni Zipp 303 vien sanāk ~600+800= 1400Ls… Man gan labāk patiktu Pinarello prince, taču par freiju arī no team issue (lai kas tas arī būtu) neatteiktos…:))[/quote]
rāmis skaitījās lietots - Team Telecom, bet reāli bija praktiski nelietots, jo tam bija neliels ražotāja defekts, kura dēļ to lietot nebija iespējams, bet kuru Arkādijs novērsa
Zip-i lietoti
Dura ace grupa - jauna, arī viss pārējais jauns[/quote]
Kurā gadā team telecom brauca ar Pinarello? manutrāt krietni pasen. Es nesaku ka tas rāmis ir slikts, es saku ka nav korekti to salīdzināt ar jaunu rāmi (tas pats attiecas uz ratiem un visu pārējo).

… neredzu šeit pamata diskusijai
varu tikai piebilst, ka neviena lietotā detaļa nav vēl uzkārusies, kamēr daža jaunā (veikalā iegādātā) - gan

Zip-i lietoti
Kurā gadā team telecom brauca ar Pinarello? manutrāt krietni pasen. Es nesaku ka tas rāmis ir slikts, es saku ka nav korekti to salīdzināt ar jaunu rāmi (tas pats attiecas uz ratiem un visu pārējo).[/quote]

• 2004

rati gan 2007gada

Pirkt jaunu tikai taapeec, ka tas ir jaunais (vai jauns) - kaada jeega? Vai iluzija ka stradas labak ka vecais? Tapat nopietni brauceji velo maina vismaz vienreiz gada un detalas biezhi vien pat vairakas reizes gada - tapec - kapec obligati jaunu? Vai ir iespejams nopirkt 2002.gada Scott Team Issue raami - jaunu? Vai Crossmax 2000.gada aploces var nopirkt jaunas? neee… vai Morati titaana klanjus var nopirkt jaunus, nee - bet shiis ir vienas no labaakajaam detaljaam, kas jebkad ir uztaisiitas un dabuut taas pat lietotas ir kaut kas vienreizeejs… ir gruuti saliidzinaat cenas, bet var saliidzinaat ieguvumu - velosipeeda kopeejo labumu, svaru, izturiibu…

… neredzu šeit pamata diskusijai
varu tikai piebilst, ka neviena lietotā detaļa nav vēl uzkārusies, kamēr daža jaunā (veikalā iegādātā) - gan[/quote]
Ne jau par to iet runa. Par to, ka lietotam nav ne vainas es pārliecinos katru otro dienu- savu velo pirku lietotu (kā viens otrs saka- nenozīmīgi mazlietotu)- nopirku par puscenu un braucu jau trešo gadu. Diskusija itkā gāja par to, ka salikt jaunu velo no komponentiem (biju pieņēmis ka jauniem) iznākot (kaut kādā mistiskā veidā) 2x lētāk kā nopirkt jaunu nokomplektētu velo veikalā.

Lietotām detaļām tiešām nav ne vainas.

Tikai lieta ir tāda, ka lai kaut ko pareizi/godīgi salīdzinātu, izejas pozīcijām jābūt pēc iespējas vienādām. Tā kā mēs šeit salīdzinām cenas, tad pareizi/godīgi būs salīdzinājumā izmantot tikai jaunas detaļas.

Ok, Pauls ir uzbūvējis smalku un ekskluzīvu braucamo, kuru ir grūti pielīdzināt kādam veikalā nopērkamam un tāpēc grūti apgalvot, ka ir reāls ietaupījums. Burkanbeins ir savācis labu kalnu arklu ar labu rāmi, bet arī nav izticis bez lietotām detaļām.

[quote=pauls][quote=ritenbraucejs][quote=pauls]rāmis skaitījās lietots - Team Telecom, bet reāli bija praktiski nelietots, jo tam bija neliels ražotāja defekts, kura dēļ to lietot nebija iespējams, bet kuru Arkādijs novērsa
Zip-i lietoti
Kurā gadā team telecom brauca ar Pinarello? manutrāt krietni pasen. Es nesaku ka tas rāmis ir slikts, es saku ka nav korekti to salīdzināt ar jaunu rāmi (tas pats attiecas uz ratiem un visu pārējo).[/quote]

• 2004

rati gan 2007gada[/quote]
2004 gadā telekom (T-Mobile) brauca ar Giant, tavs rāmis nevarētu būt jaunāks par 2003. tas gan neko nenozīmē

[quote=moover]Tā.
Doma ričuku pa rudeni/ziemu savākt kopā pa daļām. Domāju varētu būt lētāk nekā pirkt veikalā. Pamazām varētu sākt vākt tās daļas.
Vai kāds ir veiksmīgi šādu plānu realizējis? Izdevās labākās cenās iekļauties?Resursi - crc, bikes24, ebay?[/quote]
Nu es uzskatu, ka man izdevās ietaupīt, liekot savu tagadējo velo … galvenie resursi bija: XC forums, kur bieži var nopirkt labas gan jaunas gan lietotas detaļas par ļoti labām cenām, kā arī jau minētie crc, bikes24 un ebay:

1. Rāmis - Superrior G7 20" + labas FSA čaškas ar slēgtajiem gultņiem+stutes savilcējs+stūres ručkas (viss jauns no jauna izkomplektēta velo) ~ 175 Ls (XC forums)
  2. Bremzes+pāslēdzēji - XTR `03 (dualcontrol)+XTR hidrauliskās bremzes+XTR rotori (viss jauns) ~ 135 Ls (CRC)
  3. Klaņi+monobloks - XT (jauni) ~ 80 (XC forums)
  4. Dakša - RS Tora 318 (dakša - noņemta no jauna velo, cena pērktot kopā ar jaunu karbona pudeļu turētāju un karbona stūres ragiem) ~ 100 Ls (XC forums)
  5. Rati, riepas - abi rati Mavic 317 DB (Deore rumbas) + riepas Scwalbe Marathon ATB ~ 110 Ls (ebay.de)
  6. Kasete - XT `08 12-32 (jauna)~ 33 Ls (bikes24.de)
  7. Ķēde - XT (jauna) ~ 12 Ls (XC forums)
  8. Stute - FSA SL … alumīnija (jauna) ~ 15 Ls (CRC)
  9. Sēdeklis - Selle Italia kaut kās X2 laikam (jauns) ~ 15 Ls (CRC)
  10. Stūre - Bontrager Race Lite Carbon XXX (lietota) ~ 30 Ls (XC forums)
  11. Iznesums - Bontrager Race Lite X Alumīnija (jauns) ~ 10 Ls (XCforums)
  12. Pedāļi - PD540 (jauni) ~ 25 Ls (ebay)
  13. Pr. pārslēdzējs - XT `07 (jauns) ~ 15 Ls (ebay)
  14. Aizm. pārsl. - XTR `03 (jauns) ~ 45 Ls (XC forums)

Man sanāca aptuveni tā … lai gan sākumā biju domājis ņemt tikai jaunu rāmi un kombinēt pārējo no vecā velo, taču beigās no ziemas līdz pavasarim sanāca salikt pilnīgi jaunu velo (veco protams pavasarī pārdevu), ja neskaita atsevišķas mazlietotās detaļas … izmanotju arī forumā rīkoto group buy no CRC un Bikes 24 veikaliem. Visas aptuvenās cenas norādītas galīgās arī ieskaitot pasta izdevumus …

[quote=Grey]Jā, es arī labprāt dzirdētu kādu reālu piemēru no tiem, kuri saka, ka var ievērojami ietaupīt, jo man tas, piemēram, neizdevās.

Lai padarītu spēles noteikumus skaidrākus, uzreiz vienosimies, ka runāsim tikai par jaunām detaļām, jo ikvienam ir skaidrs, ka lietots ir lētāks kā jauns. Otrkārt, Kārlis (karlux) cik zinu, var atsevišķas detaļas pasūtīt no ASV bez ievedmuitas, kas arī ierindas cilvēkam nav pieejams, tā, ka šo metodi arī neapskatīsim.

Tātad gribu palūgt kādu ietaupītāju iemest informāciju un cenas par paša vāktu mtb riteni:

1. Rāmis
  2. Bremzes
  3. Pārslēgi
  4. Stūres slēdži
  5. Klaņi
  6. Amortizators (-i)
  7. Rati, riepas
  8. Ķēde, kasete
  9. Sēdeklis, stute
  10. Stūres gultņi, iznesums, stūre.

Un tad salīdzināsim pret kādu no analogiem veikala piedāvājumiem - LV un ārzemju.

Es neapgalvoju, ka ietaupīt nav iespējams, bet domāju, ka lielākajā daļā gadījumu ietaupīt nesanāks.[/quote]
Shosejas velo:
Ramis - Bergamont Dolce 9.7 (1150g)
Bremzes - Durace
Parslegi - Durace
Shifteri - Durace
Klani - Truvativ Carbon
Rati - Tufo Cyclone Carbon, riepas Tufo 160g
Kede, kasete - Durace
Sedeklis - Selle Italia 125g, stute Ritcey WCS carbon
Sture, iznesums - Ritchey WCS
Pedali - Durace

Visas detalas pilnigi jaunas. Ramis dabuts rudeni no vacu veikala, jo tagad aktualais modelis ir 9.8
Shifteri no vacu veikala jauni, veikala pazaudejusi trosites, Arkadijs atrada tas pie sevis :)
kopejais svars ar pedaliem 7kg.
Cik veikala vai interneta maksa sads velo? http://bergamont.de/cms/de/02__bikes/road_bikes/detail/dolce-9-8
Latviski runajot - do chorta maksa. salidzinot ar savam izmaksam teiksu, ka gala sanaca 1/2 cena.

“Velomehānika nav māksla – tā ir zinātne”

Augstāk minētie piemēri nepārliecina, ka Grey nav taisnība.
Vai kāds kas nepiekrīt Grey,var eksperimenta pēc paņemt kādu LV populāras markas(TREK, Meririda utt.) konkrēt velosipēdu un ticami aprēķināt kā pa dalām sanāk lētāk, veikalu i-veikalu cenās (Mazajā Maiznieku ielā pie Tuzika neskaitās). Apriori varam pieņemt, ka atlaižu nav ne daļām ne velosipēdam.

[quote=ritenbraucejs]nu tad pastāstiet man lūdzu, kā jūs saliksiet no jaunām daļām šitādu (piemēram) par… 900 Ls http://www.bikesbaltic.com/product_info.php?cPath=62_69_118&products_id=582
jauna Ultegra grupa ~300 ls, jauni Mavic ksyrium SL rati ~ 400 Ls sēdeklis, iznesums, stūre, riepas kopā ~100Ls.
jaunam karbona rāmim un dakšai atliek kopā 100 Ls…

" ietaupījums 2x zemaka cena … varbūt pat lielāks" :)))

Protams, man nav ne jausmas, cik liels ietaupījums sanāktu ja liktu kopā “spicu” ričuku, pieļauju 3-4X…[/quote]
Durace grupu neperkam komplekta, bet pa dalam. Shifteri no Vacijas, sledzi no Taiwan, kasete no UK, klani no USA. Grupu perkot atseviski isti dargi ir tikai shifteri un klani, parejo biezi var dabut pa sviestmaizi. Ja gribam visu kopa, skaisti kastite, nedomajot, tad cena ir tada, kada ta ir. Ja iemacas pamatterminus detalam gan anglu, gan vacu valoda - viss notiek.
Taiwan uz sezonas beigam paradas daudzas interesantas Shimano detalas, iepriekseja gada modeli, kuras kads lieltirgotajs izmet pa letu naudu. Nevajag man 2009 gada modeli, ari 2006g Durace bija diezgan labs, bet veikali tos vairs nepasuta un lieltirgotajam no tiem jatiek vala.

Tur jau tā lieta, ka viss tas kas tur salikts, rēķinot kopā - atsevišķi būs dārgāk. Taču, ja liec pats ar relatīvi labākām detaļām, šurpu-turpu k-ko lētāku, kopumā sanāk lētāk. (attiecās uz ne-budžeta modeļiem, te jau to n-tās reizes pieminēja)

Savu HT vācu no 2006 gada. oktobra līdz 2007.martam. Visas detaļas jaunas.
1.Rāmis- noname karbona ,svars 1485g(18") analoģisks vienam BH modelim
2.Dakša- FOX F100X
3.Rati - DT Swiss 4.2d(aploki)240disc cl(rumbas) supercomp (spieķi)
4.Riepas - Swalbe RR
5.Grupa- XTR’07 disku bremzēm ar duālajiem šifteriem,rotori p/a 180/160
6. Stute - promax karbona
7. Stūre - BBB karbona 120g.
8.Pedāļi- crankbrothers smarty
9.Sēdeklis-Fizik Gobi
Velo svars 10,07 kg ar visiem pedāļiem,budžets 2600 EUR.
Tagad XTR grupa ir kļuvusi lētāka.
Gandrīz analoģisks KTM Eiropā maksāja apm 4500 EUR. Nerunāsim par Latvijas cenām.

es saviem velosipediem analogus nekur pasaule nevaru atrast, jo tie pretende uz vietu virs augstakas latinjas… un jasaka, ka man vispar gruti iedomaties cik mani labakie velo maksa, bet ja vajag salikt pa daljam kaut ko letaku un vienkarshaku, tad tas ir easy… un beigas japiemin - iepirkshanas ari ir maksla - nav maksla ieiet veikala un pa 3500Ls panemt Scott Scale Ltd, kurs iespeejams daudziem skitiis kaa vislabaakais velosipeeds pasaulee, bet patiesiibaa tam ir loti, loti taalu liidz labaakajam…