No 0 līdz gatavam ričukam

Tā.
Doma ričuku pa rudeni/ziemu savākt kopā pa daļām. Domāju varētu būt lētāk nekā pirkt veikalā. Pamazām varētu sākt vākt tās daļas.
Vai kāds ir veiksmīgi šādu plānu realizējis? Izdevās labākās cenās iekļauties?Resursi - crc, bikes24, ebay?

Tu arī pats visu stelēsi kopā…?!

Es arī vienu no savējiem sastelēju no 0… Sāku ar RM CFS 8.0 Alu[Rāmis iepatikās, likās ērts un gribējās kko uzbūvēt]

un sāku patīrīt vietējos veikalus.

un sanāca diezgan kvalitatīvs braucamais.

nē, pa daļām vācot kopā riteni tas sanāk dārgāks.

Manuprāt, nav vērts. Rudenī un ziemā LV (un ārzemju) veikalos ir labas atlaides, var atrast ļoti labus piedāvājumus gataviem ričukiem. Gataviem varbūt vienmēr var atrast, pie kā piekasīties, toties cena tiem gandrīz vienmēr ir krietni labāka.

Saliec sev visu to ko pats gribi un kas pašam tiešām noderēs. Ja padomā ar galvu tad pie sakarīgas cenas var sataisīt arī labu svaru!!!

man sanāca 400Ls ieekonomēt. Domāju ir vērts, ja zin ko grib, un kā.

es jau 8 gadus velo tikai un vienigi komplekteju pa detaljam tadejadi iegustot tieshi tadu velo, kadu man vajag un jasaka, ka vienmer ietaupu diezgan, bet nu jau tas ietaupijums ir palicis relativs… ja nonak lidz tam, ka viens bremzhu komplekts maksa vairak, ka videji normals velosipeds :D :D
komplektejot velo galvenais ieguvums manuprat ir tas, ka visas detaljas uz velo var but kvalitativas - biezhi ir ta, ka veikala saliktam velo ir daudzas labas detaljas un atlikushas ir saliktas visprastakas - piemeram - parasts pircejs skatas - sledzis XTR, ramis labs utt, bet aizmirst par rumbam, sedekli, sturi, iznesumu utt, kas ari ir loti svarigas velo sastavdalas… esmu sakomplektejis jau kadus 10 velo - sev un saviem draugiem. Bet katra zinja shads process ir laikietilpigs… sobrid busu beidzot salicis savu pedeja laika loloto velo - 3 gadi jau pagajushi kaa saaku likt… bet nu beidzot vismaz viens labs treninu velo bus, Race velo vel taps laikam kadus paris meneshus :)

Pērkot gatavu velo būs lētāk, un cenu kategorijā līdz kādiem 1000 Ls to laikam nav vērts darīt.
Tomēr, ja zini ko gribi, tad ir vērts! Un tā ir reāli dabūt svaru zem 9 - 10 kg…

Salikt velo pa daļām ir lētāk, bet viss atkarīgs, no kurienes Tu detaļas iegādājies…ja budžets atļauj, tad labākais variants, katru mēnesi iegādāties kādu detaļu, vai pat divas, trīs…tad līdz rudenim velo būs savākts…pasērfojot globālajā tīmeklī, var arī izcelt labas detaļas (arī minimāli lietotas, testa velo u.t.t.), kuras tādu vai citādu iemeslu dēļ tiek pārdotas. Sevišķi daudz tādas var atrast ASV, un ar visu “postage” iznāks lētāk, nekā LV ar visām nesezonas atlaidēm…galvenais pacietību un angļu valodas zināšanu…piemērs: Sram X0 aizmugurējais slēdzis, noņemts no testa velo, ar visu piegādi - $ 70…

Ir sava pieredze uzbuveti 1 MTB velo, 1 shosejnieks, atjaunots viens HD mocis.
MTB buveju, jo sanaca LV labu rami pa labu naudu iepirkt. Shosejai jau bija merkis uzbuvet 7kg velo, kas ari izdevas. Uz shosejnieku ietaupijums varetu but 2x zemaka cena, neka perkot analogu velo veikala, vai interneta.
Velo vienmer esmu sacis ar ramja iegadi, tad aiziet sledzi, sture, trubas, utt. Rudeni, ziema vislabakas cenas gan interneta veikalos, gan ari parastajos. Dalas ir nakusas gan no eiropas, gan USA. It seviski izdevigi pirkt Harley dalas USA, cena apmeram 3x zemaka ka jebkur eiropa.

Pastāstiet lūdzu, kā var sanākt 2x lētāks velosipēds liekot to pa daļām. Manuprāt tas nav iespējams. Jāskatās objektīvi- rudenī un ziemā iepriekšējo gadu velosipēdi arī ar 30-50% atlaidēm tirgojas. Protams, lpašam komplektējot velo ir daudz prirkšrocību, bet ne jau nu cena. Pat ja tu neierēķini savu darbu un laiku, 2x lētāks velo likts pa daļām pret gatavu velo- mistika.

par 2x letaku… nu neiet jau runa par maksimas tipa velosipediem utt… nezinu vai pat vnk metals maksa tik maz ka maksimas ritenis… nu un tad tas lielakais 2x, 3x, 4x ieguvums paraadaas pie augstakas klases velosipediem. Lidz 300Ls komplektet… nu varbut pat nav verts, bet esmu ari tadus savacis loti veiksmigi.

Salikti 2 Mtb, 2 šosejnieki
Pilnīgi piekrītu eagle - “Uz shosejnieku ietaupijums varetu but 2x zemaka cena, neka perkot analogu velo veikala, vai interneta.” … varbūt pat lielāks!
Jo “spicāāks” ričuks tiek būvēts, jo procentuāli lielāka starpība.
Pirmo 10,5kg Mtb no jaunām un lietotām detaļām meistars salika par 330Ls, pieliekot vēl ~400Ls (top līmeņa rati, karbona klaņi, stute, stūre, SLR sēdeklis, cietā skandija dakša), sanāca 8,7kg ričuks

Velo ražotāji vienmēr iepērk detaļas par tādām cenām par kādām mēs varam tikai sapņot! Jauns velo veikala cenā (pavasara) iespējams būs dārgāks kā tāds pats savākts pa daļām, kas 1/2 gadu ir vāktas no visiem iespējamiem resursiem (ebay, xc.lv, u.t.t) bet esmu gandrīz vai pārliecināts, ka jebkuras markas velo pienāk atlaižu sezona, kad pašu komplektētie baiki sanāk krietni dārgāki…
es vados pēc prncipa - ņemu to, kas visstuvāk atbilst manām vēlmēm un tad pieķīlēju dažas nianses…
uz topika jautājumu varu atbildēt - ja vien tev rokas aug no pleciem un gribas pašam ķīmiķot, tad liec pa daļām, lētāk nesanāks, bet process ir tas galvenais!!! padziļināti izpratīsi katru sīkumu…

[quote=pauls]Salikti 2 Mtb, 2 šosejnieki
Pilnīgi piekrītu eagle - “Uz shosejnieku ietaupijums varetu but 2x zemaka cena, neka perkot analogu velo veikala, vai interneta.” … varbūt pat lielāks!
Pirmo 10,5kg Mtb no jaunām un lietotām detaļām meistars salika par 330Ls, pieliekot vēl ~400Ls (top līmeņa rati, karbona klaņi, stute, stūre, SLR sēdeklis, cietā skandija dakša), sanāca 8,7kg ričuks[/quote]
nu tad pastāstiet man lūdzu, kā jūs saliksiet no jaunām daļām šitādu (piemēram) par… 900 Ls http://www.bikesbaltic.com/product_info.php?cPath=62_69_118&products_id=582
jauna Ultegra grupa ~300 ls, jauni Mavic ksyrium SL rati ~ 400 Ls sēdeklis, iznesums, stūre, riepas kopā ~100Ls.
jaunam karbona rāmim un dakšai atliek kopā 100 Ls…

" ietaupījums 2x zemaka cena … varbūt pat lielāks" :)))

Protams, man nav ne jausmas, cik liels ietaupījums sanāktu ja liktu kopā “spicu” ričuku, pieļauju 3-4X…

ideja jau taada, ka nav jaaliek kopaa tas ko kaads cits uzskata par labuma un ideaala etalonu - pats var izsecinaat un izdomaat kuras detaljas ir labaakas un kuras ne un salikt… un ja ir runa par to shosejnieku - tad es vnk neliktu taadu kaa bikesbaltics. bet vnk taistiitu labaaku…

PS. Labaaks nenoziimee - daargaaks!!!

Jā, es arī labprāt dzirdētu kādu reālu piemēru no tiem, kuri saka, ka var ievērojami ietaupīt, jo man tas, piemēram, neizdevās.

Lai padarītu spēles noteikumus skaidrākus, uzreiz vienosimies, ka runāsim tikai par jaunām detaļām, jo ikvienam ir skaidrs, ka lietots ir lētāks kā jauns. Otrkārt, Kārlis (karlux) cik zinu, var atsevišķas detaļas pasūtīt no ASV bez ievedmuitas, kas arī ierindas cilvēkam nav pieejams, tā, ka šo metodi arī neapskatīsim.

Tātad gribu palūgt kādu ietaupītāju iemest informāciju un cenas par paša vāktu mtb riteni:

1. Rāmis
  2. Bremzes
  3. Pārslēgi
  4. Stūres slēdži
  5. Klaņi
  6. Amortizators (-i)
  7. Rati, riepas
  8. Ķēde, kasete
  9. Sēdeklis, stute
  10. Stūres gultņi, iznesums, stūre.

Un tad salīdzināsim pret kādu no analogiem veikala piedāvājumiem - LV un ārzemju.

Es neapgalvoju, ka ietaupīt nav iespējams, bet domāju, ka lielākajā daļā gadījumu ietaupīt nesanāks.

[quote=karlux]ideja jau taada, ka nav jaaliek kopaa tas ko kaads cits uzskata par labuma un ideaala etalonu - pats var izsecinaat un izdomaat kuras detaljas ir labaakas un kuras ne un salikt… un ja ir runa par to shosejnieku - tad es vnk neliktu taadu kaa bikesbaltics. bet vnk taistiitu labaaku…

PS. Labaaks nenoziimee - daargaaks!!![/quote]
kāds tam sakars ar ideāla etalonu. rakstīts taču- piemēram. Tad saki uzreiz, ka tādu nevari salikt 2x lētāk nevis filosofē par etaloniem.
P.S. tīri aiz ziņkārības- ko tad tu tik labāku uztaisītu

[quote=ritenbraucejs][quote=pauls]Salikti 2 Mtb, 2 šosejnieki
Pirmo 10,5kg Mtb no jaunām un lietotām detaļām meistars salika par 330Ls, pieliekot vēl ~400Ls (top līmeņa rati, karbona klaņi, stute, stūre, SLR sēdeklis, cietā skandija dakša), sanāca 8,7kg ričuks[/quote]
nu tad pastāstiet man lūdzu, kā jūs saliksiet no jaunām daļām šitādu (piemēram) par… 900 Ls http://www.bikesbaltic.com/product_info.php?cPath=62_69_118&products_id=582
jauna Ultegra grupa ~300 ls, jauni Mavic ksyrium SL rati ~ 400 Ls sēdeklis, iznesums, stūre, riepas kopā ~100Ls.
jaunam karbona rāmim un dakšai atliek kopā 100 Ls…

" ietaupījums 2x zemaka cena … varbūt pat lielāks" :)))

Protams, man nav ne jausmas, cik liels ietaupījums sanāktu ja liktu kopā “spicu” ričuku, pieļauju 3-4X…[/quote]
Piekrītu - šim i-veikala cena tiešām nav augsta, bet es tādu nekomplektētu, jo manis par 1400Ls “savāktais” Pinarello Team Issue ar Dura Ace grupu un Zipp 303 ratiem man patīk labāk :)

Grey, nedomāju, ka būtu vietā Tev teikt “būsi pārsteigts par ietaupījumu”, bet, ja šo daļu sarakstu salīdzināšanai lūgtu Trakais, piemēram, tieši tā arī teiktu ;)

-Giant XTC Composite/XTR slēdži/Juicy 5/Marathon SL/Mavic 317 ar XT un Novatec (pagaidām sliktākās daļas)/Iznesums, ragi, stūre - Ritchey WCS/XT 2008 klaņi/M540 pedāļi