Var viegli tikt pie ārsta, bet sanemt konsultāciju no kādām treneriem, šaubos. Jo treneris konsultē savu komandu, bet ne amatieru no malas:) Pati būtu laimīga saņemt šāda veida konsultāciju, bet neredzu iespējas.
pilnīgi piekrītu, es būtu priecīgs saņemt konsultāciju par treniņiem un pareizu uzsēdi gan uz šosejnieka gan baika !
Par naudu viss ir iespējams. Samaksājot par konsultāciju treneris noteikti tev palīdzēs.
Es jau nemaz neteicu kas tas būs viegli! :) Un pie laba daktera arī nemaz tik viegli tik nevar bet jebkurā gadījumā kā Eduards teica tad par naudu var visu, arī abus augstāk minētos! Un kā jau es iepriekš uzsvēru, kā ārstam tā trenerim funkcijas atšķiras. Būtu jāsaprot vai tad vajag treneri vai dakteri (šeit es tā kā par Mr. rembo gadījumu).
Pirms saklausies gudrības par trenēšanos, vajag ar treniņpānu aiziet pie kāda spciālista ar izglītību, notestēt darbspējas un izstrādāt tālāku plānu, kam apakšā ir vismaz kaut kāds zinātnisks pamats, nevis km un km/h un pulss, kā sanāk.
Tikpat labi kā lēnos treniņus, iespējams- tev tagad vajag intervālus, to tev neviens (kas kaut ko no tā saprot) tagad “pa gabalu” nepateiks.
Aerobais slieksnis var būt arī līdz 150, tas katram ir individuāli.
Atceries, ka glikogena krājumi muskuļos beidzas pie ~50 min, lēnu braucot- nedaudz ilgāk.
Gan lēnie, gan intervālu treniņi rada noteiktas izmaiņas (ko nav iespējams te aprakstīt) muskuļos, sirdī, plaušās u.c. orgānos, un abi ir nepieciešami, bet pareizā plānojumā.
To der ņemt vērā!
Veiksmi izziņā un treniņos!
Hm, pie kāda trenera tad var pieiet, paņemot līdz naudu?:))
Tas jau izklausās interesanti.
[quote=rembo]…
Kā tieši varētu ietekmēt kājas augsts asinsspiediens??? Man cik zinu jau tā ir iedzimta īpaašība nedaudz paaugstināts asinsspiediens.[/quote]
- Aizej pie kardiologa - paaugstināts asinsspiediens + vājums kājās var liecināt par iedzimtu sirds kaiti - aortas koarktāciju - šādā gadījumā ar sportu nodarboties nevar. Biedēt negribu, cerēsim, ka šī vaina nebūs, bet obligāti jāpārbauda.
- Ja sirdskaite netiek konstatēta, griezies pie dr.Orlova LOVĀ vai dr.Skadmaņa RRS.
Pieļauju, ka ir kāds zināms, ja jau esi sportā iekšā!
Man jau izklausās, ka vienkārši steidzīgi jāsāk strādāt pie spēciņa kājās un sliekšņa intervāliem (sacensību ātruma izturība).
99.99% Tev taisnība, bet manā praksē ir 2 gadījumi, kad labi trenētiem sportistiem (airētājs un vingrotājs) ar analoģiskām sūdzībām tika atrasta aortas koarktācija - abiem bija tīsstūrveida ķermeņa uzbūve ar attīstītu plecu joslu un salīdzinoši astēniskām kājām …
tādēļ uzskatu, ka drošības dēļ jāpārbaudās un jāizslēdz arī šāda visai reti sastopama pataloģija
… uzmanību pievērsa rembo rakstītais: …Man cik zinu jau tā ir iedzimta (!!!) īpaašība nedaudz paaugstināts asinsspiediens.
Nu jā, man pieredze vēl neatļauj spriest par sportistiem ar aortas koarktācijām. Manā iztēlē tādi cilvēki asociējas ar izteiktu nespēju turēt fizisku slodzi ar kājām, bet nu dzīvē nekas nav tikai melns vai balts - miljons dažādu starpstāvokļu.
vajag tikai rakt…;)